Frydex píše:No odběr to bude mít menší, ale nebude držet paměť, což je na howno. Každopádně, tahle rádia si toho v klidovém stavu pápnou víc, s tím se musí počítat...

Jak píše Frydex. Problém s klidovým odběrem u některých rádií jsem řešil už snad 100x. Než se to namontuje do auta, chce to změřit, ať víš do čeho jdeš. Automobilky si vybírají své dodavatele pro výrobu autorádií i podle podmínek, které jsou schopni zajistit. Jedna z podmínek je i klidový odběr. Pamatuji si, že kdysi byla hranice MAX 2mA, jak je to teď nevím. Každopádně některá rádia papají spíš v řádech desítek mA. Rekord co jsem viděl byl SENCOR, kterej si bral 210mA - katastrofa - hlavně že to modře svítilo i když to bylo vypnutý.

U některých autorádií se odběr zmenší i po odebrání čelního panelu. Chce to všechno jen pořádně změřit.

Jo a když už si koupím autorádio s velkým klidovým odběrem, nemusí jít rovnou do koše. Většinou to jde upravit. Dělal jsem jich už několik desítek (takových úprav), ale to neznamená, že se hlásím

o další.