nizky vykon astra G 1.6 CNG
nizky vykon astra G 1.6 CNG
Ahoj
rad bych se zeptal jak Vam jezdi astry, mam 1.6 rv03 G kombi v origo CNG a prijde mi ze je velmi leniva, po meste v pohode, za mestem to jeste se da ale predjizdeni nebo dalnice hruza, po D1 (jihlava/Praha) musim na kazdem delsim kopecku podrazovat a jsem rad ze na 4 udrzim 100-110, prijde mi ze po koupi jsem si rikal ze by mohla jezdit lip ale ted mi to prijde o dost horsi..
zadne kontrolky nesviti, spotreba normalni, svicky jsem menil pred nedavnem(stare zacaly za studena cukat), tlaky jsou optimalni, vzduch filtr jsem taky menil... na co se treba jeste mrknout, co zkontrolovat? pomuze treba diagnostika?
prijde mi ze by astra i pres dodatecne zavazi tlak lahvi mela jezdit o kus lip
na benzin mi jede stejne nebo jeste o kousek hur
diky za nazory
L
rad bych se zeptal jak Vam jezdi astry, mam 1.6 rv03 G kombi v origo CNG a prijde mi ze je velmi leniva, po meste v pohode, za mestem to jeste se da ale predjizdeni nebo dalnice hruza, po D1 (jihlava/Praha) musim na kazdem delsim kopecku podrazovat a jsem rad ze na 4 udrzim 100-110, prijde mi ze po koupi jsem si rikal ze by mohla jezdit lip ale ted mi to prijde o dost horsi..
zadne kontrolky nesviti, spotreba normalni, svicky jsem menil pred nedavnem(stare zacaly za studena cukat), tlaky jsou optimalni, vzduch filtr jsem taky menil... na co se treba jeste mrknout, co zkontrolovat? pomuze treba diagnostika?
prijde mi ze by astra i pres dodatecne zavazi tlak lahvi mela jezdit o kus lip
na benzin mi jede stejne nebo jeste o kousek hur
diky za nazory
L
- Reklama
Re: nizky vykon astra G 1.6 CNG
No a nezasekává se ti náhodou ruční brzda ??? Při koupi auta jsem to taky pocítil do kopce nahoru..pak jsem zjistil že se mi nevracel pístek na levém třmenu Zkus to zjistit..jestli se ti ta brzda nezasekává v případě zatáhnutí..jinak já ti neporadím
Teď máme Z18xe Mazlík
bohuzel, ruckou to neni.. jeste zkusim svicky, menil jsem je pred 10tkm tak treba jsou uz horsi.. brisk lpg
L
L
svíčky na to nemají vliv. to bude bohužel problém v jednotce.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
myslis jako moznost nejake chyby primo v jednotce nebo jen spatne vyhodnoceni treba kvuli spatnemu vstupu nejake merene veliciny?
uz jsem predbezne domluvenej na diagnostiku, ale mimo prac dobu se spatne shani servis
sem ted zkousel max rychlost na dalnici a vic jak 155 to po rovine nejelo, do kopcu neni kroutak tak pada rychle rychlost, za bezne jizdy po meste to nejak neomezuje
uz jsem predbezne domluvenej na diagnostiku, ale mimo prac dobu se spatne shani servis
sem ted zkousel max rychlost na dalnici a vic jak 155 to po rovine nejelo, do kopcu neni kroutak tak pada rychle rychlost, za bezne jizdy po meste to nejak neomezuje
kdyby to byla nějaká závada, auto by cukalo. kolik ti dá max. otáček na volnoběh
mělo by jít na 6000 až po omezovač, co na 1-2 ATD:
protáhni to na 1 na omezovač, to spolehlivě poznáš.
je vhodné vždy uvézt odkud jsi.
mělo by jít na 6000 až po omezovač, co na 1-2 ATD:
protáhni to na 1 na omezovač, to spolehlivě poznáš.
je vhodné vždy uvézt odkud jsi.
nyní Civic
nyní Civic
Ahoj
zkusil jsem to, volnobeh, 1 i 2 v pohode az na 6500ot/min, odezva na plyn je ale pomalejsi, vykon je tak na 1/2, chybi kroutak, pod 2500ot/min nejede skoro vubec, nove svicky (Bosh iridium pomohly jen nepatrne)
uz jsem byl i v servisu (autokomi), dle prvniho ohledani to vypada na mrtvou druhou lambdu(hlasi furt chudou smes)
na opravu a vyzkouseni jdu v pondeli
jinak super pristup v servisu, pak popisu co a jak
jsem ze Znojma, ale pracovni tyden jsem v Praze
L
zkusil jsem to, volnobeh, 1 i 2 v pohode az na 6500ot/min, odezva na plyn je ale pomalejsi, vykon je tak na 1/2, chybi kroutak, pod 2500ot/min nejede skoro vubec, nove svicky (Bosh iridium pomohly jen nepatrne)
uz jsem byl i v servisu (autokomi), dle prvniho ohledani to vypada na mrtvou druhou lambdu(hlasi furt chudou smes)
na opravu a vyzkouseni jdu v pondeli
jinak super pristup v servisu, pak popisu co a jak
jsem ze Znojma, ale pracovni tyden jsem v Praze
L
to bych zajel za Dennym.
nyní Civic
nyní Civic
Tak mam aktualizaci stavu, vetsina ventilu pridrenejch, 2 vyfukovy castecne propaleny..
pry je potreba na cng motory jine tvrdsi ventily.. oj to bude asi darda.. jdu se na to mrknout a kdyztak nafotim
//do ted se problemy pomalu zhorsovali.. nizky vykon/ chybejici krout. moment v kopcich, za studena nepravidelny chod ( nebo i po chvilce jizdy pod plynem )
L
pry je potreba na cng motory jine tvrdsi ventily.. oj to bude asi darda.. jdu se na to mrknout a kdyztak nafotim
//do ted se problemy pomalu zhorsovali.. nizky vykon/ chybejici krout. moment v kopcich, za studena nepravidelny chod ( nebo i po chvilce jizdy pod plynem )
L
ventily?? pochybuji, že se při LPG mění. problém byl jinde.
nyní Civic
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
No nevím nejsem v tom odborník ale co jsem zjišťoval při možné koupi Zafiry CNG tak rozdíly byly pouze v softu řídící jednotky, myslím že pouze 5L nádrži na N95 (při jízdě na benál měla menší výkon) páč tam dole jsou 3 bomby na plyn a pár úprav na motoru samozřejmě spojených s dopravou plynu do motoru. Jinak by měl ten základ 1,6tky být stejný. taky proto jsem nikde nenašel spešl ventil nebo hlavu na cng.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
ale vím že pro LPG je jiný olej
ale CNG
ale CNG
nyní Civic
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
to je stejný ne cng nebo lpg... + zkrácená výměná lhůta ale to jsme již jinde. Každopádně návštěva Autorizáku tě asi nemine.
Jinak se tě zeptám co mě zajímá hodně u těhle origo CNG - jak je to s výměnou lahví pro plyn? Lhůty výměny a jejich cena?
Jinak se tě zeptám co mě zajímá hodně u těhle origo CNG - jak je to s výměnou lahví pro plyn? Lhůty výměny a jejich cena?
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
dělal jsem ve Vítkovicích, tlakové láhve, jak jsem viděl kvalitu-
je to tlakové zařízení, potřebuje pravidelné tlakové zkoušky,
je to tlakové zařízení, potřebuje pravidelné tlakové zkoušky,
nyní Civic
nyní Civic
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
to vím taky ale zajímá mě kolik to přijde a jaké jsou servisní prohlídky