Výměna autoradia - demontage
Vyndání radia
Čau tak jsem včera vyndaval radio a ze začatku mi to nešlo ale pak se podarilo, jen jsem chtel říct ze tu nekdo radil aby se vyndal kastlik u spolujezdce a na radio se zezadu zatlačilo- POZOR!- ja to tak delal a radio je tam v kovovym kastliku takze ze zadu akorat tlačíte na ten kastlik kterej je tam na pevno a radio se pak ani nehne Ja jsem použil 3,2 elektrody, vyndal jsem predni panel aby se mi dobře drželo a šlo ven jak víno
ASTRA 1.6 16V 74KW LPG )
- Reklama
Re: Vyndání radia
Tak to mám taky za sebou a mám stejnou zkušenost jako Endy. Zezadu to fakt nešlo, protože ta kastle radia byla napevno. Jinak jsem se do toho pustil až po přečtení všech zdejších diskuzí a stejně jsem s tim vyndáním chvíli bojoval Nicméně se po chvíli zadařilo a teď mi tam zdobí Blaupunkt Kingston a jsem spokojenej. Ještě musim jen koupit redukci, aby mi šla i dálka, ale to je už jen detail. Na přední panel (display) kašlu, páč ta redukce je moc drahá a abych tam viděl stanici rádia, kterou mám stejně na panelu rádia, to nepotřebuju. A palubní pc stejně nemám, takže je to jedno. Takhle to ukazuje alespoň čas a teplotu.Endy píše:Čau tak jsem včera vyndaval radio a ze začatku mi to nešlo ale pak se podarilo, jen jsem chtel říct ze tu nekdo radil aby se vyndal kastlik u spolujezdce a na radio se zezadu zatlačilo- POZOR!- ja to tak delal a radio je tam v kovovym kastliku takze ze zadu akorat tlačíte na ten kastlik kterej je tam na pevno a radio se pak ani nehne Ja jsem použil 3,2 elektrody, vyndal jsem predni panel aby se mi dobře drželo a šlo ven jak víno
- CharliCZek
Právě se mi asi po hodinovém boji podařilo vyměnit rádio.
Mám TORX20 šroubovák a tím jsem do těch 4 děr v rozích původného rádo udělal díry ještě o malinko větší a narval to až do zadu jak to šlo. potom jsem to nacpal do jedné z horních děr, vzal velkou skobu a dal ji do rádia. tam ji zahářil a pomocí kombinaček jsem to pášil ven. Sice mi v ruce několikrát sončila palubní deska, ale nakonec jsem to dokázal a mám tam SONY GT410...
A pro povzbuzení... když jsem to dokázal já svojima studentskýma rukama ekonoma, maséra a metalového kytaristy tak to dokáže každej ... přeju úspěchy ...
Mám TORX20 šroubovák a tím jsem do těch 4 děr v rozích původného rádo udělal díry ještě o malinko větší a narval to až do zadu jak to šlo. potom jsem to nacpal do jedné z horních děr, vzal velkou skobu a dal ji do rádia. tam ji zahářil a pomocí kombinaček jsem to pášil ven. Sice mi v ruce několikrát sončila palubní deska, ale nakonec jsem to dokázal a mám tam SONY GT410...
A pro povzbuzení... když jsem to dokázal já svojima studentskýma rukama ekonoma, maséra a metalového kytaristy tak to dokáže každej ... přeju úspěchy ...
Opel Astra 1,6, grey metal, 155 000 km
X16SZR
Astra-ever
X16SZR
Astra-ever
CharliCZek píše:Právě se mi asi po hodinovém boji podařilo vyměnit rádio.
Tak ono zdevastovat radio zas takovej kumšt není.
Tak mam novou fintu na vytazeni radia, nevim jestli to nekomu pomuze ale co kdyz .....
Takze nemel jsem po ruce zrovna elektrody, tak jsem to s kamosem vytahl hrebíkama. Radio bylo venku cca za 15 s.
Takze nemel jsem po ruce zrovna elektrody, tak jsem to s kamosem vytahl hrebíkama. Radio bylo venku cca za 15 s.
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to dělal úplně stejně...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
blaupunkt
zdar, mam dotaz, koupil jsem blaupunkt melbourne SD27 (http://www.autoradio-prodejce.cz/autora ... e-sd27.htm) a chci ho dat do astry...jenze ono je moc kratke a nedosahne jakoby na ty konetory dozadu... neexistuje na to nejaka redukce ktera by to vyresila? Predem diky za odpoved!
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak ten kastlík černý snad vytáhneš ne. Pak z něho vytáhneš honektory a necpeš je do rádia...
Moje Astrina 1,7DTi
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale jde... je vzadu přišroubovaný jedním torxem a pak ho po stranach zapáčíš a potáhneš...
Odkať si ?
Odkať si ?
Moje Astrina 1,7DTi
-
- Kontaktovat uživatele:
To je kousek z ruky... držák na radio koupíš všude, kde prodávají radia myslím. malý kaslík. navíc by se mělo dát přišroubovat zezadu, jako ten kaslík, je tam díra na šroub.. Jinak proměřit, proč to nehraje ze všech repráků...... ale je to divné...
Moje Astrina 1,7DTi
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, tohle je standartní držák... ten tam nacpi, zahni ty výlisky a pak tam vraž radio s konektorama zapojenýma. Torx je přímo uprostřed, jak se podíváš do kaslíku... (nebo tam není šroubek jen díra, kdyby ho někdo vytáhnul... ale spíš nee)
Moje Astrina 1,7DTi