Výmena autorádia

Vše o zapojení repro, radia atd..
Soram

Příspěvek od Soram » 21 úno 2008, 07:13

Ja som tiez nechcel vyhadzovat velke peniaze za radio, tak som kupil Silvercrest za nejakych 2500, teraz ho ponukali za 2000, ma to skoro vsetky funkcie aj usb, aux a na kartu a musim povedat ze som celkom spokojny (zatial funguje). Aj signal chyta velmi dobre, potreboval som len redukciu na antenu.
Ten usb vstup ked som donho skusal dat normalny usb kluc ako do pc tak mi to nechcelo nacitat mp3, som cital ze treba kupit taky co je aj pre radia, ale neviem v com je problem, neviete nahodou nieco o tom ?

Reklama

Gagarynn

Příspěvek od Gagarynn » 21 úno 2008, 07:39

chlapi vy mě štvete. nedělá náhodou někdo z vás dealera sony? :D
no nic no. kámoš koupil asi před rokem taky sencor tak kouknu jak to u něj hraje a poptám se jak je spokojenej a uvidí se.
Astra 1.6 16V Edition 2000

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 21 úno 2008, 08:33

Nemat origo radio na cd tak berem toto
http://www.pixmania.cz/cz/cz/541180/art ... b-kdc.html
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 21 úno 2008, 14:15

Prosim vas da se sehnat kostka na toto radio aby mi fachalo to i prez ovladani na volantu?

http://www.hifi-megastore.cz/lg-lac-7700r/29256/
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

palix

Příspěvek od palix » 21 úno 2008, 15:22

Gagarynn píše:hmmm.......tak to bylo zajímavý! prostě asi záleží co člověk chce a jaký má štěstí. budu asi doufat a modlit se. a co? vlastně máš dneska na všechno 2 roky záruku, takže se dá v případě nouze bojovat. ale každopádně to pak asi v takovým případě otravuje život....prostě nevím co.....

Dobrá rada drahá :D

Gagarynn
Keď už, tak kúp niekde, kde nie je problém vrátiť. U nás sa napr v hypermarketoch také veci vybavujú najjednoduchšie. Malé obchody vymýšľajú, posielajú to kde-kade a nakoniec sa Ti to vráti. Ke)d je to vpredaj v hypermarkete niekedy stačí povedať, že neide to a to a vrátia prachy... Mne sa to stalo, ale s hriankovačom ;)
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

palix

Příspěvek od palix » 21 úno 2008, 15:24

Frydex píše:Ty si tady našel návod, aby se to rádio chovalo stejně jako originál, že při zandání klíčku se rádio zase zozběhne tak, jak si ho nechal, když si klíč vytáhnul... ?? to by mě zajímalo... :shock:
Presne tu niekde ;) A navyše mal Panasonic dobrý návod. Vypnem motor, vytiahnem kľúč, vypne sa rádio, naštartujem - CD, MP3 hraje tam, kde prestalo - tak to má fungovať - aspoň Panasonic ide takto ;)

palix

Příspěvek od palix » 21 úno 2008, 15:28

Gagarynn píše:jj, to je mi jasný že sony by byla lepší volba. copak kradu? :D úplně jste mě tu rozhodili názor, teď fakt nevim co mám koupit. ale něco určitě potřebuju. na kazety to je už slušnej středověk....
zan na druhou stranu, ta diskuze na daný téma, co posílal Marky odkaz, je taky zajmavá. tam to vyšlo tak 50/50. ja myslim že namá cenu kupovat nějak drahý rádio, když v tom autě mam originál repro = dva "slušný" repráky ve dveřích a 4 takový malý chudáčky... :D

ten sencor by to snad nedonutil hrát aspoň trochu slušně?
já nemám hudební sluch..
Môj Panasonic hraje na orig repro dobre - porovnateľne ako značkové rádia na orig repro, čo som počul - samozrejme, čo mali 2x repro ;). Vlastne sa tu na fóre aj niekde píše, že orig repráky nie sú až také zlé- vraj sa ich neoplatí meniť za nejaké obyčajné, lebo by to bol skok z blata do kaluže.
A navyši Panasonic za 3000 Sk ne je drahé rádio ;)

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 21 úno 2008, 16:54

palix píše:Presne tu niekde ;) A navyše mal Panasonic dobrý návod. Vypnem motor, vytiahnem kľúč, vypne sa rádio, naštartujem - CD, MP3 hraje tam, kde prestalo - tak to má fungovať - aspoň Panasonic ide takto ;)
Akde si to našel.. zajímalo by mě to... A Sony tak taky hraje... tam kde skončilo.. :wink:
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

petis02

Příspěvek od petis02 » 21 úno 2008, 18:16

Já bych se chtěl zeptat, když máte takovej přehled. Dá se přes nějakou redukci zapojit Sencor, aby fungovalo ovládání na volantě?
Astra G Hatchback, 1.6 16V, X16XEL, 1999 edice 100

Gagarynn

Příspěvek od Gagarynn » 21 úno 2008, 19:11

co vy na to radio z odkazu od Santika: http://www.pixmania.cz/cz/cz/541180/art ... etechnique

vypadá slušně, ale nemá to ISO konektor..
tka já zž nevím !!! :?
Astra 1.6 16V Edition 2000

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 21 úno 2008, 19:58

Ivanhoe67
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivanhoe67 » 21 úno 2008, 20:12

Gagarynn píše:co vy na to radio z odkazu od Santika: http://www.pixmania.cz/cz/cz/541180/art ... etechnique

No, ten ISO konektor tam bez větších problémů napácháš - pokud z toho lezou nějaký označený dráty... ISO koupíš cca za 100,- Kč - a možná i origo Kenwood - ISO - ale to by asi byla cena o něčem jiném... a Kenwood taky dělá redukce na připojení ovládání na volantu a tohle by mohlo teoreticky spolupracovat i s displayem... ačkoliv - za ty peníze se mi zdá, že toho umí až podezřele moc... ale Kewood jako takový by nemusel být špatný... aspoň podle zkušeností s několika věžemi, co mi prošly bytem či kanceláří...
Opel Astra 1.6 16V Caravan - Z16XE - r.v. 07/2001

Marky

Příspěvek od Marky » 21 úno 2008, 21:11

Gagarynn píše:co vy na to radio z odkazu od Santika: http://www.pixmania.cz/cz/cz/541180/art ... etechnique
Proti Sencoru to bude prvni liga :wink: .

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 21 úno 2008, 22:30

Ivanhoe67 píše:

No, ten ISO konektor tam bez větších problémů napácháš - pokud z toho lezou nějaký označený dráty... ISO koupíš cca za 100,- Kč - a možná i origo Kenwood - ISO - ale to by asi byla cena o něčem jiném... a Kenwood taky dělá redukce na připojení ovládání na volantu a tohle by mohlo teoreticky spolupracovat i s displayem... ačkoliv - za ty peníze se mi zdá, že toho umí až podezřele moc... ale Kewood jako takový by nemusel být špatný... aspoň podle zkušeností s několika věžemi, co mi prošly bytem či kanceláří...
Skus si kliknut niekde na neaky cesky web.Tam bude cena tak 5000-6000.
Display asi nebere ale ovladanie na volant je.K autoradiu by mala by pribalena redukcia na ISO conector(vid stranka vyrobcu).
Znacka kenwood je zhruba na urovni pioneer,blaupunkt.Potom jedine vysie az Alpine.Nizsie sony,panasonic,jvc.A potom ostatne :)

palix

Příspěvek od palix » 22 úno 2008, 07:22

Frydex píše:
palix píše:Presne tu niekde ;) A navyše mal Panasonic dobrý návod. Vypnem motor, vytiahnem kľúč, vypne sa rádio, naštartujem - CD, MP3 hraje tam, kde prestalo - tak to má fungovať - aspoň Panasonic ide takto ;)
Akde si to našel.. zajímalo by mě to... A Sony tak taky hraje... tam kde skončilo.. :wink:
Osobne som to našiel tu niekde na fóre - myslím v sekcii "Autohifi" (určite to tu niekde nájdeš). A mal som k tomu dobrý návod - priamo od Panasonicu. Ide tam hlavne o to, aby si to zapojil tak, aby sa Ti napájala pamäť rádia. Potom ostanú všetky údaje uložené. Ak to zapojíš opačne - neostane tam nič - ani naladené stanice vraj. Trošku som si to všetko poštudoval, stiahol zapojenie ISo konektorov, porovnal to, čo mám ja na rádiu, zistil rodiely, premeral napätie bez kľúča a so zapnutým zapaľovaním na konkrétných pinoch ISO konektora, prepojil 2 drôtiky na rádiu a nakoniec zapojil správne ;). Ináč to bolo moje 1. rádio, ktoré som montoval ;). A Sony som neskúšal, ale podľa mňa by mohlo hrať podobne, keďže je to tiež dobrá značka. Ja som sa rozhodoval medzi Sony a Panasonicom. Počul som niekde, že Panasonic hraje na orig.Opel repro lepšie (povedal to mechanik z Opla), len neviem nakoľko je to pravda. Sony som tam nedával. Ono v podstate to moje rádio: http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- ... d=11191415
je skoro najjnižšia trieda od Panasonicu, ale hraje dobre - podľa mňa ;).
PS: Ja som najprv pozeral rádio na www.pixmánia.sk super ceny, no niekde som čítal, že prístup nie je OK. Nakoniec som kúpil v NAY - akcia. Ale pokiaľ nemáš skúsenosti s tou-ktorou firmou na nete, tak si prečítaj názory nespokojných užívateľov a potom sa rozhodni. Prípadne kúp v kamennom obchode a máš pokoj (záruku, že ten tovar dostaneš hneď, ešte ho aj predvedú), ale asi aj o niečo vyššiu cenu. Nekúpiš mačku vo vreci ;).
Ináč keď to rádio skúšal na paneli v obchode, tak nemalo až taký zvuk, ako v aute -ale to je asi tým priestorom... Išlo hlavne o funkčný test.
Prajem pekný deň...

Odpovědět