moje první auto zděděné po tátovi.... Opel Astra G Caravan 1.7 TDI
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Astry (interiér, exteriér, motor, cesty...) a pokud vás to nezajímá.... Omlouvám se
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Doufám, že tohle fórum není až tak mrtvé...
Základní info
Astra je cca půl roku ustájena v garáži. Táta od doby, co dostal služební auto Astru zcela nepotřeboval a za rok, co stála venku se s ní jelo
asi jen 12x..většinou kvůli prostoru v kufru (přestěhovali jsme skoro celý obývák s tímhle autem... co se nevešlo do kufru, vešlo se na přívez).
Po uvolnění místa v garáži se konečně rozhodlo, že se Astra odhlásí a zaparkuje v garáži na dobu neurčitou. Rok stání venku před barákem se
na Astře docela podepsalo. Lak je zašlý, pravý blatník potkala koroze, kterou jsme hned zatmelili, vybrousili a stačí už jen správný odstín a na
pohled nebude nic poznat no a pak je tu taky motor... Turbo se zavařilo, nevím jak, nevím kdy.. táta si to nepamatuje. Taky ruční brzda dělá
blbosti. Když se zatáhne, trvá dva,tři kilometry, než se čelisti pustí... Na fórum jsem se už o tomhle problému dočetl. Klimatizace je prasklá -
vydrží cca rok a musí se napustit znova. Tohle auto mám na dojetí.. ale jelikož mi je jasné, že jestli tohle auto odejde za rok/dva, tak jen tak
nové auto se mi neobjeví před vraty. Proto se chci o tohle auto starat co nejlépe a investovat do něj jen to nejdůležitější, aby jezdilo. Pokud
se situace změní a budu mít si jak vydělávat (upozorňuji, jsem student
najeto něco málo přes 120 tis. km. Jde mi hlavně o spotřebu, při které se budu snažit být blízko u 5l/100km.. Žádná těžká noha, či "frajeřinky"...
Motor: 1,7 DTI 16V (55 kW) -bez turba (zatím)
Najeto: 209 tisíc km
Výbava: 4x Airbag, Servo, Central dálkový, ABS, imobilizér, Klimatizace (ruční), Střešní ližiny, Výškově nastav. sedadla, Otvor pro lyže,
Rádio MP3/Bluetooth, otáčkoměr,........
Závady (o kterých vím):
Turbo
Ruční brzda✓
Klimatizace děravá
Lak
Co mám v plánu (zatím)
Nové rozvody
Spravit Ruční brzdu✓
Vyčištění vnitřku předních světel
"Oživení barvy"
To je zatím tak vše, v listopadu se chci vrhnout na přípravu na "každodenní" ježdění (prostě aby astra byla schopna, když budu mít zrovna naftu,
bez problému nastartovat a dovézt mě tam, kde potřebuji) a taky přezutí gum, vyčištění interiéru a naleštění celého auta...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Aktualizace:
19.9.2013 - Spravená ruční brzda (lanko se díky nánosu bordelu zasekávalo)
20.11.2013 - Astra plně vyhovuje pro provoz. Žádné závažné vady krom zmíněných. Čeká se na 3.1.2014, kdy bude platit pojistka a budou SPZky
Fotogalerie
![Obrázek](http://imageshack.us/a/img546/2452/2org.jpg)
Návštěva Astry po půl roce v garáži
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Obrázek](http://img12.imageshack.us/img12/5066/ybku.jpg)
Docela mě to zamrzelo...Ale bohužel s tím nic teď neudělám...