tak to sem si nevšim jestli to poblikne, kouknu na to ještě jednou.Boco píše:Dik, Vojto. Aj ti to "preblikne" - resp. pohasne na velmi maly okamih? (pred nastartovanim?)Vojta píše:já na to dneska koukal a kontrolka chlazení mi zhasne až po nastartování, je možný že tam je rozdíl jestli to má klimu nebo ne
Ak ano asi bude chyba v navode a je to OK...
Kontrolka chaldenia - ako to funguje Vam
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Reklama
jo koukal sem na to, po otočení klíčku se rozsvítí, po chvílo blikne a svítí dál a po nastartování zhasne....ale ted montuju tu klimatizaci a nemam ještě všechno zapojený takže nevim jestli se to potom nebude chovat jinak, budu vědět po víkendu kdy bych to měl snad dodělat....
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Tak sekundu po nastartování....Boco píše:zhasne az po nastartovani alebo este predtym?Oťas píše:U mně zhasne jako poslední a bez jakýhokoli bliknutí.
Astra G hatchback, r.v.2000, Z16XE, klima, ABS, zaslepen EGR. 4x airbag, nyní čočky (xenony).odvětrání motoru zvlášť do nádoby,po uzamčení automatické zavření oken,rádio VDO Dayton CD 2304 MP3 4x50W
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Astra H 1.9 CDTI 88kW ..... chip na 104,3kW
Kontrolka chladenia Astra 2.0 DTI
tak si tu citam vase uvahy....
vyzera to ze mam vaznejsi problem.
mne ta kontrolka preblikne a ostane svietit ako vam, ale zapne mi ventilator na chladici a ten si veselo huci..... (motor je studeny!) niekedy sa to zrovna za par minut, inokedy po 100km
v zime som si myslel ze je to zavysle od teploty, stavalo sa to len ked bolo menej ako -5°C. teraz je to jedno, niekolko dni je to OK kontrolka zhasne pri diagnostike, a je klud, potom si zas svieti a chladic sa ide zblaznit.
Auto bolo buchnute, a tak mi v servise kontrolovali kabelaz, konektory, mozno je to cidlo teploty motora. (ani sem nepiste ze je to RJ lebo to pustim dolu kopcom... a za vyzbierane vstupne si kupim skuter xixi )
tak ak je tu nejaky elektrikar co ma k tejto teme nejake namety budem mu vdacny, ak je z okolia BA dohodneme sa na zakazke....
vyzera to ze mam vaznejsi problem.
mne ta kontrolka preblikne a ostane svietit ako vam, ale zapne mi ventilator na chladici a ten si veselo huci..... (motor je studeny!) niekedy sa to zrovna za par minut, inokedy po 100km
v zime som si myslel ze je to zavysle od teploty, stavalo sa to len ked bolo menej ako -5°C. teraz je to jedno, niekolko dni je to OK kontrolka zhasne pri diagnostike, a je klud, potom si zas svieti a chladic sa ide zblaznit.
Auto bolo buchnute, a tak mi v servise kontrolovali kabelaz, konektory, mozno je to cidlo teploty motora. (ani sem nepiste ze je to RJ lebo to pustim dolu kopcom... a za vyzbierane vstupne si kupim skuter xixi )
tak ak je tu nejaky elektrikar co ma k tejto teme nejake namety budem mu vdacny, ak je z okolia BA dohodneme sa na zakazke....
Mám X16XEL a pokud nechám chvilku puštěnej klíček bez nastartování, tak kontrolka chlazení zhasne. Pokud se ti rozběhne ventilátor po nastartování, tak je vadné čidlo pro spínání ventilátoru. Na mém motoru je čidlo dohromady i s teplotním čidlem a je u termostatu. Jak ho odpojím, spadne ručička ukazatele dolů, rozběhnou se oba ventilátory na obě rychlosti a rozsvítí se na přístrojovce žlutá kontrolka chladiče s ventilátorem uprostřed.
Mě zhasíná cca po 3sec. před nastartováním. Mám ale teď trochu problém při venkovních teplotách pod 5°C : Před nastartováním studeného motoru se mi normálně rozsvítí kontrolka chlazení motoru a pak zhasne, což je O.K., ale když nastartuju, tak mi asi 5x slabou intenzitou (jako když žhaví žárovka nízkým napětím), není to skoro vidět, problikne a pak je již normálně zhaslá a víc nedělá problém. Vojta mi poradil "špatný kontakty na svorkovnici jednotky chlazení". Po důkladném vyčištění obou konektorů však problém trvá dál. Tak nevim co by to mohlo dělat. Při vyšších venkovních teplotách to nedělalo.
Zapomněl jsem dodat že mám manuál.klimu.
=== Astra-G Caravan 1.8 16V ´99 ===
tak takhle mi to dela taky...klimu nemamkoudy píše:Mě zhasíná cca po 3sec. před nastartováním. Mám ale teď trochu problém při venkovních teplotách pod 5°C : Před nastartováním studeného motoru se mi normálně rozsvítí kontrolka chlazení motoru a pak zhasne, což je O.K., ale když nastartuju, tak mi asi 5x slabou intenzitou (jako když žhaví žárovka nízkým napětím), není to skoro vidět, problikne a pak je již normálně zhaslá a víc nedělá problém. Vojta mi poradil "špatný kontakty na svorkovnici jednotky chlazení". Po důkladném vyčištění obou konektorů však problém trvá dál. Tak nevim co by to mohlo dělat. Při vyšších venkovních teplotách to nedělalo.