Klimatizace a funkcnost

Pokud se váš dotaz nehodí do žádné sekce pište jej sem.
Marky

Klimatizace a funkcnost

Příspěvek od Marky » 29 bře 2006, 20:43

Kluci mel bych takovou prosbu, ted poprve mam ve vlastnim aute klimatizaci, ale nejsem si jist jestli funguje. Dnes jsem to zkousel, ale vzduch, ktery jde ven mi nepripada nejak extra ledovy. Pri pocasi co je venku jsem nejaky vyrazny rozdil (je-li vubec) neregistroval. Kdyz zapnu klimu, tak se otacky lehouncce zvednou a pak se vrati. Jak se da dobre otestovat klima at v servise neudelam ze sebe bl.ce. Dik.

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Re: Klimatizace a funkcnost

Příspěvek od Vojta » 29 bře 2006, 20:54

Marky píše:Kluci mel bych takovou prosbu, ted poprve mam ve vlastnim aute klimatizaci, ale nejsem si jist jestli funguje. Dnes jsem to zkousel, ale vzduch, ktery jde ven mi nepripada nejak extra ledovy. Pri pocasi co je venku jsem nejaky vyrazny rozdil (je-li vubec) neregistroval. Kdyz zapnu klimu, tak se otacky lehouncce zvednou a pak se vrati. Jak se da dobre otestovat klima at v servise neudelam ze sebe bl.ce. Dik.
no jestli to hnulo otáčkama tak se sepnula a to je známka toho že nejspíš funguje
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 29 bře 2006, 21:03

Jak máš starý, nebo mladý auto? Po 4. letech by se měla dát nová náplň, nebo aspoň zkontrolovat.

Miro.design
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro.design » 29 bře 2006, 21:07

ja mam akorat manualni ale pro ni to plati si taky zejo? mam 2002 8)

Marky

Příspěvek od Marky » 29 bře 2006, 21:08

Hnulo se to tak 1 az 2mm , predpokladam, ze se tim sepnul kompresor, ale je tu otazka jestli to funguje. Jinak vsimnul jsi si teto vety v manualu "chladici dil klimatizacniho zarizeni se automaticky vypne pri nizke venkovni teplote" co to je nizka teplota -5, -10 nebo +10?
Autu byly pred 4dny tri roky, a standartni kontrola na autu byla v prosinci. Jinak ta napln me take napadla, ale chtel jsem vedet jak se to chova Vam. Je mi jasne, ze klimu v tomto obdobi asi nikdo moc nepousti, ale kazdy nazor se hodi, nez s tim pujdu do servisu.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 29 bře 2006, 21:14

Marky píše:Hnulo se to tak 1 az 2mm , predpokladam, ze se tim sepnul kompresor, ale je tu otazka jestli to funguje. Jinak vsimnul jsi si teto vety v manualu "chladici dil klimatizacniho zarizeni se automaticky vypne pri nizke venkovni teplote" co to je nizka teplota -5, -10 nebo +10?
Autu byly pred 4dny tri roky, a standartni kontrola na autu byla v prosinci. Jinak ta napln me take napadla, ale chtel jsem vedet jak se to chova Vam. Je mi jasne, ze klimu v tomto obdobi asi nikdo moc nepousti, ale kazdy nazor se hodi, nez s tim pujdu do servisu.
myslim -4 °C

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 29 bře 2006, 21:39

Vydrž pár dní, až se teplota venku trochu zvedne a pak se uvidí.

Marky

Příspěvek od Marky » 29 bře 2006, 21:44

Zdeněk Lbc píše:Vydrž pár dní, až se teplota venku trochu zvedne a pak se uvidí.
Asi opravdu budu muset pockat, jeste pro jistotu zitra otestuji pouzit "maximalni ochlazovani" , treba se to nejak ukaze.

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 30 bře 2006, 02:35

Klima by ti teď měla běžet normálně. Venku už je dostatečné teplo. Jakmile jí zapneš, tak se maličko zvednou otáčky a na volnoběh stoupne spotřeba..cca. o 0,3-5L . Foukat to musí hned a je to dost studený. Mám jak digi (Vectra) tak manuál v astře a třeba v létě je fakt potřeba dávat pozor na nachlazení. Bohužel žádná odborná kontrola není. Musíš počkat, až fakt bude venku teplo a uvidíš. Ten vzduch musí být znát. Dle toho co popisuješ, ti odešel kompresor. Astry jsou na něj citlivé. Mě odešel minulý rok na podzim a mělo to přesně ty samé symptomy- místo toho aby chladil, tak to bylo jako "kozí dech".Letos mě to v rámci pojistky vyměnili tak vím, že Nový stojí něco kolem 34tis, repasovaný přímo od Opla je za 14ku a v bennettcars je tahaj z polska repasovaný tuším za 5ku. nech si jí naplnit a pak uvidíš- může i třeba jenom utíkat- netěsnit. A to zjistí v Oplu, protože když se dává náplň, tak se stará musí vycucnout a to se provádí podtlakem a zároveň se testuje těsnost soustavy. Přeju hodně zdau a co nejrychlejší pořízení.V létě bych auto bez klimy nechtěl.
2.0 16V

Karel Gregor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Gregor » 30 bře 2006, 09:35

Čau! Klima spíná při 4 - 4,5°C nad nulou! Já jsem právě měnil řídící jednotku klima (větrání) - maj to jen modely s klima, a to jestli funguje poznáš opravdu až když je nad 4,5°C nad nulou.
Tak to jsem zase já....

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 30 bře 2006, 10:06

Karel Gregor píše:Čau! Klima spíná při 4 - 4,5°C nad nulou! Já jsem právě měnil řídící jednotku klima (větrání) - maj to jen modely s klima, a to jestli funguje poznáš opravdu až když je nad 4,5°C nad nulou.
jestli myslíš jednotku chlazení (pod nádržkou vody na ostřikovače) tak tu maj i auta bez klimy...řídí to i chlazení motoru

vasekpetr1

Doplnění klimy

Příspěvek od vasekpetr1 » 30 bře 2006, 11:55

Na kolik taková sranda vyjde? Myslím prověření těsnosti, doplnění chladícího média?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Princ William

Příspěvek od Princ William » 30 bře 2006, 13:15

Karel Gregor píše:Čau! Klima spíná při 4 - 4,5°C nad nulou! Já jsem právě měnil řídící jednotku klima (větrání) - maj to jen modely s klima, a to jestli funguje poznáš opravdu až když je nad 4,5°C nad nulou.
to by me zajimalo schvalne kolik by stala nova :?:
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 30 bře 2006, 16:31

Jarda píše:
to by me zajimalo schvalne kolik by stala nova :?:
co nova?

Marky

Příspěvek od Marky » 30 bře 2006, 17:26

Tak jsem dnes otestoval klimatizaci, vytopil jsem garaz etavirou a nechal ji foukat do mist nasavani. Vysledny vzduch byl stejny v obou rezimech, tak opravdu nejede :cry: . No nic uz jsem se objednal na zitrek do servisu, snad to bude jen utekle chladici mediu.

Odpovědět