philips CDC3 kto ho ma? otazka Vyriešené
philips CDC3 kto ho ma? otazka Vyriešené
Ahojte mam tento menič napojený na originálny kábel ku ccr600, ale zdá sa mi ako keby išiel v kuse. napriklad ked hraje cd a vypnem radio tak cd sa chvilu toči a potom ho vypne ale ledka na tlačitku svieti stale. Meral som aj kludovy prud z baterky ked je všetko povypinane a bez meniča to je niečo okolo 120 až 150 miliAmpér, ale po napojeni a odkodovani meniča to stupne na 480 až 520 miliAmpér čo sa mi zda vela. Ma to tak byt alebo je to zle. diki za radu
Naposledy upravil(a) Luisile dne 25 čer 2012, 23:01, celkem upraveno 1 x.
Opel Vectra B 1.8 16V (X18XE)
- Reklama
Re: philips CDC3 kto ho ma? otazka
120 - 150 mA je kurevsky velký klidový odběr i bez měniče. Něco tam máš špatně. Klidový odběr do max. 25mA - jinak řešit!
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
nazdar meram to ešte teraz raz. tych 120 až 150 mA to ma ked vypnem klučik a vyberiem ho zo spinačky, bez cd meniča. po asi polhodine tam mam asi 43mA čo je OK a to pripisujem aj tomu autoalarmu a ultrazvuku ktorí ide v kuse. po pripojeni cd meniča to ma tych 480 až 520 mA a po polhodine nejakych 320 mA. Čiže hlavnu vinu ma cd menič. Napriklad v kufri mam kapacitor a zosik ti maju prakticky nemeratelny odber tam som malnejakych 3-4 mA.Ale zaujimave že cd menič ide v pohode...
Klidový odběr se měří vždy u akumulátoru, pár minut po zamknutí. Musí být zavřeny všechny dveře, zhasnuto všechno osvětlení (hlavně vnitřní se zapomíná) a v případě alarmu je potřeba předem "oblbnout" čidlo otevření kapoty. Problémem zvýšeného klidového odběru bývají alarmy, neorigo centrální zamykání, neorigo autorádia, zesilovače atp. Alarm co zvýší klidový odběr na nějakých 43 mA bych osobně zapojil přes nějaký "tajný" vypínač a používal ho jen v případě potřeby (parkování u nákupních center atp.).
Klidový odběr u CDC3 se tu už řešil. nevím kde, kdy a jak, vím že jen že - zkus hledat.
Klidový odběr u CDC3 se tu už řešil. nevím kde, kdy a jak, vím že jen že - zkus hledat.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
OK takže prišiel som na to ako to je
tu je schema ako by to malo byť a to je zle napišem neskor
a tu popis
pin popis
1 E2 C.L
2 GND
3 +12V BATT
4 +12V ACC spinané +
5 AGND
6 audio L
7 E1 C.H
8 GND
9 +12V BATT
10 IL ? ?
11 AGND
12 audio R audio R
a toto je zle pretože ak na pine 3 a 9 bude stale napetie tak cd menič je stale zapnuty! (Led v tlačitku svieti)
spravneto ma byt tak že na pine 9 je stale napajanie +12 Voltou a na pine 3 spinanych 12 voltou.
ak to tak zapojite tak pri vypnuti radia sa menič vypne ledka v tlačitku blika a odber je nulovy!
Takže som musel upravit konektor v aute tak že som pin 3 vybral zaizoloval a kabel z pinu 4 som prehodil na pin 3 a ono to ide!!!!
Takže APiK dakujem za pomoc ale alarm na vipinač davat nebudem a tych 43mA je ok to som si potvrdil inde nie každe auto ma kludovy 25mA. susedova ochcavka rs ma 55mA dnes odmerane takže neriešim..
tu je schema ako by to malo byť a to je zle napišem neskor
a tu popis
pin popis
1 E2 C.L
2 GND
3 +12V BATT
4 +12V ACC spinané +
5 AGND
6 audio L
7 E1 C.H
8 GND
9 +12V BATT
10 IL ? ?
11 AGND
12 audio R audio R
a toto je zle pretože ak na pine 3 a 9 bude stale napetie tak cd menič je stale zapnuty! (Led v tlačitku svieti)
spravneto ma byt tak že na pine 9 je stale napajanie +12 Voltou a na pine 3 spinanych 12 voltou.
ak to tak zapojite tak pri vypnuti radia sa menič vypne ledka v tlačitku blika a odber je nulovy!
Takže som musel upravit konektor v aute tak že som pin 3 vybral zaizoloval a kabel z pinu 4 som prehodil na pin 3 a ono to ide!!!!
Takže APiK dakujem za pomoc ale alarm na vipinač davat nebudem a tych 43mA je ok to som si potvrdil inde nie každe auto ma kludovy 25mA. susedova ochcavka rs ma 55mA dnes odmerane takže neriešim..