cim nalakovat stredovy panel?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
rodel99

cim nalakovat stredovy panel?

Příspěvek od rodel99 » 23 led 2008, 11:53

hoj,,prezeral som forum, ale nenasiel som nic konkretne, tak sa pytam takto. Aky sprej je najlepsi na nastriekanie stredoveho panelu? po predchadzajucom majitelovy je v moj panel v katastrofajnom stave ,,zvysky lepidla, vela skrabancov, cely taky zosednuty preto by som ho chcel nanovo strieknut na cierno. staci obycajny cierny sprej z drogerie? je treba dat aj zakladny sprej? je lepsi leskly alebo neleskly cierny? a hlavne vydrzi to tam? viem vela otazok ,ale chcem sa do toho pustit co najskor,,,dakujem za odpovede

Reklama

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 23 led 2008, 12:01

Sprej stačí obyč z drogérie, ale pokud chceš aby to mělo nějakou životnost musíš to jemně ošmirglovat, potom základ na plasty, plnič a až nakonec tam stříknout sprej...

synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic » 23 led 2008, 12:41

Ještě na to nakonec hoď bezbarvý lak a máš to na věky. :wink: :lol:
Caravan
Obrázek
I pád na držku je pohyb dopředu...
Obrázek

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 23 led 2008, 13:08

synologic píše:Ještě na to nakonec hoď bezbarvý lak a máš to na věky. :wink: :lol:
No pokud to nebude chtět v matu to by asi ten bezbarvej lak nebyl uplně pravý ořechovy ne?!?..to by se mu to lesklo :wink:

mildy

lakovnik

Příspěvek od mildy » 23 led 2008, 13:23

presny postup:
dokonale prebrusit spec. brusnou handričkou, tak aby to bolo cele matne, potom odmastnit dokladne, 2x nastrek základ na plasty, zasa prebrusit.1xnahrubo plnič, prebrusit a potom vrchny akrylovy lak v sprayi min. 2x a žiaden lak na vrch to je kravina, lak je síce pevnejší ale význam to má zvonka, ale akryl ma svoju pevnosť nie je to syntetika ani nitro, takze asi tolko, pokial tam nedas akryl, tak to zošúchaš časom.

synologic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od synologic » 23 led 2008, 13:24

Cidla píše:
synologic píše:Ještě na to nakonec hoď bezbarvý lak a máš to na věky. :wink: :lol:
No pokud to nebude chtět v matu to by asi ten bezbarvej lak nebyl uplně pravý ořechovy ne?!?..to by se mu to lesklo :wink:
To jo, no... :oops: :lol:
Caravan
Obrázek
I pád na držku je pohyb dopředu...
Obrázek

Chavron

Příspěvek od Chavron » 23 led 2008, 15:43

A co ked ho chcem dat do metalizy... ?

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 23 led 2008, 16:42

určitě neodflákni to zabroušení a čištění - já jsem se na to vykašlal a dopadlo to strašně :/

já jsem to navrch překryl bezbarvým lakem - ten je buďto matný, nebo lesklý (ten vytvoří tu "metalízu") a nelituji toho.

k mildymu postupu: hele já to mu nerozumím, ale jaký má význam to nastříkat základem na plasty a následně to přebrousit - nesundáš během toho přebroušení ten základ? (fakt o tom nevím ani prd, ale čistě z podstaty věci...)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Chavron

Příspěvek od Chavron » 23 led 2008, 20:24

Zaklad na plasty by sa mal na ten plast naviazat, take prebrusenie mu neuskodi len ho zarovna...
A chcem to streknut original farbou Arden Blue preto sa pytam co ta metaliza. Len mi nie je celkom ako sa tvori ta metaliza. Niekto hovori ze samotna farba je metalicka a lak ju len zvyraznuje. Ini zasa hovoria ze farba je obycajna ametalicky je lak...kde je pravda... :)

Cidla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cidla » 23 led 2008, 20:51

Chavron píše:Zaklad na plasty by sa mal na ten plast naviazat, take prebrusenie mu neuskodi len ho zarovna...
A chcem to streknut original farbou Arden Blue preto sa pytam co ta metaliza. Len mi nie je celkom ako sa tvori ta metaliza. Niekto hovori ze samotna farba je metalicka a lak ju len zvyraznuje. Ini zasa hovoria ze farba je obycajna ametalicky je lak...kde je pravda... :)
barva je metalická. ale bez laku to nebude mít metalický efekt..musíš to přelakovat aby to jak metalíza vypadalo :wink:

Chavron

Příspěvek od Chavron » 24 led 2008, 09:23

a uz mi je to jasnejsie... No od zaciatku som uvazoval o metalize a samozrjme o prelakovani, tak potom dam vediet ci sa leskne a ci nie...

Odpovědět