kontrolka zhavenia - poradte
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
kontrolka zhavenia - poradte
ahoj, mam taku otazku...mam astru 1.7 TD a pri otoceni kluca mi svieti kontrolka zhavenia 10 -15 sekund.nieje to dlho?A teraz v zime pri starte za studena mi zacala svietit aj kontrolka motora s bleskom(cerpadlo?)motorom tak zvlastne zasklbe a po 5-10 sekundach ide ok a aj kontrolka zhasne.cim to moze byt?
- Reklama
Ahoj, myslím že by to mohla být vadná žhavicí svíčka, počítač po určité době zaregistruje že se neohřála a vyhodí chybu(proto se rozsvítí závada motoru), diagnostika tě dokáže říct která znich to je, ale zjistil bych si cenu svíčky, aby ta diagnostika nebyla dražší než všechny nové svíčky
Již bývalá Astřila....
Jak říká rodel99, svítí cca 5s... Začal bych nejdříve snímačem teploty a pak případně žhavením Mě při startování v mrazech občas problikne ABS...
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Kontrolka žhavení svítí v závislosti na teplotě od asi 1s do 10s a většinou jen při prvním startu.Jestli to svítí těch 10s při teplotě,třeba nula stupňů,mohl by to být ten snímač teploty nad termostatem(dává špatné údaje o teplotě) Pokud se ti rozsvítí kontrolka elektroniky a po "prošlápnutí"
plynu,nebo po ujetí pár metrů zhasne a při dalších startech,kdy už je motor ohřátý se nerozsvítí,bude některá svíčka špatná,tomu by odpovídal i ten nepravidelný chod motoru po startu...
plynu,nebo po ujetí pár metrů zhasne a při dalších startech,kdy už je motor ohřátý se nerozsvítí,bude některá svíčka špatná,tomu by odpovídal i ten nepravidelný chod motoru po startu...
mattisek píše:no ale mne to zhavi aj v lete tych 10-15 sekund.
No proto píšu,že by to mohlo být to čidlo teploty. Nebo je to prostě něco v tom okruhu žhavení...To že jsem psal "svítí těch 10s při teplotě,třeba nula stupňů" to byla jen příklad teploty ,mohl jsem napsat třeba +2,nebo -2,prostě těch deset vteřin to má svítit jak píše Chavron až od ASI -5(záleží na promrznutí motoru)....Taky je možný,že u tvého motoru to takhle svítit má,já mám x20dtl tak to může být jiné.....