Opel Astra Coupé Z20LET by Avantgarde
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
Opel Astra Coupé Z20LET by Avantgarde
Vítejte..
Na popud Defa (promiň na někoho to svézt musím zde představuji
Opel Astra Coupé 2.0 16V (tak jest obchodní označení) jen ještě dodám, Turbo..
rok výroby: 2001 (7. února v Turíně) výkon: 140 KW, barva: modrá-metal (přesněji Europablau), interiér: béžový textil (přesněji Texas), kola: orig. 17´coupé turbo na pneumatikách Goodyear 215/40 R17 Eagle F1
Historie:
09/03/2001 1. přihlášení vozu. Verona (Itálie)
zaznamenané úpravy původního majitele:
sportovní pružiny Eibach Federn Sport-Kit (30 mm), 2,5 cm podložky na předních a zadních kolech, odstranění katalyzátoru (????) a jeho nahrazení trubkou (jak od kamen), mezera v hadici turba po pop off entilu nastavena další trubkou.. Obr nálepka turbo na bocích.
12/01/2007 Jsem se stal majitelem. Najeto 103 153
mnou provedené úpravy (či spíše na můj popud):
-instalace nejm. zabezpečovacího zařízení, výměna rozvodů vč. vodní pumpy, výměny filtrů, oleje, náplní, stabilizátoru, seřízení brzd, výměna destiček, nové obutí, těsnění hlavy válců, výměna hadice sání, svíček a baterie. Odstranění nápisů Turbo.
Servisováno nejdříve Srba Servis Řeporyje, později Auto Staiger Koněvova
Spokojenost se službami: spíše nespokojenost
12/04/2008 Fotky exterieru jsem dělal hned po pražském srazu a toho prcka jsem si pořídil přesně po roce co jezdím s Velkým přes Ebay z Honkongu..
24/07/2008 Mi v Ostravě na Stodolní vymlátili pravé okno. Aby se neřeklo, vzali tašku, kde jsem měl veškeré dokumenty o autě včetně servisky a katalogů.. Oprava i s prací vyšla na 4000,-
27/07/2008 Přidán odlučovač, nová hadice turba a lišta motoru (vše od Marka - děkuji MNOHOKRÁT za úžasné rady!!!!! )
Výsledek + porovnání s fotem při koupi:
[
13/08/2008 O víkendu mne čeká renovace laku, FLAT stěrače, čištění motoru a celková údržba jak interiéru, tak exteriéru, zde jsou nějaké fotografie z dneška, ať je potom s čím srovnávat..
22/08/2008 HOTOVO! Po týdnu práce na, pod i v autě, je doděláno:
Takhle jsme přijeli v podvečer na chajdu:
... a hned ráno začlo rozebírání, takže to za chvíli začlo vypadat jak v opel servis "pod širým nebem"
Oproti původním plánům jsem vyměnil i palivový filtr:
Následovaly "Flatky" a nástřik podběhů. Rozebrání se však nevyhnul ani motor, ale tady už jen foto po "renovaci" a postupném smontovávání...
Poté rozleštit lak... Dokonce se přišel podívat i jeden zvědavec. Na fotce z boku je patrná již rozleštěná záď a neudělané dveře.
... No a tady... Výsledek :
21/05/2009 na doporučení Marka byly provedeny tyto práce:
- rozebrání a vyčištění turba, výměna těsnění trubic turba, výměna regulačního ventilu tlaku turba
- podobné práce proběhly na svodech a výfukovém systému
- výměna motorového oleje, olejového filtru, proplach olejového systému pomocí Liqui Moly Engine Flush, výměna převodového oleje, výměna chladící kapaliny včetně hadiček, zapalovací svíčky Bosch Super Plus Yttrium FLR8LDCU+, výměna spínače zpátečky
- diagnostika, geometrie
- kompletní seřízení přední nápravy, včetně výměny opotřebeného materiálu (uložení tlumičů atd.)
- koupeny nové 17" kola Turbo + nové Goodyear 215/40 R17 Eagle F1
- koupena nová maska
- koupena nová krytka tažného oka pro přední nárazník (čeká na lak, a dlouho bude ;o)
10/06/2009 Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, dekuji Apikovi a vsem kdo se na tomto "vynalezu" podileli
29/07/2009 Cestou do Chorvatska se mi zapeklo turbo, motor spalil nekolik litru oleje, kouril jako dvoutakt a taketak smrdel. Auto vsak bylo jeste pojizdne
02/08/2009 Cestou z Chorvatska, 20 km za Ljubljanou se zapeklo uplne. Odtah z dalnice EUR 175 slovinskymi podvodniky, opletacky s policii, 2 noci v kempu a nakonec zachrana z nebes od Jirky a jeho polovicky Martinky (Jimmy323f)
Jeste jednou dekuji!
05/03/2010 Konecne pojizdne. Provedene prace:
-proplach motoru
-vymena svicek
-vymena brzdove kapaliny
-nova (opet) baterie, predesle se zimou zkroutily clanky
-VXR turbo + oil restrictor
-vymena oleje (Liqui Moly Synthoil HighTech 5W/40 HD), pyloveho a olejoveho filtru
-loketni operka
04/2010 Hned jak EDS nabidne opet akci remapu za EUR 299, jedeme tam + vypada to na vymenu cepu, dlouho jsme stali
Nejvyšší dosažená rychlost: něco k 250 podle tachometru (Německo) reálná tipuji 235. Na českých silnicích max. 120 km/h.
Zrychlení: něco k 7 sekundám, ale změřené to nemám
Spotřeba: město 10l-13l/100 mimo 7,5l-8/100
Nejdelší ujeté trasy v kuse: Praha-Miláno, Rab-Miláno
Auto jsem málem z pracovních důvodů prodal, ale drží se mne jako klíště.
Zúčastněné OPEL akce: :
XI. Opel sraz Milovice 12.5.2007
Sraz v Praze - Letnany-12.4.08
Akce-kafe/pivo Praha 9.8.08
II. Sraz Praha - Letňany/Camp Na Korábě 11.10.08
OPEL ASTRA / ZAFIRA SRAZ PRAHA LETŇANY 25/04/2009
Astra Coupé/Cabrio sraz 30.5.-31.5.2009
IV. Sraz Praha-Letňany 24.4.2010
Astra Coupé/Cabrio 2010
A v plánu:
... kdo ví
Takže děkuji za pozornost a zase někdy a třeba někde naviděnou..
Na popud Defa (promiň na někoho to svézt musím zde představuji
Opel Astra Coupé 2.0 16V (tak jest obchodní označení) jen ještě dodám, Turbo..
rok výroby: 2001 (7. února v Turíně) výkon: 140 KW, barva: modrá-metal (přesněji Europablau), interiér: béžový textil (přesněji Texas), kola: orig. 17´coupé turbo na pneumatikách Goodyear 215/40 R17 Eagle F1
Historie:
09/03/2001 1. přihlášení vozu. Verona (Itálie)
zaznamenané úpravy původního majitele:
sportovní pružiny Eibach Federn Sport-Kit (30 mm), 2,5 cm podložky na předních a zadních kolech, odstranění katalyzátoru (????) a jeho nahrazení trubkou (jak od kamen), mezera v hadici turba po pop off entilu nastavena další trubkou.. Obr nálepka turbo na bocích.
12/01/2007 Jsem se stal majitelem. Najeto 103 153
mnou provedené úpravy (či spíše na můj popud):
-instalace nejm. zabezpečovacího zařízení, výměna rozvodů vč. vodní pumpy, výměny filtrů, oleje, náplní, stabilizátoru, seřízení brzd, výměna destiček, nové obutí, těsnění hlavy válců, výměna hadice sání, svíček a baterie. Odstranění nápisů Turbo.
Servisováno nejdříve Srba Servis Řeporyje, později Auto Staiger Koněvova
Spokojenost se službami: spíše nespokojenost
12/04/2008 Fotky exterieru jsem dělal hned po pražském srazu a toho prcka jsem si pořídil přesně po roce co jezdím s Velkým přes Ebay z Honkongu..
24/07/2008 Mi v Ostravě na Stodolní vymlátili pravé okno. Aby se neřeklo, vzali tašku, kde jsem měl veškeré dokumenty o autě včetně servisky a katalogů.. Oprava i s prací vyšla na 4000,-
27/07/2008 Přidán odlučovač, nová hadice turba a lišta motoru (vše od Marka - děkuji MNOHOKRÁT za úžasné rady!!!!! )
Výsledek + porovnání s fotem při koupi:
[
13/08/2008 O víkendu mne čeká renovace laku, FLAT stěrače, čištění motoru a celková údržba jak interiéru, tak exteriéru, zde jsou nějaké fotografie z dneška, ať je potom s čím srovnávat..
22/08/2008 HOTOVO! Po týdnu práce na, pod i v autě, je doděláno:
Takhle jsme přijeli v podvečer na chajdu:
... a hned ráno začlo rozebírání, takže to za chvíli začlo vypadat jak v opel servis "pod širým nebem"
Oproti původním plánům jsem vyměnil i palivový filtr:
Následovaly "Flatky" a nástřik podběhů. Rozebrání se však nevyhnul ani motor, ale tady už jen foto po "renovaci" a postupném smontovávání...
Poté rozleštit lak... Dokonce se přišel podívat i jeden zvědavec. Na fotce z boku je patrná již rozleštěná záď a neudělané dveře.
... No a tady... Výsledek :
21/05/2009 na doporučení Marka byly provedeny tyto práce:
- rozebrání a vyčištění turba, výměna těsnění trubic turba, výměna regulačního ventilu tlaku turba
- podobné práce proběhly na svodech a výfukovém systému
- výměna motorového oleje, olejového filtru, proplach olejového systému pomocí Liqui Moly Engine Flush, výměna převodového oleje, výměna chladící kapaliny včetně hadiček, zapalovací svíčky Bosch Super Plus Yttrium FLR8LDCU+, výměna spínače zpátečky
- diagnostika, geometrie
- kompletní seřízení přední nápravy, včetně výměny opotřebeného materiálu (uložení tlumičů atd.)
- koupeny nové 17" kola Turbo + nové Goodyear 215/40 R17 Eagle F1
- koupena nová maska
- koupena nová krytka tažného oka pro přední nárazník (čeká na lak, a dlouho bude ;o)
10/06/2009 Dodatečné zapojení zavírání oken pomocí DO, dekuji Apikovi a vsem kdo se na tomto "vynalezu" podileli
29/07/2009 Cestou do Chorvatska se mi zapeklo turbo, motor spalil nekolik litru oleje, kouril jako dvoutakt a taketak smrdel. Auto vsak bylo jeste pojizdne
02/08/2009 Cestou z Chorvatska, 20 km za Ljubljanou se zapeklo uplne. Odtah z dalnice EUR 175 slovinskymi podvodniky, opletacky s policii, 2 noci v kempu a nakonec zachrana z nebes od Jirky a jeho polovicky Martinky (Jimmy323f)
Jeste jednou dekuji!
05/03/2010 Konecne pojizdne. Provedene prace:
-proplach motoru
-vymena svicek
-vymena brzdove kapaliny
-nova (opet) baterie, predesle se zimou zkroutily clanky
-VXR turbo + oil restrictor
-vymena oleje (Liqui Moly Synthoil HighTech 5W/40 HD), pyloveho a olejoveho filtru
-loketni operka
04/2010 Hned jak EDS nabidne opet akci remapu za EUR 299, jedeme tam + vypada to na vymenu cepu, dlouho jsme stali
Nejvyšší dosažená rychlost: něco k 250 podle tachometru (Německo) reálná tipuji 235. Na českých silnicích max. 120 km/h.
Zrychlení: něco k 7 sekundám, ale změřené to nemám
Spotřeba: město 10l-13l/100 mimo 7,5l-8/100
Nejdelší ujeté trasy v kuse: Praha-Miláno, Rab-Miláno
Auto jsem málem z pracovních důvodů prodal, ale drží se mne jako klíště.
Zúčastněné OPEL akce: :
XI. Opel sraz Milovice 12.5.2007
Sraz v Praze - Letnany-12.4.08
Akce-kafe/pivo Praha 9.8.08
II. Sraz Praha - Letňany/Camp Na Korábě 11.10.08
OPEL ASTRA / ZAFIRA SRAZ PRAHA LETŇANY 25/04/2009
Astra Coupé/Cabrio sraz 30.5.-31.5.2009
IV. Sraz Praha-Letňany 24.4.2010
Astra Coupé/Cabrio 2010
A v plánu:
... kdo ví
Takže děkuji za pozornost a zase někdy a třeba někde naviděnou..
Naposledy upravil(a) Avantgarde dne 04 črc 2011, 12:33, celkem upraveno 83 x.
- Reklama
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
avatarek good, urcite budou i ty vetsi fotky
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
Supr tak odkaz tvojeho auto by jsme mněli (prej z donucení) , Avangarde a pošleš mi tu svojí fotku na mail ? Abys tam měl ksichtík, stejně jako my všichni Stačí fotka ze srazu, jestli na nejaký seš k poznání, sorry ale nějak si tě nemůžu vybavit "mea culpa" už se mi ty obličeje pletou . Dík Def.
Mobil : 602318645
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
Foto
Mas ho na majlu Defe, kuli Tobe jsem se ted vyfotil..
Naposledy upravil(a) Avantgarde dne 02 kvě 2008, 05:50, celkem upraveno 2 x.
- Princ William
- Avantgarde
- Kontaktovat uživatele:
- Princ William
Re: ;o)
hele pokud je chceš poslat na e-mail tak mi ho napiš pomocí sz....pošlu tě ty fotky ve větší kvalitě...rozhodně si na ně nedělám autorské práva a budeš jich mít zde vícAvantgarde píše:Princovi za fotky
Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
- kabrioletak