Pomoc s hifi i elektro atd...

Vše o zapojení repro, radia atd..
Odpovědět
Štráda
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s hifi i elektro atd...

Příspěvek od Štráda » 11 úno 2011, 16:05

Tak clarion je jedna z velice kvalitních značek autorádií,ale to neznamená,že se nemůže nic stát.Takže,pojistky jak píšeš jsi skontroloval jak tedy v pojistkové skříňce auta,tak i pojistku,co je na zadní straně rádia popř na přívodních kabelech rádia?Kontakty by měly být v poho,když jsi s rádiem nemanipuloval(vyndaváním atd) a asi už si je skontroloval.Tím,že vyndáš baterku,respektive odpojíš a připojíš by se rádio teoreticky nemělo poničit(já vyndavám baterku z aut každou chvíli a vracím jí tam a rádia makaj,taky i dobíjím baterky u aut přímo v autě,kdy je baterka namontovaná a připojená k el obvadu vozu a nic.Pokud máš někoho v okolí,poprosil bych ho,zda by ti mohl pro jistotu proměřit přívodní káble hned na svorkovnici u rádia,zda to prochází v poho přes veškeré spojovací kontakty(ISO atd) a hlavně změril i kostru,zda tam jde(to ti ukáže vše mutimetr),pokud by bylo vše v poho,tak zkusit to rádio ještě jednou odpojit a připojit,nevím zda to má i toto,ale některé rádia amj tlačítko RESET za odjímatelným čelním panelem,tak zkusit ho vyresetovat a pokud ani to nepomůže,tak neni rady a rádio vymontovat z auta a odnést k elektromechanikovi,nebo do elektro servisu,protože pak už to bude jen a jen chyba v rádiu,je tam jemná a citlivá elektronika,která se nečekaně může pokazit,ikdyž ty rádia maj ochrany.... většinou to bejvá nějaká blbost,která je hned na napájecím obvodu rádia,Oni na to maj různé přístroje měřící a chybu odhalí,bud spraví svépomocí,nebo dotyčnej díl objednaj a nebo ti řeknou,že to opravit nejde a to spíš tak,že by oprava byla dražší než nové rádio.... ale to se tebe netýká si myslím.... :wink:
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

Reklama

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 20 úno 2011, 22:08

kdyby měl někdo zájem,nebo scháněl kvůli úspoře místa v kufru malou tubu (woofer),tak se mi ted naskytla příležitost jednu prodat za pěkný peníz....
více zde :arrow: http://astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=42&t=20017 8)
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 06 led 2012, 15:34

Muj problem spociva tim ze mi zniceho nic prestalo hrat radio.Kdyz sem sklopil zadni sedacky nalozil skrin pod sedackou mi vedou kable ke subwooferu a pak nastartuji auto a nic,radio nejde.Vse ostatny fachci,myslel sem ze to je parrotem,odpojil sem ho a zapojil radio bez nej.Ale ono porad nic.Dnes sem to promeril a stava mi jede akurat stala od baterky.Poradte kde mam hledat chybu.Poistka je v poradku i v radiu.diky
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

marwi

Příspěvek od marwi » 06 led 2012, 16:07

Treba najst dovod preco ti nejde napajanie po zapnuti kluca a opravit to. Ak by sa ti to nechcelo hladat da sa spojit staly a spinany plus (cerveny a zlty) a radio by ti malo ist. Bude sa takto dat zapnut aj bez kluca v zapalovani , ale bude trocha viac vybijat baterku (ak jazdis denne , tak to nevadi, ak raz za tyzden to uz moze byt problem). Prajem vela stastia ...

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 06 led 2012, 16:17

diky 8) asi to tak aj urobil ale najprv budem hladat chybu
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 07 led 2012, 10:36

tak hotovo uz hraje byla to poistka KW.1nevim kcemu slouzi ale zase hraje diky stradovi,marwimu 8)

marwi

Příspěvek od marwi » 08 led 2012, 16:14

Rad som poradil ...

recor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od recor » 08 led 2012, 18:06

Ahojte, mam taky problem s radiom. Ked ho dam hlasnejsie tak sa same vypne a zapne a opakuje sa to pokial neznizim hlasitost. Nepocuvam hudbu tak hlasno bezne takze mi to az tak nevadi, ale som si isty ze volakedy to nerobilo. Mam radio pioneer deh 2820. V zadu ma taku malu poistku 10A. Kamarat povedal ze moze byt problem s nou. Ze mam skusit 15A, ale bojim sa aby sa nieco nestalo. Dakujem za rady
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98

marwi

Příspěvek od marwi » 09 led 2012, 08:10

Najskorej bude problem s impedanciou(odporom) reprakov , asi je nizsia ako zosilovac radia zvladne a preto reaguje jeho ochrana ...

recor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od recor » 09 led 2012, 10:57

No repraky mam origo. Ale preco to predtym zvladalo aj vyssie hlasitosti?

recor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od recor » 09 led 2012, 17:16

Tak prehodil som trvale napajanie na spinane a uz mozem pocuvat aj hlasnejsie. Stale vsak neviem preco to pri trvalom napajani nejde. Ak by niekdo vedel bolo by to super. Dakujem

Štráda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Štráda » 10 led 2012, 23:12

Nemáš zač Mirďo 2908,ač jsme to řešili po fb :lol:
recor:předtím ti to makalo bez problémů a najednou to začlo dělat?Když jsi přepojil trvlé napájení rádia na spínané od auta,tak to hraje zas v pořádku bez vypínání jak má?Pojistku pro rádio jak je v pojistkové skříňce si neměnil?Určitě jí překontroluj,popř zkus vyměnit za jinou.Já už jsem měl takovej problém,že jsem si koupil pojistky na benzínce(jak tam prodávaj ty značky nekvalitní filson atd co vyrábí čína,polsko atd)dal jsem jí do zesíku,nějakou dobu mi to hrálo v poho a pak to začlo podobně zlobit jako tobě,tak jsem je vyndal a ten plastový obal byl normálně potavenej jako by jsi jí opaloval zapalovačem.Přijde mi,že ty hodnoty Ampérové,co jsou na nich napsané neodpovídaj,tak i kvalita a síla těch plíšků,ze kterých jsou vyrobené a po zastrčení pojistky do pojistkovky majpodle mě špatný kontakt a nepřenesou takový proud,proto se ti vypíná to rádio.Zkus jí jen vyměnit za jinou stejné A hodnoty a rádio zapoj zpět jak jsi ml,když ti to blblo.Pokud to bude to samé,překontroluj veškeré spoje(kontakty) jak v ISO konektorech,tak ty na el.svazku od rádia,zda jsou pořádně pozasunuté do sebe.... :wink:
Hellracer Štráda

recor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od recor » 12 led 2012, 19:57

Dnes som skontroloval a vymenil poistky taktiez som pozrel kable ale radio pri trvalom napajani hra iba ked je hlasitost nizsia. Tak som to nechal na spinanom napajani. Zrejme bude chyba v radiu. Davnejsie hralo bez problemov ale neviem presne odkedy to zacalo.

vasekpetr1

Příspěvek od vasekpetr1 » 13 led 2012, 14:39

recor: nechce se mi to tu celé číst, ale zkusil bych měřit, co dělá napájecí napětí žlutého a červeného drátu proti černému, případně bych na zkoušku černý zkusil "přizemnit" na spolehlivou kostru, případně červený "nakrmit" ze zásuvky zapalovače. Pokud se napájecí napětí i při výpadcích nehne a drží stejná hodnota, tak je problém uvnitř rádia a koukl bych se po jiném. Může odcházet "koncový zesilovač" v rádiu a větší odběr mu dělá problémy (problém s odvodem tepla, nakopnutý stabilizátor napájecího napětí atd.).
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Petr X14XE

Příspěvek od Petr X14XE » 21 srp 2012, 20:12

Potřebuju poradit
koupil jsem novou bednu na Subwoofer a zadni origo repro do dveři "basove",nevim čím to je ale když dam radio uplně potichu ze subwooferu jde hučení jak z elektrarny :?
Když zeslabím zesik není to slyšet ale čim víc přidam na hloubku bas je to horší.

Nevi někdo čím to je?Kabeli atd jsem vše kontroval a OK.Děkuji za radu

Odpovědět