Čištění CD mechaniky
Čištění CD mechaniky
Už jste někdo čistil CD mechaniku v autorádiu?? Jak na to?? Je na to nějaké čistící CD bo tak něco? Mi přestalo rádio načítat CD a DVD a tak než to budu vyndavat zas z auta (což je děsná práce, tedy spíš pak montáž zpět), tak bych to zkusil vyčistit. Dík za každou radu.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění CD mechaniky
Čau, měl sem CDR 500...po čase mi to taky přestalo načítat CDčka a taky mi po cca 30 minutách začalo skákat, když se načetlo. Tak sem zakoupil čistící cedko a měl sem tak na tejden pokoj...Po tejdnu to začalo znova skákat, tak sem to takhle ještě xkrát pročistil. Nakonec mě to přestalo bavit a koupil sem si nový rádioCharlie píše:Už jste někdo čistil CD mechaniku v autorádiu?? Jak na to?? Je na to nějaké čistící CD bo tak něco? Mi přestalo rádio načítat CD a DVD a tak než to budu vyndavat zas z auta (což je děsná práce, tedy spíš pak montáž zpět), tak bych to zkusil vyčistit. Dík za každou radu.
Existuje čistící Cd (na cédéčku je štěteček).Musíš ale zjistit,zda to čistící Cd vůbec autorádio načte.Pozná se to tak:do autorádia vložíš originál nějaké Cd.Posloucháš uchem (pokud to nechceš rozdělávat) co se stane.Vždy je slyšet ,jak laser zjišťuje přítomnost stopy (takové cvak cvak cvak).Dále se musí rozjet Cd po tomto cvakání a to buď že serozjede a jede (slyšet svištění) anebo rozjede,zastaví se,rozjede a zastaví se.Pokud se Cd zastavuje a po chvíli napíše eror,tak je zbytečné kupovat čistící Cd.K čistícímu štětečku se laser nedostane.Charlie píše:Už jste někdo čistil CD mechaniku v autorádiu?? Jak na to?? Je na to nějaké čistící CD bo tak něco? Mi přestalo rádio načítat CD a DVD a tak než to budu vyndavat zas z auta (což je děsná práce, tedy spíš pak montáž zpět), tak bych to zkusil vyčistit. Dík za každou radu.
Myslím si,že stejně to rozděláš a vyčistíš.Může se stát že i po rozdělání a vyčištění to bude blbnout-pak se musí přidat trimrem na ostření laseru (zkracuje se ale životnost).
Mám dotaz, co je to ten TRIMREM?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
No jestli to vyřeší můj problém, že bezproblémově načítá ORIGO CD a nenačítá vypálané CD, tak to se do toho pustím Jen doufám že to pak bude vůbec načítat
A než to začneš dělat,tak ho rovnou vyhoď.Vodou se nic nečistí-nato je propylalkohol.Voda zanechá stopy (minerály ve vodě) a je to ještě horší.Kdyžtek čistit bez vody (stejně tam je jen prach).kofi99 píše:Kasli na CD, rozober radio, zober tu tycinku na cistenie usi, navlhci ju vodou, nie tak aby z nej tiekla voda, a opatrne zotri cocku a je to OK.
Některé typy rádií (hlavně první modely cd) prostě neumí přepalovaná cd-počítalo se,že si každý koupí originál a ne že se bude vypalovat.
No právě že takto jsem kdysi čistil Hifi-věž doma, pouze použil měkký hadřík, prachu jsem se zbavil, ale stejně to nepomohlo