Vyblikání kódů
Re: Vyblikání kódů
Tak včera mi naskočila kontrolka poruchy motoru po nastartování, dneska jsem vyblikal kody a zjistil jsem toto :
0130 Regulace mimo rozsah / nesprávný signál sondy 1 (?)
Teď mi řekněte, je opravdu lambda v prdeli nebo to může způsobovat chyby kvůli hnijícího vlnovce ??? Zvuk výfuku se pomalu mnění, bohužel zřejmě mě ta zima zaskočila kurde
0130 Regulace mimo rozsah / nesprávný signál sondy 1 (?)
Teď mi řekněte, je opravdu lambda v prdeli nebo to může způsobovat chyby kvůli hnijícího vlnovce ??? Zvuk výfuku se pomalu mnění, bohužel zřejmě mě ta zima zaskočila kurde
Teď máme Z18xe Mazlík
- Reklama
Zastav se na diagnostice, ta ukáže, jestli to je lambda. Ale jestli už jsi u Mirka lambdu objednal...
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
No zatím jsem mu jen psal ohledně ceny, kolko by to vyšlo a stavit bych se mohl jedině o weeku, mám odpolední a nebudu tě rušit jen tak po ránu Samozřejmě vyblikáčka ukázala jen tohle a to jsem rád, že více chyb tam není Doufám
Teď máme Z18xe Mazlík
Zdravím, po nedávné nehodě astry G, kdy byl poškozený předek - klima, chlazení, oba větráky, jsem auto zprovoznil jen s chlazením - tedy bez klimatizace. Původní už se tam nedala vrátit a jiná - později. Je nějaká možnost obejít řídící jednotku, aby nesvítila kontrolka chlazení a klimy - na diagnostice hlásí chybu 1540? Má to vliv na chod motoru? Jediné, co jsem udělal, tak jsem na přívodní kabel ke klimě (takový malý tří pin) musel dát část dílu z klimu (vyšroubovat), jinak jel větrák chlazení pořád naplno. Ten už v pohodě, ale kontrolka svítí. Díky marcel
pls....nikde sem nenasel preklad na tyto kody
P1523 - Throttle Actuator Control Return Performance
(00) - Prítomný
P1515 - Commanded versus Actual Throttle Position Correlation
(00) - Neprítomný
P1516 - Throttle Actuator Control Position Performance
(00) - Prítomný
poradtemi dik moc.....
P1523 - Throttle Actuator Control Return Performance
(00) - Prítomný
P1515 - Commanded versus Actual Throttle Position Correlation
(00) - Neprítomný
P1516 - Throttle Actuator Control Position Performance
(00) - Prítomný
poradtemi dik moc.....
Re:
Oliver píše:A co si takhle koupit OpelTech2 a AB-COM od MaraB?? já to mám a jsem v pohodě, zjistím si všechny závady, odstraním si je tím pádem sám pokud to jde, a hlavně nemusím do Opel Service, kde mě za načtení a vymazání závad naúčtují nějakých cca 350,-Kč a mají to hotové za deset minut, stejně jako já no a ještě jedna věc co mi leží v žaludku, v Opel Servisu vám sice bezpečně zjistí jaké závady máte, ale oni by vám nejraději vyměnili celý auto jenom aby trhli nějaký kšeft
nechci být vulgární, ale, kdyby se k nám majitelům chovali alespoň trochu slušněji, tak tam jezdit budu, mluvím sám za sebe, ale slušnost v podnikání v ČR ( tak to je velmi vzácná věc) je těchto firem jako šafránu
všichni se ženou jenom za ziskem a nehledí na to, že potencionální zákazník, který k nim přijde a oni z něj "udělají blba" a vymění mu věci, které se vůbec měnit neměly, a tento zákazník to dodatečně stejně zjistí, tak už k nim nikdy ani nepáchne
Bohužel, v Česku je to normální praxe, prostě a jednoduše zákazníka podvedou, aniž by si uvědomili, že ho v podstatě pro příště již ztratili !!
Jak to mam vyblikat když pin 6 není osazený???
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Teprve vcera jsem nasel ze se daji vyblikat chyby tak sem to hned zkusil. Mam tam chybu 1130 ale v seznamu sem ji nenasel. Nevite nahodou co by to mohlo byt?
- monty.roman
Tak jsem taky zkoušel...propojil piny 5+6, klíček do druhé polohy a kontrolka zhasla. Nevím která by vlastně měla blikat ale vím že kontrolku auta s klíčkem na budíkách asi nemám, aspoň se mi nikdy nerozsvítila. Jediné co se mi rozsvěcí je ta kontrolka výfukových plynů (ten patvar mezi kontrolkou ruční brzdy a dobíjením). Teď co s tím
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Tak nakonec sem nasel tohle:
P1130 O2 Sensor 1 Signal Out of Range C-30
P1130 O2 Sensor 1 Signal no Activity detected C-30
P1130 O2 Sensor 1 Signal Switching Time Error C-30
anglicky sice umim ale muze mi to nekdo prelozit?
je to vaha vzduchu nebo to je nejaka lambda?
jinak zatim mi nic nesviti tak to asi stejne nebudu resit, jen sem chtel vedet co se mu nelibi
P1130 O2 Sensor 1 Signal Out of Range C-30
P1130 O2 Sensor 1 Signal no Activity detected C-30
P1130 O2 Sensor 1 Signal Switching Time Error C-30
anglicky sice umim ale muze mi to nekdo prelozit?
je to vaha vzduchu nebo to je nejaka lambda?
jinak zatim mi nic nesviti tak to asi stejne nebudu resit, jen sem chtel vedet co se mu nelibi
Tak sem si dneska s Astřicou hrál.
Jak vyblikat kod bez propojení pinu 5 a 6.
Po vyblikání zjistíme 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Pokud je kvalita videa nic moc, nastavte si na youtube lepší kvalitu.
https://www.youtube.com/watch?v=nyP_hayUjvI
Jak vyblikat kod bez propojení pinu 5 a 6.
Po vyblikání zjistíme 0340 Nesprávný signál čidla vačkové hřídele
Pokud je kvalita videa nic moc, nastavte si na youtube lepší kvalitu.
https://www.youtube.com/watch?v=nyP_hayUjvI
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
2.Opel Astra G Cupé Bertone Benzín 1.8 (92Kw) Z18XE nyní
Přerov
Mé fotky lze použít jen s mým souhlasem
Přerov
hoj kluci měl bych takový dotaz.
Tři dny zpátky mě začala zlobit baterka, měla už náké roky. Takže jsem koupil dneska novou.
Ale jak to začlo zlobit, tak si astřička nachytala pár chyb. Přes Op-Com sem si je sice vyčetl, ale dvě sem nezjistil co jsou.
Dneska jsem to přečetl znovu a smázl tak snad bude klid. Snad to bylo slabou baterií.
Akorát nevím co znamenají poslední dvě P1550 a P1525 neví někdo ?
Jinak ta 0340 stou mám problém od doby co sem udělal rozvody.
P0340 - Camshaft Sensor Incorrect Signal
(08) - Not present
P1600 - Reprogram or Replace Electronic Control Unit (ECU)
(00) - Not present
P0120 - Throttle Position Sensor (TPS) Circuit 1 Voltage High
(01) - Not present
P1550 - Electronic Throttle Control Reduced Power
(01) - Not present
P1525 - Limp Home Position Error
(00) - Not present
Tři dny zpátky mě začala zlobit baterka, měla už náké roky. Takže jsem koupil dneska novou.
Ale jak to začlo zlobit, tak si astřička nachytala pár chyb. Přes Op-Com sem si je sice vyčetl, ale dvě sem nezjistil co jsou.
Dneska jsem to přečetl znovu a smázl tak snad bude klid. Snad to bylo slabou baterií.
Akorát nevím co znamenají poslední dvě P1550 a P1525 neví někdo ?
Jinak ta 0340 stou mám problém od doby co sem udělal rozvody.
P0340 - Camshaft Sensor Incorrect Signal
(08) - Not present
P1600 - Reprogram or Replace Electronic Control Unit (ECU)
(00) - Not present
P0120 - Throttle Position Sensor (TPS) Circuit 1 Voltage High
(01) - Not present
P1550 - Electronic Throttle Control Reduced Power
(01) - Not present
P1525 - Limp Home Position Error
(00) - Not present
1.Opel Omega A 2.0 Benzín
Přerov
Přerov
Ahoj. Mám Astru 1.8 Xe 92 kw. Občas mi vyskočila kontrolka motoru (cca jednou za 1000 km) a motor jel na tři válce, po restartu byl problém pryč. Neřešil jsem.
Teď se problém opět objevil, ale auto už i po znovu nastartování jede na tři válce. Kód chyby 0302 - chyby v zapalování druhého válce - výpadky. Nemáte někdo tip čím začít? Je mi jasný, že svíčkama. Ale když to nepomůže? Zapalovací lišta / řídící jednotka?
Má smysl dávat auto do servisu? Zjistí tam hned z diagnostiky v čem je problém? Moc se v tom nevyznám... Díky
ps. Pokud by byl někdo z Plzně a okolí pomoci, prosím sz.
Teď se problém opět objevil, ale auto už i po znovu nastartování jede na tři válce. Kód chyby 0302 - chyby v zapalování druhého válce - výpadky. Nemáte někdo tip čím začít? Je mi jasný, že svíčkama. Ale když to nepomůže? Zapalovací lišta / řídící jednotka?
Má smysl dávat auto do servisu? Zjistí tam hned z diagnostiky v čem je problém? Moc se v tom nevyznám... Díky
ps. Pokud by byl někdo z Plzně a okolí pomoci, prosím sz.
Bertone 1.8 xe
Zdravím
Potřeboval bych poradit s kódem....11-81321-002106.moc děkuju,komu se to povede.pridam i video.mam astra g motor z14xep
https://youtu.be/ThiU0-kqCLY
Potřeboval bych poradit s kódem....11-81321-002106.moc děkuju,komu se to povede.pridam i video.mam astra g motor z14xep
https://youtu.be/ThiU0-kqCLY
Opel astra g caravan 1.4 z14xep 2005
My máme Z18XE a mě nejde vyblikat kod s pomocí pedálů (brzda plyn a otočení klíčku do polohy II.) že by vadná ŘJ ?
Teď máme Z18xe Mazlík