Předělání na Plyn

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět
Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 26 kvě 2006, 07:32

Anonymous píše:
manli2 píše:plyn patří do sporáku a nafta do kotle a nákladáků.... do auta jedině benzín :wink: :)

a ted mi daj...... :lol:
Benzín jedině do zapalovače nebo na čištění skvrn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Vážení, náhodou plynovou nádrž v autě mít, tak s sebou do Chorvatska nemusím vozit 2 bomby na vaření, mohl bych vařit rovnou na vejfuku!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Fuj, pryč s tím od auta!

Reklama

Homer

Benzin versus LPG

Příspěvek od Homer » 30 kvě 2006, 20:15

Nedá mě to abych nereadoval.
Nejprve na úvod: nejsem ani zásadně pro LPG ani pro benzin (s obojím mám zkušenosti) a do budoucna se chystám vyzkoušet naftu.
Teď moje zkušenosti:
Dříve jsem jezdil s Favoritem (cca 5 let) byl to karburátor 42kW. Je pravda, že výkon na LPG klesl a spotřeba stoupla (na LPG cca 8-9l, ale to jsem ho nešetřil). Pokud bylo nějaké táhlejší stoupání tak jsem zapínal "turbo" (tj. přepl jsem na benzín), ale jinak jsem si nemohl stěžovat a hlavně na tu cenu paliva (tehdy řádově 10-15Kč/l LPG proti 23-30Kč/l benzín) si člověk velice rychle zvykne.
Pak jsem Koupil Astru G 1.4/16V a při každém tankování mě zabolelo u srdce a vzpomínal jsem na tanování plynu. Nyní opět přemýšlím o plynu i do té Astry, prostě jak si člověk zvykne....
Jinak švagr jezní na plyn snad odjakživa a zatím změnu taky neplánuje. Momentálně má Felicii 1.6 55kW a v tom LPG se sekvenčním střikováním a nádrží místo rezervy. A když to srovnám s tím mým starým Favoritem, tak je to úplně o něčem jiném. Spotřeba mu nijak výrazně nestoupla, výkon neklesl a cena plynu proti benzinu je super.
Tak na závěr:
LPG si člověk asi nepořizuje jako výkonovou alternativu benzinu (i když se to i výkonově blíží) ale hlavně kvůli úspoře na provozu a pak se i nějaké ty drobné negativa dají přehlédnout. Takže pro dravce to asi nebude to pravé ořechové, ale pro klidné jezdce, kteří hodně najezdí je to celkem slušné řešení. Nehledě že je to ekologičtější palivo a méně zaprasí motor. Negativ už tu bylo popsaných dost, tak je nebudu znovu vyjmenovávat.
Tolik asi můj pokud možno objektivní pohled bez předsudků.
A teď mě kamenujte z obou stran.

Zdeněk Lbc

Příspěvek od Zdeněk Lbc » 30 kvě 2006, 20:26

Napsal jsi to hezky, myslím že máš pravdu. Každý má holt na výběr a záleží jen a jen na něm, co si do auta vybere. Nicméně, i kdyby byl plyn za bůra, tak o něm nechci do auta ani slyšet. Bohužel v tom vidím jen samá negativa (samozřejmě kromě ceny).

Marky

Příspěvek od Marky » 31 kvě 2006, 08:42

Ono je to o lidech, nekdo se boji plynu jak cert krize, nekomu smrdi nafta, kazdej jsme nastesti jinej ;) . Ja bych bral jako palivo vodu, proc na to nejezdime? Na zahrade mam studnu, tak bych byl sam sobe pumparem :D . Uvidime za par let na co se bude vlastne jezdit, vypada to, ze jim nahore konecne zacina dochazet jak strasne jsme zavisli na takovych pochybnych statech, ktery nas pak diky rope a plynu vydiraji.

Marky

Příspěvek od Marky » 31 kvě 2006, 09:11

Zigi píše:Vodu?To bychom za chvili nemeli co pit :lol: :lol:
PS:me voni jen a jen benzin....hmmmmmmmmmmmmm :twisted:
Tak by jsi prijel k mori s cisternou na vodu, more nevypijem a jestli jo tak to zase vycu.ame :lol: .

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 31 kvě 2006, 10:48

Ja radsi zrzavou vodu, preve jen chutna o neco lip :lol: :lol:
A na skorovodu uz se jezdi, akorat navim, jak bys doma doloval z vody vodik a pak to hustil do auta :D
--- Astra G '98 1.4 16V ---

Luky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luky » 31 kvě 2006, 11:23

Zigi píše:
Luky píše:
Ja radsi zrzavou vodu, preve jen chutna o neco lip :lol: :lol:
A na skorovodu uz se jezdi, akorat navim, jak bys doma doloval z vody vodik a pak to hustil do auta :D
Hodil do nadrze vodikovy filtr a lil tam vodu.Vodik by se sypal do nadrze a kyslik do ovzdusi :lol: :lol: :lol: :lol:

:D tak uz je to v poradku, navod mame, ted to jen hodit do produkce :lol:
--- Astra G '98 1.4 16V ---

Honzam

Příspěvek od Honzam » 31 kvě 2006, 14:16

Anonymous píše:
manli2 píše:plyn patří do sporáku a nafta do kotle a nákladáků.... do auta jedině benzín :wink: :)

a ted mi daj...... :lol:
Benzín jedině do zapalovače nebo na čištění skvrn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Jdu na pranýř :oops: . Byl jsem to já a že jsem se nepodepsal nebylo schválně. Byla to jen má okamžitá reakce na to že někdo mi haní mou naprostou favoritku naftu a až dnes když jsem do toho fóra mrkl jsem zjistil že jsem se nepodepsal a vzbudilo to vlnu nevole. Tak se teda do mne pusťte.

Marky

Příspěvek od Marky » 31 kvě 2006, 14:22

Honzam píše: mrkl jsem zjistil že jsem se nepodepsal a vzbudilo to vlnu nevole.
Tak se zaregistruj a vitej v klubu :!:

Honzam

Příspěvek od Honzam » 31 kvě 2006, 14:27

Marky píše:
Honzam píše: mrkl jsem zjistil že jsem se nepodepsal a vzbudilo to vlnu nevole.
Tak se zaregistruj a vitej v klubu :!:
No já zatím Astru G nemám tak se nechci registrovat. Chci ji ale kupovat (nejdřív ale asi až v příštím roce) tak tady ve fóru čerpám poznatky a sem tam něco písnu.

Marky

Příspěvek od Marky » 31 kvě 2006, 14:41

Honzam píše:No já zatím Astru G nemám tak se nechci registrovat. Chci ji ale kupovat (nejdřív ale asi až v příštím roce) tak tady ve fóru čerpám poznatky a sem tam něco písnu.
Ja jsem take letos Astricku kupovat nechtel, puvodne byla v planu az pristi rok :D . Co zvazujes konkretne za motor, mohu-li byt zvedav?

Honzam

Příspěvek od Honzam » 31 kvě 2006, 21:13

Marky píše:
Honzam píše:No já zatím Astru G nemám tak se nechci registrovat. Chci ji ale kupovat (nejdřív ale asi až v příštím roce) tak tady ve fóru čerpám poznatky a sem tam něco písnu.
Ja jsem take letos Astricku kupovat nechtel, puvodne byla v planu az pristi rok :D . Co zvazujes konkretne za motor, mohu-li byt zvedav?
Přečti si tohle fórum: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=767&start=0 tam jsem se už o tom co bych chtěl rozepsal dost. Jenže finance asi to co bych chtěl nakonec nedovolí a asi to skončí u 1,4 16V Twinport - u mne co naprosto fandím naftě. Ach jo.

taky astra g

plyn

Příspěvek od taky astra g » 06 čer 2006, 19:21

přátelé, mám astru na plyn. Je to astra 1,6 8v. Ta astra už mi jezdí asi 10000km na plyn. Ten plyn dnes stojí dm3-¨/litr/14 kč, přestavba mě stála celých 18tisíc korun českých v autorizované dílně. Nemám žádný problém. Možná ten , že si to vezme o celý litr na 100km a pravidelnější kontroly. Ty povídačky, co tam kdo píše, o bouračkách,o hodně moc líném autě, o zdražování benzínu, o nebezpečí, o kazení se auta, o neopravách auta v dílnách, atd. jsou opravdu pohádky. Benzím patří do auta, to je pravda, ale doba opravdu pokročila a systémy jsou jiné- novější. Raději si něco o tom přečtěte a pak raďte. Přeji všem hodně nervů za volantem, hodně bezpečných kilometrů a radím, kdo hodně jezdí neprohloupí- závodit se od 1.7.2006 přestává!!!

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 čer 2006, 19:54

tyvoe tos tomu teda dal stou citací :roll:
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Marky

Re: plyn

Příspěvek od Marky » 06 čer 2006, 20:09

taky astra g píše:přátelé, mám astru na plyn. Je to astra 1,6 8v. Ta astra už mi jezdí asi 10000km na plyn. Ten plyn dnes stojí dm3-¨/litr/14 kč, přestavba mě stála celých 18tisíc korun českých v autorizované dílně. Nemám žádný problém. Možná ten , že si to vezme o celý litr na 100km a pravidelnější kontroly. Ty povídačky, co tam kdo píše, o bouračkách,o hodně moc líném autě, o zdražování benzínu, o nebezpečí, o kazení se auta, o neopravách auta v dílnách, atd. jsou opravdu pohádky. Benzím patří do auta, to je pravda, ale doba opravdu pokročila a systémy jsou jiné- novější. Raději si něco o tom přečtěte a pak raďte. Přeji všem hodně nervů za volantem, hodně bezpečných kilometrů a radím, kdo hodně jezdí neprohloupí- závodit se od 1.7.2006 přestává!!!
Jak jsem psal, Astra s LPG nebude mit asi problem s vykonem to se tykalo predevsim skodovek s jejich nesmrtelnym motorem 1.3 . Osobne co mi nejvice vadilo na me kratke Felde s LPG byl dojezd, protoze jsem mel kvuli mistu toroidni nadrz a to jsem jezdil porad k pumpe. Uz si to presne nepamatuji, ale myslim, ze to bylo v prumeru 350km. Nedavno jsem mel zajimavou nabidku od znameho na A4 combi 4x4 s 1.8 a LPG s toroidem, ale radeji jsem zvolil mladsi a hezci Astricku a zatim nelituji :D . Osobne zadne alternativni palivo nezatracuji sam jsem jezdil na LPG a Naturdiesel a pokud clovek hodne najezdi a zvazi si vsechna pro a proti tak proc ne.

Odpovědět