Servo-řírení

Témata společná pro diesel i benzín a všeobecný pokec kolem motorů
Odpovědět
Davson

Servo-řírení

Příspěvek od Davson » 01 lis 2013, 10:27

Ahoj, měnil jsem gumy u své Zafiry (Z18XE, 2003) gumy. Potřeboval jsem auto v garáži přesunout na druhou stranu, tak jsem to udělal bez nastartování (točení volantem, tlačením). Když jsem skončil a vyjel z garáže, byla pod autem louže hydraulického oleje ze serva. Auto jsem projel a vše se zdá OK. Chci se zeptat, zda jsem něco nezkonil, u minulých aut jsem tento problém nikdy nemě :? l.
Předem děkuji za odpověď.

Davson
Opel Zafira 2003, Z18XE
Benzín je benzín...

Reklama

Mirajsek

Re: Servo-řírení

Příspěvek od Mirajsek » 01 lis 2013, 10:54

Ahoj,

myslím, že jsi nic nepokazil. Prostě ten olej začne skrz manžetu na pravé straně z hřebenu téct :( Také mě trochu teče. Dokud to není hrozné neřeším, jen kontroluji stav oleje a radši tu mám nějaký navíc na případné dolití. Hlavně aby jsi ho tam měl dostatek, jinak se může zničit servo.
Opel Astra G Caravan 1.7DTi 16V 55kW

Davson

Příspěvek od Davson » 02 lis 2013, 07:59

No jo, ale u mě to bylo jednorázově, louže cca 25 cm. Asi se při točení volantem bez čerpadla systém nějak natlakoval a přetekla nádobka???

P.S. Omlouvám se, asi jsem svůj první příspěvek nezařadil doo správného tématu...
Opel Zafira 2003, Z18XE
Benzín je benzín...

NesteaCZE

Příspěvek od NesteaCZE » 04 lis 2013, 20:26

Asi před půl rokem mi bylo řečeno, že mi lehce také utíká servo, dřív se to nestalo nikdy. Kontroloval jsem hladinu oleje...a bylo jí tam dostatek, ale cca před měsícem s ním jela přítelkyně a najednou úplně servo mimo provoz... za jízdy asi při 70km/h v zatáčce, měla co dělat, aby bylo to udržela na silnici. Ale naštěstí v pořádku dojela, nezdá se to, ale bez serva je to docela těžká kráva ta astra, natož u zafiry. Raději bych si to nechal zkontroloval v servisu. Já měl to štěstí, že šlo jenom o to, že stačilo utěsnit lehounce tu malou "tečku" kudy to utíkalo(aspoň tak jsem to pochopil) a podívat se na nějaké elektrické vedení, které z mého elek. serva vedlo... Pan mechanik mi ušetřil nehorázné peníze za nové/použité servo! ... A běží to krásně dál...
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive

Radoš 92
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radoš 92 » 20 lis 2013, 18:31

Proč to je v "Od nás pro Vás"? :roll: (Přesunuto)
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE

Odpovědět