Prehlad motorov

Témata společná pro diesel i benzín a všeobecný pokec kolem motorů
Odpovědět
Dan 7211
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan 7211 » 13 čer 2006, 13:49

Marky píše:
Dan 7211 píše:Podívej já mluvím z vlastní zkušeností a vím,že bych do takového motoru nešel! Turba dodává největší výrobce a to firma Garret!
Turbo nemá vliv na řidiči to jsi asi někde blbě vyčetl! Správně by se mělo po startu chvíli počkat než se zahřeje s polu s motorem a po skončení čekat chvíli znova s nastartovaným motorem než schladne,ale v praxi je to dost nereálné!
A ty auta z německa vozím tak vím kolik ty mototry mají nalítáno a taky vím že auta s těmito motory jsou neprodejné!!
No vidis, sam to pises pokud je turbo stejne jako v jinych autech, tak je asi problem v ridici, ktery s tim jezdi jako magor s benzinem. Pokud ho budes honit po dalnici 180 a pak zastavis aniz by jsi pockal budes to delat takto casto tak pujde rychle do kytek. O prodejnosti aut v Cesku hodne rozhoduje pojistka, kde si cesky clovek vybira levnejsi variantu a pokud ma Opel v nabidce 1,7DTi, ktera ma nizsi, tak to bude spise tim. Az se vratim domu hodim sem test ze sveta motoru Golf 1,9TDi versus Astra 2,0DTi a kazdy si muze udel vlastni nazor., ten motor jednoznacne chvali. Dival jsem se po nejakem aute v bazarech a byly bud bourane nebo stoceny tachometr. Take stacis tachometry, kdyz vozis auta?
Zajímalo by mě jak jsi poznal,že ten tacháč byl stočený?
tachometry se točí a točit budou a jen proto že lidé jsou hloupí! a když vidí že auto má najeto 150tisíc že je po něm! ale jakmile tam uvidí kilo tak jsou spokojení! Ale už i němci začínají točit tachometry,pravý stav pozná jen takový člověk ,který se v tom pohybuje!

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 13 čer 2006, 13:57

neřikám že 2.0 dti nebo di je nějak extra povedenej motor, ale zrovnatak určině něni absolutně nepovedenej a neprodejnej! a na rozdíl od tdi se turba na oplech serou mnohem míň protože opel nemámí z jalový krávy tele jako VW :wink: ale ať si každej jezdí/kupuje/tahá/prodává co chce, já bych třeba bral 1.4 tdi co ty na to jako odborník?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 13 čer 2006, 14:02

co bys chtěl od pédéčka a ještě ktomu tříválce? 8)

Dan 7211
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan 7211 » 13 čer 2006, 14:03

Zigi píše:
Vojta píše: já bych třeba bral 1.4 tdi co ty na to jako odborník?
Vim ze to neni pro me a ani nejsem odbornik,ale 1.4TDi bych nebral z duvodu ze to rve jako traktor!!!
Kdyz uz,tak 1.3JTD!!!Nebo 1.6HDI
neříkám že jsem odborník,ale trošku se vyznám tím že v tom dělám!
Já jsem zastáncem VW a TDi!
Opla jsem zvolil protože jsem chtěl na tuning nějaké zajímavé autíčko,které není na každém kroku jako golf III,kterého jsem měl před tím!
Ale vím,že jakmile prodám astru tak jdu zpátky do VW nevím jestli golfa IV,passta nebo zvažuju audi A3,nebo A4,ale motor mám jasný TDi nemá chybu ,bral bych PD 96KW + chip má to neskutečný krouťák a hl. je to držák!

Dan 7211
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan 7211 » 13 čer 2006, 14:09

Vojta píše:co bys chtěl od pédéčka a ještě ktomu tříválce? 8)
No ten tři válec má velmi zvláštní chod,ale raději bych šel do 1,9. V práci mám fabku 1,4tdi a jede celkem fajn vymáčkl jsem z ní 190km/hod,ale ta spotřeba při takové jízdě je poměrně vysoká! o proti 1,9tdi!

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 13 čer 2006, 14:52

Ja teda s 1.9TDI PD 96kW nemam dobry zkusenosti. V superbu bez chipu nic moc, po chipu to slo, ale stejne zadnej trhac asfaltu (jede cca jak 2.2DTI v Astre). Pri dlouhy jizde na dalnici sem po 200km dolejval olej pac pocitac uz rval! Motor se furt sral ... po 100tkm byl stav tak hroznej ze to slo pryc. Navic me odradilo ze koncern VW tezi z toho ze promeruje tacho - kdyz sem to porovnaval s Astrou tak ja v Gecku sem mel 200km/h a Superb 225km/h :!: Je to obecna vlastnost rychlomeru VW. No a ta 1.4 TDI ¨patri k tem horsim ve sve kategorii. Sice ma RELATIVNE slusnej vykon ale chod a kultivovanost je hrozna.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 13 čer 2006, 15:00

jj 1.9 tdi v jakýmkoliv provedení je to NEJ!

Astra DTI

Příspěvek od Astra DTI » 13 čer 2006, 15:07

No kdyz myslis ze je nej .... ja uz mel 3 auta s 1.9TDI. 8)

Dan 7211
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan 7211 » 13 čer 2006, 15:14

Astra DTI píše:No kdyz myslis ze je nej .... ja uz mel 3 auta s 1.9TDI. 8)
Mě už jich prošlo rukama desítky! a nemůžu říct na ně křivé slovo! a v superbu PD 96kw jsem jezdil taky a jestli to nejede tak opravdu nevím! Ted mám astru 2,0 16V 136PS a myslímm že to superbéčko do 150km/h by mi dalo na prdel! :(

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 13 čer 2006, 15:16

Dan 7211 píše:...Mě už jich prošlo rukama desítky! a nemůžu říct na ně křivé slovo!...
to je přesně ono na astru nadáváš že se sere turbo ale tdičko na kterym se sere 2x tolik ti to nestojí za křivý slovo

a co se týče žraní oleje tak myslim že tdi 2.0 16V dohání 16V dtička z roku 97 hodně slušně :wink:

Dan 7211
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan 7211 » 13 čer 2006, 15:22

Vojta píše:
Dan 7211 píše:...Mě už jich prošlo rukama desítky! a nemůžu říct na ně křivé slovo!...
to je přesně ono na astru nadáváš že se sere turbo ale tdičko na kterym se sere 2x tolik ti to nestojí za křivý slovo

a co se týče žraní oleje tak myslim že tdi 2.0 16V dohání 16V dtička z roku 97 hodně slušně :wink:
Nevím jestli se sere TDičkám turbo dvakráttolik než DTi ale nebude to třeba tím že aut ve který je TDi motor jezdí tak 5xvíce než aut s DTi???

Jo a se žraním oleje vím že PD žerou když jsou nové než se zajedou círka 40tis.km! jinak jsou OK!

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 13 čer 2006, 15:32

No teda seriovka 96kW v Superbu moji Astre DTI nestaci. Po chipu byl superb krapet rychlejsi ... hlavne ve vetsich rychlostech (to je taky dany tim ze mam Caravan). Jak by ujizdel 2.0 16v nevim ... ale vim ze moje 2.2 DTI ma trochu vic nez 136koni. Respektive sem nevidel zadnou 2.2DTI ktera by mela min jak 136koni uz v serii.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 13 čer 2006, 15:33

no nemá to cenu dál rozvádět, jáak už sem jednou řek tak určitě TDI nejsou špatný motory ale Dti určitě nejsou nijak drasticky horší

PS: klidně bych si TDI koupil, tzn. nejsem zaujatej jako někteří skalní zastánci svých značek...akorát nevim v jakym autě bych si koupil, z VW group asi jedině Audi, pseudokřížence typu seat určitě ne :wink:

ale furt mě zajímaj názory na 1.4 tdi...jak moc to je hlučný? nedokážu si to představit....je lepší 1.4 16V benzín 55kw od VW nebo tendle diesel? jde mi o A2 do který se skoro nic jinýho nedávalo....

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 13 čer 2006, 15:37

No ten SuperB zral olej az do svejch 100tkm. Musim ale priznat ze to byl sluzebak a nekteri se k nemu chovali jak dobytci... U 90konovy oktavy byl zase olej v pohode, ale odchazela spojka. Bylo to sice precipovany, ale stejne ...

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 13 čer 2006, 15:48

Vojta píše:no nemá to cenu dál rozvádět, jáak už sem jednou řek tak určitě TDI nejsou špatný motory ale Dti určitě nejsou nijak drasticky horší

PS: klidně bych si TDI koupil, tzn. nejsem zaujatej jako někteří skalní zastánci svých značek...akorát nevim v jakym autě bych si koupil, z VW group asi jedině Audi, pseudokřížence typu seat určitě ne :wink:

ale furt mě zajímaj názory na 1.4 tdi...jak moc to je hlučný? nedokážu si to představit....je lepší 1.4 16V benzín 55kw od VW nebo tendle diesel? jde mi o A2 do který se skoro nic jinýho nedávalo....
Mel jsem pujcenou Fabii s 1.4TDi a zas tak strasny to nebylo. Akcelerace do 100km/h docela sla, pak uz to bylo mrtvy, kraval to ale delalo strasnej.
Spotrebu nevim, mel jsem to dva dny, nez mi spravili Astrinu, ale moc to asi zrat nebude.
Jako sluzebak na courani po meste OK, jinak bych si vybral jinej motor.
--- Astra G '98 1.4 16V ---

Odpovědět