Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět

Jaký druh plynu máte?

klasika LPG
10
19%
sekvenční vstřikování LPG
38
70%
CNG
6
11%

Celkem hlasů: 54

IGI
Kontaktovat uživatele:

Re: Vaše astry pohon na plyn (LPG, CNG)

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 11:42

Ahoj. LPG 8) Jezdím na LPG od srpna 2009 a řeknu vám bez vytáček, že je to nejlepší investice co jsem v životě investoval.
Předělávali to v polsku AUTO MIX kousek od Karvíné. Firma jakou jsem ještě neviděl s oceněním EU jako nejlepší v evropě a fungují 15let. Fakt profi práce. 21-tis. to stálo a je to Sekvenční vstřikování IV. generace, PC BOSSCH, nádrž toroid místo rezervy 42l. plná automatika, nic nepřepínám nepoznám kdy to jede na LPG a kdy na benál. Spotřeba dle PC 5,9 do 90km/h až 6,8 do 120km/h město 7,5 dle lehké nebo těžké nohy. Po přepočítání všech možných parametrů potvrzeno. Zima spotřebu zvedla asi o litr ale to mám zjištěné už i u benzínu. Z garáře přepne plyn dle ukazatele do 5min a z venku tak v zimě -5 asi po 3Km. V létě nastartuji a než zavřu garáž a bránu od plotu tak jede LPG. Indikace množství LPG v nádrži je pouze info protože plovák tam vlastně plave ale zdá se, že to ukazuje přesně. Někdo si nechává ještě plovák seřídit aby tan vlezlo více plynu aby nemusel tak často tankovat ale není to třeba a když tak to není na závadu, stejně v případě nutnosti odpustí pojistný ventil. Myslím že jsou tam tři stupně pojistných ventilů.
Zkušenosti s plněním: záleží taky na kvalitě plynu a síle čerpadla jak to jede atd. Někde natlačím 36l a někde 42l.Většinou nejsou velké rozdíly. Některý LPG více smrdí a na některý najedu více km atd. Udělal jsem si školení zadara u Schell na plnění takže mám kartičku a natankuji si sám aby slečny nemuseli ven z benzinek. Někdy na D1 v létě napíšou že LPG není a přitom je protože nestíhají třeba a nemají na LPG takový byznis. :x taky jsem si všiml že na LPG je ten motor výkonnější a je to prý tím že má vyšší výbušnost (výce oktanů 8) ). Něco na tom bude já mám najeto 171-tis. a fouklo mi těsnění asi pod hlavou a frjer říkal, že to může být vyšším tlakem ale opravička v pohodě. Jinak investice je zrovna splacena a to najezdím cca 20 tis. ročně. Už jízda k moři no paráda. Jinak shrnuto podtrženo ,,DOPORUČUJI" I podzemní garáže se musí letos v r. 2010 upravit a budem jezdit i tam jako v jiných státech EU.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

Reklama

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 17 led 2010, 13:38

No tak IGI mě asi fakt přesvědčil. Cena benzínu mě fakt už štve. Četl jsem už o plynu hodně a mnoho lidí si ho pochvaluje. Četl jsem, že i motor by měl míň trpět a výměna oleje se prodlouží. No o výkonu jsem nic nečetl, že by měl jít nahorů, ale cena 13Kč za plyn a 30Kč za benzín mě fakt přesvědčuje o jeho pořízení. No hlavně by mě možná IGI zajímalo, jestli se musí s autem na nějaké pravidelné prohlídky do servisu a nebo ti na to kouknou až u technické? 8)
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 13:57

Žádné prohlídky pouze tlaková nádoba má 10let. certifikaci. potom asi novou nebo další kontrola to ani nevím. To už budou elektromobily. :lol: Já měl jít po 2000, km na garanci k zhotoviteli LPG pokud by byl problém jinak bez jakýkoliv prohlídek. Někde kolem 50000km na prohlídku zase k zhotoviteli na výměnu filtru a nějakých prkotin zhruba za 2000,-kč a to je vše. Jo a olej je právě lepší měnit dříve a ne později. Je sice fakt že plyn je čistější ale zase větší nároky na mazání motorů. Starší systémy měly mít ještě nádobku s olejem kde sem tam si to cuclo na promazání motoru. U IV. generace už nemusíš nic.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 17 led 2010, 13:58

Tak to by som rad vediet ako ti origo PP meria spotrebu na LPG:) pretoze to pocita dlzku vstreku a PP vie pesne kolko benzinu je 1 vstrek a v kombinacii s casom a prejdenou vzdialenostou to rata ci uz okamzitu alebo priemernu spotrebu a cele je to kalibrovane len na benzin. Kdezto plynu je na jeden vstrek asi trochu ine mnozstvo ako benzinu...
Ja mam PP a moja skusenost je, ze na benzin to meria s toleranciou +- 0.2L/100km ale na LPG to hadze numera jak vycucane z maliku. Takze LPG spotrebu meriam len na litre natankovane do nadrze v pomere k prejdenej vzdialenosti.

Ja mam LPG asi 1,5 mesiaca. System SOLARIS 2. Musim povedat ze moje srdce skrblika vzdy zaplesa ked berem plnu - a platim tak 10E :). Takze uspora tam je ale musim pripocitat aj nejake naklady na benzin, lebo na LPG prepinam zasadne manualne (aj ked automatika tam je, ja ju nevyuzivam) az vtedy ked ma motor prevadzkovu teplotu. Trva to sice kym prejdem cca 5km ale to nevadi, kedze jedna cesta v mojom pripda je vzdy min 50km.
Len som si vsimol ze mam teraz spotrebu LPG asi 8,5L/100km. Sice som este nebol zatial na 1. do-nastaveni systemu lebo mi este nieco chyba do 2000km ale aj tak by ma zaujimalo o kolko sa vam spotreba lisi od benzinu - kedze mam sekvencne malo by to byt udajne +5-10% ale to sa mi nejak nezda, kedze na benal mam v zime priemernu spotrebu asi 6,5L / 100km (95% dialnica pri 120-130km/h) a ten LPG mi vychadza asi na 8,5 - 9L... Je to normalne alebo to treba donastavit..? Prtiom auto ide normalne - netrha, ide normalne za plynom, nezrychluje divne, otacky normalne, ziadny rozdiel oproti benzinu.

Tiez sa mi zda, ze ten ukazovatel stavu nadrze mi ukazuje nejak divne- 4.diada(plna nadrz) zhasne po cca 120km, 3. 2. dioda - obe zhasnu v priebehu 100km, 1. vydrzi asi 120km a uz svieti len cervena - rezerva. Dokopy to vydrzi asi na 400km a potom mi to prepne na benal.
Nadrz ma 36L (80%) ale mne to vzdy natankuje max tak 26L (a to mi to predtym prepina z LPG na benzin - skusam to vzdy vyjadzit) a stojan sa vypne, ze nadrz je plna. Ako vam CS dokaze naplnit nadrze?
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ

Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 17 led 2010, 14:02

No Igi, není to tak že na technické a emisích bys měl mít provedenou a zaznamenanou revizi lpg :|
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

bundeles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bundeles » 17 led 2010, 14:11

Taky mě asi IGI a dnešní ceny přesvědčily,přesto že jsem byl zarytý odpůrce. :D
Já ale asi budu řešit jen demontaž z jiné Astry a montáž do mojí.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 14:12

Revize žádná, to mi dali papír na všechno při instalaci a to platí 10let. Co se týče spotřeby tak PP nedostává pouze informaci o stavu v nádrži benzínu ta se tím pádem nemění ale zbytek funguje dle spotřebovaného paliva a ještě cosi dle sdělení Davida. Možná je tam nějaká odchylka ale já to sleduji dle ujetých km a natankování stejného množství plynu a dojezd Km a teplota vzduchu při čerpání ta se mění, čím tepleji tím méně paliva LPG dostaneš do nádrže. Jsou to všechno tak malé rozdíly že to se nedá ani změřit. ono o přesnost na setiny či desetiny nemá smysl. Jednou jsem vypočítal rozdíl ve spotřebě mezi LPG a benálem že to žere LPG o 0,1 více ale pak už mne to přestalo bavit to pořád přepočítávat a kontrolovat. Hlavně že se jezdí za plus mínus 1,-kč/km. :?:

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 14:14

Jo a emise nejsou žádné a proto když máš LPG tak jsi osvobozen od silniční daně. pokud samo že podnikáš a využíváš auto a cesťáky na finančáku. Nesmrdí to vubec a neotrávíš se ani v garáži 8)

Oplíček

Příspěvek od Oplíček » 17 led 2010, 15:32

No pak mi už nezbývá nic jiného než se tě IGI zeptat na nějakou tu adresu? Slyšel jsem, že Poláci jsou na takovéto práce o dost levnější než ty naše autoservisy 8)
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 17:58

No jsou levnější ale problém byl se zapsáním do techničáku. Naše české úřady nepovolují přestavby na LPG v jiném státě takže já to zapsané mám ale musel jsem to zařídit přes českou firmu více méně přes kamaráda jinak ani prd. Je paradox že všude v EU platí zákony a přihlásíš vše v pohodě ale proč češi dělají takové krky to nevím. takže pokud chceš zápis do techničáku o LPG což si myslím že v dnešní době je to nutnost tak raději bych volil českou firmu. myslím že i ceny šly dolů než před půl rokem. já akorát chtěl moc odbornou práci. Když jsem přijel do Polska mrknout do toho servisu tak mi spadla brada a bylo rozhodnuto. Takovou firmu jsem u nás nikde neviděl ale je pravda že hovořím o severní moravě.

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 17 led 2010, 19:09

IGI-revize žádná a emise žádné a to na 10let? :(
Při následující STK to zjistíš sám.Emise musíš absolvovat jak na benzín,tak na plyn a na kontrolu plynu bys měl jezdit co půl roku,alespoň co jsem viděl technické listy od několika výrobců a montážních firem.
A těch 10let je životnost nádrže,pak se musí nekompromisně vyměnit za novou.A to ještě ne od data montáže,ale od data výroby nádrže/každá má svůj štítek/.
Už jsem tu měl několik nešťastníků,kterým v Polsku namontovali plyn a ejhle nádrže byly 4roky staré.Takže po 5letech museli dát nové.Docela nemilé překvápko.Musí mít totiš životnost po celou dobu platnosti kontroly na STK.

Mirďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirďa » 17 led 2010, 19:19

Já měl kontrolu co 12měsíců od data montáže nebo co 10000km,ale dělal jsem ji vždy před emisemi t.j co 2roky,a platnost tlakové zkoušky by měla být uvedena v typovém listě 8) 8)
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 19:34

Ach jo. Je to jedno. Hlavně že jezdím za levněji a když bude třeba před STK nějaká revize či co tak to nechám udělat a je to. Jinak kolega který mi všechno zařizoval jezdí na LPG snad 10let a měl ještě systémy kdy se měnila nějaká membrána tak říkal že co má předělená auta na LPG tak zatím nic neřešil s tím co píšeš. nevím jestli jsou nějaké nové předpisy nebo co tak se poptám ale já jdu na STK v červenci tak snad to bude ještě v pořádku. Tak jsem teda pohledal papíry a nádoba je vyrobena 27.4.2009 ( GZWM S.A.)a typový list je do 27.4. 2019. Jinak na další podrobnosti bych se musel zeptat. Jo dostal jsem k tomu papír k STK (Příloha k TP a tam se píše tedy. ,, Pravidelná revize opakované po uplynutí 12-ti měsíců od data montáže nebo po ujetí každých 20000 km od instalace zařízení se sekvenčním vstřikováním a 10000 km u zařízení ostatních. Dále tabulka pro revizi jako v servisní knížce. Tak tak to je. :? není problém ne? Výměna nádoby po 10-ti letech. 8)

IGI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IGI » 17 led 2010, 19:36

jo a emise na STK se dělají však nepíši, že se nedělají. To beru jako součást STK ale stejně budu zvědav co tam naměří? :lol:

Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 » 17 led 2010, 20:01

na revize se má chodit co 12 měsíců jak píše Mirďa, ale z vlastní zkušenosti stačí jednou za 2 roky před STK ať hodí razítko a je vše vklidu. Pak co nějakých 50 tis filtry a nádrž co 10 let. U oleje je pravda, že více vydrží a nemusí se měnit co 10-15 tis jak je to u benzínu, ale je vždy lepší ho vyměnit dřív než později... zas taková investice za těch pár litrů to není.

IGI: vidím, že to máme úplně stejně... v zimě mi to přepne po nějakých 2-3 km když auto stojí venku třeba v -5 jinak v létě vyjedu z garáže, zavřu vrata a jedu na plyn... ;-)

jinak já mám průměrnou spotřebu teď v zimě okolo 6,5 litrů (motor ZX16XE) a motor při vyšších rychlostech líp táhne a jde rychlejí vytáčet než při jízdě na benzín

edit: písmenko
už HONDA civic VTEC

Odpovědět