Rozvody
Re: Rozvody
Zdravím, potřeboval bych vyměnit rozvody u 1.8 xe (92kw) včetně pumpy. Podle servisky byly měněné při 130 000, teď mám 210 000 km. Podle manuálu se mají měnit po 90k. Tak už je celkem čas...
Zkoušel jsem dva servisy v Plzni, chtějí 9 000 za komplet výměnu včetně materiálu. To mi přijde celkem dost. Nemáte představu kolik je cca běžná cena?
Je výměna svépomocí těžší než u 1.6 SZR? Tam jsme je měnily v garáži...
Díky
Zkoušel jsem dva servisy v Plzni, chtějí 9 000 za komplet výměnu včetně materiálu. To mi přijde celkem dost. Nemáte představu kolik je cca běžná cena?
Je výměna svépomocí těžší než u 1.6 SZR? Tam jsme je měnily v garáži...
Díky
Bertone 1.8 xe
- Reklama
Po me u 1.6 16V v opelu chteli tusim 6500,- (BSAuto Brno)
Nakonec jsem si to delal doma sam a vyslo me to na 2 nebo 3 tisice, uz nevim, jinak jsem nenil vse i s pumpou
Nakonec jsem si to delal doma sam a vyslo me to na 2 nebo 3 tisice, uz nevim, jinak jsem nenil vse i s pumpou
Ahoj,
problém je v tom, že autoservisy často draho nakupují materiál a na to si ještě hodí minimálně pár desitek procent, takže cena je pak jako od NASA
Osobně nakupuju tady: http://www.prodejdilu.cz/
Hledal jsem díly různě, ale tady to vycházelo většinou nejlíp. Například moje sada rozvodů (X18XE1) i s pumpou vyšla kolem 2,5 tisíce i s daní a servis, kde si to nechávám dělat má nákupku kolem 4 tisíc. Takže si to vždycky koupím sám a buď si to i sám namontuju nebo u složitějších věcí to dám jim. Za práci chtěli 1400 Kč, takže dohromady mě to vyšlo míň, než u nich jenom materiál. Naštěstí je jim jedno, jestli mám materiál od nich nebo si ho dodám, cena za práci je stejná.
Takže bych se na tvém místě podíval po různých eshopech (slušné ceny mívá i např. www.granex.cz a různé další, co se tu objevují) a pak se poptat, za kolik ti to někdo vymění (nebo si to udělat sám, když to zvládneš - tohle jsem osobně riskovat nechtěl).
problém je v tom, že autoservisy často draho nakupují materiál a na to si ještě hodí minimálně pár desitek procent, takže cena je pak jako od NASA
Osobně nakupuju tady: http://www.prodejdilu.cz/
Hledal jsem díly různě, ale tady to vycházelo většinou nejlíp. Například moje sada rozvodů (X18XE1) i s pumpou vyšla kolem 2,5 tisíce i s daní a servis, kde si to nechávám dělat má nákupku kolem 4 tisíc. Takže si to vždycky koupím sám a buď si to i sám namontuju nebo u složitějších věcí to dám jim. Za práci chtěli 1400 Kč, takže dohromady mě to vyšlo míň, než u nich jenom materiál. Naštěstí je jim jedno, jestli mám materiál od nich nebo si ho dodám, cena za práci je stejná.
Takže bych se na tvém místě podíval po různých eshopech (slušné ceny mívá i např. www.granex.cz a různé další, co se tu objevují) a pak se poptat, za kolik ti to někdo vymění (nebo si to udělat sám, když to zvládneš - tohle jsem osobně riskovat nechtěl).
Astra G Caravan 1.8 16V r.v.98
Ted mě čeká výměna zadných brzd komplet....koukal jsem na autokelly...a a granex...a sakra rozdíly!!!! Jen zjistit správný typ, číslo...a objednávám!! Rozdíly skoro až 60%!!!!!!
A to určo zaplatíš práci a někteří se napakuji ješte i na materiálu.......
Ted jsem dělal..cca dv měsíce zpátky...spojku.....komplet i z prací 9litrú
A to určo zaplatíš práci a někteří se napakuji ješte i na materiálu.......
Ted jsem dělal..cca dv měsíce zpátky...spojku.....komplet i z prací 9litrú
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Já to tvrdím furt, že servisy vydělávají především na marži za díly, než na práci.
Ved predsa z niecoho zit musia.. .Tak isto nebudem ja davat diely dalej ludom za svoj nakup.... preco by som to robil?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Jenže ty si stejný díl z obchodu koupíš za 50€ a servis se ti bude ten stejný snažit prodat za 130€? Tohle je dle mě sprostá zlodějna. Jen za ty třmeny a komplet brzdy chtěli cca. 850€!!!!