Demontáž valcovej vložky zámku riadenia a zapaľovania
Re: Demontáž valcovej vložky zámku riadenia a zapaľovania
Nevim. S elektrikou to nemá nic společnýho, je to čistě mechanická záležitost. Já baterku při demontáži a zpětné montáži vůbec neodpojoval.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí.Pracuješ na mechanice a ne na elektrice.
Ale jak se správně učí, první krok při jakékoliv práci na autě je odpojit baterii....
Denny: Zrovna ty mi vyprávěj o tom že neodpojovat, živě mám v paměti, jak jsi mi ji na Paulově kočáru odpojil - i s komentářem. (ale měl jsi samozřejmě jako vždy pravdu. )
Denny: Zrovna ty mi vyprávěj o tom že neodpojovat, živě mám v paměti, jak jsi mi ji na Paulově kočáru odpojil - i s komentářem. (ale měl jsi samozřejmě jako vždy pravdu. )
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,ale tam se šlo do drátů.Vložku spínačky vyloupneš natotata.
-
- Kontaktovat uživatele:
No... proto jsem se ptal. Je to totiž býkovina... navíc je tam napsáno, "1. Odpojíme akumulátor a počkáme 1 min. na vybitie kondenzátora"... hmm..
Každopádně to je jinak velmi vyvedený článeček a hezky nafocený postup, chválím..
Každopádně to je jinak velmi vyvedený článeček a hezky nafocený postup, chválím..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Postup opravy je prebratý z TISu, batéria sa odpája kôli bezpečnosti. Nie každý je odborník a macher, hrabeš sa v stĺpiku riadenia, dávaš dole krytovanie. Stať sa môže všeličo a napr. rana airbagom rovno do tváre môže skončiť tragicky.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lepší je odpojit baterku,manipuluješ s klíčkem v zapalování,může dojít k nechtěnému startu ).Jinak je to velice užitečnej návod,vyčistil jsem a promazal mazadlem FAB a chodí jako zamlada
Mne stačilo do zapalovania strieknuť trochu WD-40
Ale inak ten návod som využil keď som menil páčku od smeroviek
Ale inak ten návod som využil keď som menil páčku od smeroviek
Cus
mám tenhle problém u Astry F (95rv) jen s tím rozdílem, že se mi klíč zasekne v polovině dráhy při vytahování a prostě nejde ven! Dělá to občas a tento návod nepomohl (čistil jsem ho tak 2x!) Chci se zeptat jestli jsou fyzicky stejné vložky zámků z Astry F a Astry G? půjdou mezi sebou prohodit?
Díky za odpovědˇ
mám tenhle problém u Astry F (95rv) jen s tím rozdílem, že se mi klíč zasekne v polovině dráhy při vytahování a prostě nejde ven! Dělá to občas a tento návod nepomohl (čistil jsem ho tak 2x!) Chci se zeptat jestli jsou fyzicky stejné vložky zámků z Astry F a Astry G? půjdou mezi sebou prohodit?
Díky za odpovědˇ
Astra F Caravan X17DTL r.v. 1995 - minulost
Astra G Caravan Z18XE r.v. 2003 současnost
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja cekam az dorazi nova vlozka komplet nebudu to cistit po 11letech ma pravo odejit ale nerad bych aby to bylo nekdena dovce mimo CR
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja jsem to puvodne prostrikl jen WD40, mno to pomohlo na jeden den. Vcera jsem, dle navodu, vyndal vlozku. Poradne jsem to vycistil a vlozku vykoupal ve WD40. Nejakeho bordelu jsem si moc nevsiml. Potom jsem to cele namazal silikonovou vazelinou (jinou pouzitelnou jsem nemel) Mno a spinacka jde o dooost lip. Tak uvidime, jak dlouho to vydrzi.
Gizmo_CZ píše:Cus
Díky za odpovědˇ
Astra F Caravan X17DTL r.v. 1995 - minulost
Gizmo: a ty pak s sebou budes nosit 2 klice ? jeden do zapalovani a jeden do dveri? Nech si udelat vlozku v Oplu a mas pokoj..
Miloshi: Kolik te vysla ta nova vlozka?
Jinak ja to mel vcera taky rozdelany ( perfektni navod, diky ) tak uvidime, nedelalo me to vzdycky...Prostrikl jsem to poradne WD a pak nakonec jeste nejakym tim sajratem na FABky..
Miloshi: Kolik te vysla ta nova vlozka?
Jinak ja to mel vcera taky rozdelany ( perfektni navod, diky ) tak uvidime, nedelalo me to vzdycky...Prostrikl jsem to poradne WD a pak nakonec jeste nejakym tim sajratem na FABky..
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ja na ni cekam teprve, chci si auto jeste nejaky patek nechat (pro manzelku) tak chci aby bylo ve 110% stavu
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
Zámočník ti prehodí stavítka v novom zámku na rovnaký klúč.zEjn píše:Gizmo: a ty pak s sebou budes nosit 2 klice ? jeden do zapalovani a jeden do dveri? Nech si udelat vlozku v Oplu a mas pokoj..