Tak abych pokračoval..je zas chvilka času v rachotě.
Než začnu eventuelně něco dělat se vzhledem (pokud vůbec začnu..celkově se mi líbí tak jak je), čeká mě pár drobných oprav:
hrkající zadní brzdové destičky (mají na sobě ještě přes 7mm materiálu takže ex majitel zjevně nelhal a měnil před nedávnem) - podle známého bude nejspíš ulomený některý přídržný plíšek ve třmenu, snad nenajdeme nic horšího. Za třmen jsem vzal a má vůli ca. 1-2mm, což podle něho je běžná provozní vůle, kterou třmen mít má.
výměna zadních pružin (levá - sportovní origo, pravá - obyč Starline) - jen co bude chvilka a od někoho půjčím stahovák. Lehce se zdá, že je nakloněná nalevo, jinak to neplave, obzvlášť když Astře nedávám moc zabrat...mám ji doma sotva 3 týdny a zvykáme si na sebe (ono přejít z uhoněné feldy 1.3 monomotronic 40kW na tohle...)
občasné rozsvícení kontrolek ABS + TC při utažení zatáčky (občas se nerozsvítí třeba týden, někdy i dvakrát denně) - dočetl jsem se, že by to mohl mít za vinu zlý kontakt na konektoru u LP kola, eventuelně pokud by nepomohlo a přidaly by se i výpadky rychloměru, šel bych rovnou pro nábu kola.
nefunkční klima - tady můžu jen doufat, že jen nebude naplněná (ale kam by se pak ztratilo chladivo, pokud by nebyla netěsnost), po zapnutí se zřejmě kompresor rozjede (poklesnou otáčky) ale chlazení se nekoná. Rovněž mi nejde zapnout recirkulace (snad je to ono - levé tlačítko vedle zapínání klimy), nebo se alespoň nerozsvítí kontrolka. Zatím větrám všemi okny, které mám
nefunkční přední mlhovky - ty vyřeším ve volné chvilce, zřejmě nebudou žárovky.
Až se tohle všechno vyřeší, rád bych dopřál Astře nové repro do předních dveří..válí se mi doma pár 16cm Boss Audio OHC63 z předchozího auta, kde nadělaly taky dost parády..takže někde splašit přechodky a ve volné chvilce (a až nebude venku 50 stupňů na sluníčku) si s tím pohraju.
Prozatím jsem usadil do kufru 75l subwoofer domácí výroby (osazeno Axton 12" 175W RMS) a koncák Crunch P180 (160W RMS) na oživení muziky (aspoň přípravu pro muziku do kufru mi nechal ex majitel natahanou včetně pojistky a signálových kabelů).
Pokud je zájem, nafotím ještě interiér a muziku pro pobavení