žárovky s nádechem bíle barvy

Úpravy od motoru až po plasty
Odpovědět
AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 07 úno 2008, 16:08

Tomino píše:2 AstraMan: Používal jsem Osramky Cool Blue a praskaly taky. Mám druhou Astru a je to stejný. Někdy prostě vydržej, jindy jsou za pár měsíců pryč a na značce žárovek nezáleží. U Aster poměrně častá záležitost.
No u mě naštěstí žárovky nepraskají, asi patřím do té lepší skupiny... Ale i to se dá obejít, co jsem tak četl na tomto fóru. Samozřejmě když mě budou praskat jednou za měsíc, tak nebudu kupovat nějaké lepší, když vím, že to stejně zanedlouho praskne :wink:

Ale s tou značkou bych trochu nesouhlasil. Sice máš právdu, že i sebe lepší kus nemusí vydržet dlouho, ale přeci jen osvědčené značce věříš více, než nějaké NO NAME :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Reklama

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 08 úno 2008, 13:09

Pokud šoupneš xenonovou výbojku do normálního reflektoru, tak i když budeš mít seřízená světla, budeš oslňovat více. Seřízení světel je dobré na usměrnění světelného paprsku. Porovnejte si světelný tok žárovky a výbojky, ten je u výbojky mnohem vyšší, a ty lumeny se odrážej o reflektor světlometu uplně stejně. Z toho plyne, že musí být zákonitě vyšší i oslnění. Proč by se jinak dávaly xenony za malou čočku ? Dávejte si xenony do angel eyes, tam jo, klidně, ale proboha ne prosím do normálních světel. Neříkám že se to nedá přežít když proti mě auto s takovou sadou jede, to bych přeháněl, ale nic příjemného to není. Ušetřete nás ostatní :wink:
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 08 úno 2008, 14:04

dovolím si nesouhlasit s tím že se xenony dívají jen do čoček...CO třeba Honda civic, ta má normální paraboly.

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 08 úno 2008, 14:21

Jocker píše:dovolím si nesouhlasit s tím že se xenony dívají jen do čoček...CO třeba Honda civic, ta má normální paraboly.
Možná budu kecat, ale ta má na to navržená světla ne? Opel to má řešené pomocí jiných světel, tzv. pokud chceš xenon,tak si na to pořiď origo xenon světlomety...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 08 úno 2008, 14:48

urcite má tu parabolu jinak resenou nez civic bez xenonu, ale chtel jsem ukazat na to že nejenom do čoček se dávají xenony. A kdyz sme stali vedle sebe astra a civic tak svetla civicu jakoby víc zářily a sdálo se jakože víc oslňují. Sám kámoš říkal že na něj auta častěji blikají...

genius0011
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od genius0011 » 08 úno 2008, 15:28

Xenony se samozdřejmě dávají i do čirých optik např.VOLVO jenže před tou výbojkou je krytka která právě zabraňuje přímému oslnění. Neoslňuje odraz z paraboly ale výbojka samotná proto buď čočky nebo krytky a samo taky seřízená světla :wink:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 08 úno 2008, 15:50

Ok, je fakt že Volvo a Honda dává xenony i do normálních parabol. A zrovna u Hondy se to v případě civicu moc nepovedlo, protože ve srovnání s čočkou nesvítí ani podobně dobře, spíše mnohem hůře. Jak je tomu u Volva, tak to nevím. Co ale vím je to, že optika má lom o vyšším stupni než reflektor u Astry. Proto při čelním pohledu vypadá, jakoby svítila proužkovaně. Odraz ohniska výbojky tedy neodráží reflektor před sebe, ale pod sebe. Zkuste se někdy mrknout do zapálené výbojky a pak na rožhavené vlákno žárovky. Solidní rozdíl, doporučuji brýle na svařování :wink:

Obrázek

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 08 úno 2008, 16:52

S tím že honda svítí špatně a světla se nepovedla nesouhlasím. MOhu srovnávat s Mini cooper, O I, OII, Mondeo (to předposlední) vše xenony a honda svítí o dost víc a navíc měla nejpříjemnější barvu světla. Ale třeba xenony u O I mi připadly uplně na hovno. Nejpíš to bude subjektivní dojem ale noční jízdu s hondou jsem si opravdu užival.

CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 08 úno 2008, 18:53

Já když jel s Civicem, tak mi přišlo, že svítili světla příliž nízko. Možná šatně seřízenej kus :wink: . A když jsem dal dálkové, tak zase svítili do nebes. U Civica s halogenama tento problém nebyl. Ovšem protokol o laboratorním měření nemám, takže nebudu spekulovat. Za čím si ale stojím je to, že ve světle pro halogenové žárovky nemá xenon co dělat, je to prasárna :evil:

Obrázek

hrubost

Příspěvek od hrubost » 08 úno 2008, 21:51

asi objednam ty Phillipsky, kdyz jsou k tomu i ty parkovacky 8)

Salám

Příspěvek od Salám » 08 úno 2008, 23:34

hrubost píše:asi objednam ty Phillipsky, kdyz jsou k tomu i ty parkovacky 8)
Dobrá volba !!! Mohu jen doporučit..
Jinak musím souhlasit s CUBertem..ne nadarmo je u xenonových světel dle technické způsobilosti nutná přítomnost ostřikovačů a automatického náklonu světlometů!!!
Eště mi řekněte, že pokaždé když naložíte dozadu třebas tchyňu, tak štelujete světla..s obyč. H7 se to dá přežít, ale chudáci co jedou proti takovým xenonům tunerům.. :roll:

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 11 úno 2008, 22:28

Mám HID v normálních světlech a ještě se mi nestalo, že by na mě někdo blikal, že ho oslňuju. A když to chcu sklopit, tak na co to budu seřizovat ? co to je za kravinu, na co mám ty motorky na sklápění ? otočím kolečkem a sjede to dolů ne ?
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 12 úno 2008, 15:27

já měnil žárovky za philips bluevision první dojem nic moc protože na mě pá aut hned ze startu blikalo což mě znervoznovalo chtěl jsem to nechat seřídit ale první jsem jen sklopil světla na troječku a nikdo si už nestěžuje :D ....ale stejně to musím nechat pak seřídit pro případ že byh byl plně naložen

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 12 úno 2008, 18:42

Samothe píše:já měnil žárovky za philips bluevision první dojem nic moc protože na mě pá aut hned ze startu blikalo což mě znervoznovalo chtěl jsem to nechat seřídit ale první jsem jen sklopil světla na troječku a nikdo si už nestěžuje :D ....ale stejně to musím nechat pak seřídit pro případ že byh byl plně naložen
Ty si chci koupit do dálkových a mlhovek, jsou dobré? Jak to svítí? Je to opravdu bílé jak uvádí výrobce?
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Samothe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Samothe » 12 úno 2008, 18:48

Mám je v dálkových a v potkávačkách a rozdíl je jasně vyditelný nemůžu si je vynachválit svítí pěkně bíle a vyditelnost je mnohem větší než u běžných žárovek.Sice za tu cenu bych měl pomalu xenony ale kvůli technické je nechci a tyhle philipsky jsou taky good

Odpovědět