Nemrznoucí koncentrát
Pravidla fóra
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
Tato kategorie byla zamčena, protože většina z Vás psala do hlavní kategorie i když zde jsou ty podsekce, takže teď už koukejte pořádně do jaké sekce Váš příspěvek patří. Stávající příspěvky budou přesunuty do správných sekcí. Díky Milosh - admin
-
Nemrznoucí koncentrát
Ahoj všem chci se zeptat jakou používáte nemrznoucí směs do chladící kapaliny?Když zrovna nemáte po ruce origo Opláckou.Motor X16Xel r.v1998.Díky za odpovědi.
- Reklama
- green
- Kontaktovat uživatele:
Mám taky 1998, taky tam byla taková modrozelená, teď po výměně tam mám červenou, s výměnou není problémArwy píše:Do 98 sa dáva modrá, ja som používal Castrol.
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
Zdar. Moje nemrznoucí směs má oranžovou, možná růžovou barvu. Dotaz č. 1: Domnívám se dobře když se domnívám, že je to směs na bázi Glykolu?
Když jí natáhnu do měřícího plováku, tak je sice čirá, ale to zřejmě každá ne? Dotaz č. 2 ANO, nebo NE?
Pokud je skutečně na bázi Glykolu, ukazuje mi to kolem -30 st C. V návodu se ale píše, že se to má měrit pri +20 st C a dneska je u nás venku na 0 st C. Dotaz č. 3 Ovlivňuje hodně tento teplotní rozdíl výsledek měření?
Dotaz č. 4 Čím to mám případně dolévat? V obchodech jsem viděl jen modrou a čirou.
Děkuji všem odborníkům za odpovědi.
Když jí natáhnu do měřícího plováku, tak je sice čirá, ale to zřejmě každá ne? Dotaz č. 2 ANO, nebo NE?
Pokud je skutečně na bázi Glykolu, ukazuje mi to kolem -30 st C. V návodu se ale píše, že se to má měrit pri +20 st C a dneska je u nás venku na 0 st C. Dotaz č. 3 Ovlivňuje hodně tento teplotní rozdíl výsledek měření?
Dotaz č. 4 Čím to mám případně dolévat? V obchodech jsem viděl jen modrou a čirou.
Děkuji všem odborníkům za odpovědi.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
dej si vzorek do mrazáku a hned víš na čem jsi, pokud zmrzne, musí dělat krystalky,APiK píše: up PLS PLS PLS
jinak ihned měnit nebo doplnit stejnou barvou.
Naposledy upravil(a) spermin dne 26 říj 2008, 11:44, celkem upraveno 1 x.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Aneb. ty nejjednodušší řešení bývají ty nejgeniálnější . Vzorek je v mrazáku - díky moc. EDIT: Sonda od teploměru už taky .spermin píše:dej si vzorek do mrazáku a hned víš na čem jsi, pokud zmrzne, musídělat krystalky, jinak ihned měnit nebo doplnit stejnou barvou.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
je nutné dodržet barvu? co se stane, když je smíchám?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Modro-zelená a oranžová směs se NESMÍ míchat, nebezpečí trvalého poškození motoru.Mike.S píše:je nutné dodržet barvu? co se stane, když je smíchám?
U Oplů do r.v. 99 se používala modro-zelená směs (výměnná lhůta 2 roky), při výměně náplně možno přejít na oranžovou. Od r.v. 00 se začla již používat pouze oranžová směs, používat pouze oranžovou. (výměnná lhůta až 5 let)
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Protože jsem nevěděl, co tam mám, měnil jsem celý obsah a na nádržku nalepil štítek s datem a typem.
Běžně mají životnost max. 3 roky. Já dal frydex G+ životnost 6 let-růžový. Jelikož se mi začala ztrácet,
(0.5 L za ½ roku) přidal jsem přísadu na utěsnění a už je barva neurčitá.
Běžně mají životnost max. 3 roky. Já dal frydex G+ životnost 6 let-růžový. Jelikož se mi začala ztrácet,
(0.5 L za ½ roku) přidal jsem přísadu na utěsnění a už je barva neurčitá.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic