![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
DM: Zadní pravá mlhovka – návod popis a foto
Re: Dodatečná montáž - zadní pravá mlhovka – návod popis a foto
Do bodky súhlasím zo Salámom. ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- Reklama
2 Salám: Máš pravdu, zapomněl jsem dodat, že během jízdy to tlačítko zvládnu zmáčknout i víckrát než 2x (on/off)
V koloně a potažmo ještě v dešti, když budu mít někoho za prdelí tak je samozřejmě mlhovka nesmysl, ale to je snad logické.
Při dešti či v mlze se lomí skoro každé (aspoň myslím) světlo - kdo nosí brýle nebo má třeba šeroslepost tak ví. Prostě co sám nerad nečiň jinému, na 2. stranu když to má význam a splní to svůj účel (bezpečnost) tak ty mlhovky mi svítit budou.
BTW dlouho jsem nekoukal do threadu "4 koncová poziční světla", tam si museli vyslechnout ještě víc
Nicméně vraťme se k tématu - už někoho zbuzerovali policajti že má dodatečně zapojenou 2. mlhovku ? Myslím, že ne, páč podle mě ani netuší že u některých verzí byla jen jedna, ale pokud ano, docela by mě to zajímalo.
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
Při dešti či v mlze se lomí skoro každé (aspoň myslím) světlo - kdo nosí brýle nebo má třeba šeroslepost tak ví. Prostě co sám nerad nečiň jinému, na 2. stranu když to má význam a splní to svůj účel (bezpečnost) tak ty mlhovky mi svítit budou.
BTW dlouho jsem nekoukal do threadu "4 koncová poziční světla", tam si museli vyslechnout ještě víc
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Nicméně vraťme se k tématu - už někoho zbuzerovali policajti že má dodatečně zapojenou 2. mlhovku ? Myslím, že ne, páč podle mě ani netuší že u některých verzí byla jen jedna, ale pokud ano, docela by mě to zajímalo.
Policajti tě spíš budou přesvědčovat že ti ta druhá nesvítí, protože to vypadá fak divně s tou jednou... Ale jak tady vidím reakce tak je přestanu používat úplně abych své kolegy z fóra neoslňoval.
- vasekpetr1
Nejhorší na tom je, že ti takzvaní "mlhovkoví svítiči" mají i oporu ve vyhlášce, že za deště, mlhy a sněžení musíš rozsvítit zadní mlhová světla. Jak už jsem psal někde na druhé nebo třetí straně, dělám to jak Salám: za mlhy rozsvítím NEMRZÁCKEJ zadek, ale jak mě někdo dojede a poznám, že o mně ví, tak mlhovky vypnu. A tak by to mělo být dané i do vyhlášky
.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Částečně mají pravdu obě strany. Tak či tak si ale myslím, že ty mlhovky žádný stroboskop nejsou a že to s tím oslněním není tak ostrý (taky to chce občas umýt čelní sklo i zevnitř
). Kdybych na ně někdy zapomněl, ať mě ten za mnou problikne. Svůj smysl mají a jako každá užitečná věc záleží hlavně na tom, kdo ji používá a jak. Howgh.
![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif)
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Tak se musím zastat těch co jim to vadí. Si vy troubové mlhovkoví svítiči když to není potřeba zkuste jet třeba po noční nebo odpolední směně,v dešti,potmě v koloně kde každej svítí mlhovkama dozadu a furt stojí na brzdě.Už jenom,že mejm unavenejm vočím vadí protijedoucí světla (třeba kolona 10.ti aut je uplně super).Třeba u Fabie mi stačí,když dotyčnej furt stojí na brzdě a ještě s mlhama......
Ty co ty světla konstruujou,bych před ně posadil na 24 hodin se sirkama v očích,za trest,aby viděli co nám to dělá s očima.A když tam nákej dobrák má ještě diody,tak lituju,že sebou nemám basebalovou pálku,ta by si smlsla..
Ono by např. stačilo,kdyby každej,pokud jede v koloně,povypínal mlhovky,všecky.Naco taky svítit dopředu/dozadu uprostřed kolony,když se všichni vidíme,stačí první a poslední ne? My co jsme byli na vojně u řidičů tohle víme.
A pokud to do mne někdo pere mlhama i když z mlhy vyjedeme,nebo nesněží atp. tak mu prostě dálkovejma udělám v kabině "světlo denní" a většinou to dotyčnýmu po chvíli dojde a někteří i nevydrží a zastaví.Je to drsný,ale radši vypálím oči já jemu než si nechat ničit ty svoje. Mám jenom jedny.
Sem se malinko rozkecal.Ale máme svobodu projevu.
Tak a ted jdu zapojit tu druhou mlhu.
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Ono by např. stačilo,kdyby každej,pokud jede v koloně,povypínal mlhovky,všecky.Naco taky svítit dopředu/dozadu uprostřed kolony,když se všichni vidíme,stačí první a poslední ne? My co jsme byli na vojně u řidičů tohle víme.
A pokud to do mne někdo pere mlhama i když z mlhy vyjedeme,nebo nesněží atp. tak mu prostě dálkovejma udělám v kabině "světlo denní" a většinou to dotyčnýmu po chvíli dojde a někteří i nevydrží a zastaví.Je to drsný,ale radši vypálím oči já jemu než si nechat ničit ty svoje. Mám jenom jedny.
Sem se malinko rozkecal.Ale máme svobodu projevu.
Tak a ted jdu zapojit tu druhou mlhu.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mojmec pravdu mas ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Já vím,ale je hezký to slyšet.
Třeba jako tedka od mamky,když jsem jí sdělil,že už nemáme mrzáčka,a ona na to "ty seš tak šikovnej"![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Třeba jako tedka od mamky,když jsem jí sdělil,že už nemáme mrzáčka,a ona na to "ty seš tak šikovnej"
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
...a za trest si je ve 4 odpoledne až pojedu z práce zapnu a snad někoho potkám abyste měli o čem psátMiguello píše:...Svůj smysl mají a jako každá užitečná věc záleží hlavně na tom, kdo ji používá a jak. Howgh.
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Víc než blbý mlhovky nebo brzdový s diodama mi vadí pitomci co neumí včas vypnout dálky nebo mají pseudoxenony (nebo špatně seřízená jakákoliv světla), všechny modré odstíny á la SuperBlueDiamondHighLongbůhvíco a když už jsme u světelných záležitostí, tak především idioti, kteří jsou líní dát blinkr při přejíždění z pruhu do pruhu, nedej bože při předjíždění. Ti, co si přes den svítí mlhovkama jsou mi u p.dele, večer je to samozřejmě o něčem jiném
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
Sorry, Mojmec, máš SICE v podstatě pravdu, nicméně argument "já jsem unavenej, bolí mě oči a pitomci na mě zbytečně moc svítí
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
Myslím, že po přečtení tohoto vlákna (které zklouzlo do těžkého OT) kdo nevěděl už snad bude vědět jak se chovat. A kdo se tak chovat nebude toho stejně nepřevychováš (teda pokud si netroufneš na přestupek/tresťnák a tou pálkou mu ty mlhovky skutečně nevypneš
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Neutral :|](./images/smilies/icon_neutral.gif)
Taky nezapomínejte na všechny ty (i ze zdejšího fóra), kteří mají zatmavené zadní lampy (ať už origo nebo home made) - můžu Tě ubezpečit, že za horší viditelnosti (a tím nemyslím když je lehce pod mrakem) budu 100x radši když si mlhovku/mlhovky zapnou, nechci nikomu skončit v kufru.
Tak, téma už je snad vyčerpáno. Co se příště věnovat tématům jako "stále spousta lidí nesvítí" ???
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Zdar.Mam mensi problem.Ked zasvietim hmlovku(zatial iba ako mrzak) tak na palubovke sa mi rozsvieti kontrolka,no v skutocnosti nesvietim samozrejme som skusal inu ziarovku aj merat no bez uspechu.Pre mna je to zahadov myslel som, ze je to jeden obvod a pokial mi svieti kontrolka tak by mala ist aspon stava do svetla NIE?Nenasla by sa nejaka schema zapojenia alebo nejaka rada ?
DIK
DIK
Z jiného vlákna-4xkoncový světla:
https://www.astra-g.cz/forum/download/f ... &mode=view
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
swat232: jaký máš typ karoserie? jestli máš caravan nebo Zafiru tak se zkus jako první podívat do průchodky 5. dveří, tipnul bych si, že tam budeš mít zlomený nějaký vodič, který s tím může souviset
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
-
- Kontaktovat uživatele:
No být to tak může, ale je to mizivá pravděpodobnost, protože tamtudy ten kabel vůbec nevede... ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
![Obrázek](http://img86.imageshack.us/img86/3903/dieselinsidezj7.jpg)
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
- vasekpetr1
Jestli máš karavana, doporučil bych pročíst i toto vlákno:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 48&start=0
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 48&start=0
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Dik ten topic je super riesia moj problem,ale potesila by ma nejaka elektricka schema ako je to kombinovane s taznym a podobne...