Předělání na Plyn
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Předělání na Plyn
Rezervní kolo v kufru "jen tak" taky vozit nemůžete,pánové plynaři.
Montážní souprava obsahuje i unidržák rezervy-jen montážní centra se tím nějak moc nezabývají.
Jelikož se množí případy zranění rezervou při havárii,vydalo min.dopravy buletin pro STK-strykně kontrolovat "pevné uchycení rezervy".Čili pro vás bude schůdnější lepící souprava nebo povinné ručení s pojištěním pro dovoz náhradního kola.
P.S.viděl jsem i fotky jak rezerva letící kufrem zezadu zlikvidovala sedačku vozu se sedačkou malého dítěte a bohužel i to dítě -Byl to Opel Omega Caravan,náraz ze zadu do jiného vozu-hrůza
Montážní souprava obsahuje i unidržák rezervy-jen montážní centra se tím nějak moc nezabývají.
Jelikož se množí případy zranění rezervou při havárii,vydalo min.dopravy buletin pro STK-strykně kontrolovat "pevné uchycení rezervy".Čili pro vás bude schůdnější lepící souprava nebo povinné ručení s pojištěním pro dovoz náhradního kola.
P.S.viděl jsem i fotky jak rezerva letící kufrem zezadu zlikvidovala sedačku vozu se sedačkou malého dítěte a bohužel i to dítě -Byl to Opel Omega Caravan,náraz ze zadu do jiného vozu-hrůza
- Reklama
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A tímto je to pro mne vyřešené,koupím sadu a šmytec! 12V kompresurek vozim standartně.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Mojmec11
ARWY
ok,vyhnodnocení chcípnutí motoru softwarem ŘJ mě taky napadlo,ale jak znovu nastartuješ,když většinou po prvním nastartování,musíš vypnout zapalování,aby šlo znovu otočit klíčkem do polohy START? Tenhle systém má už i tátova Škoda Octavia combi z r.1969 a všecky auta co jsem kdy měl i Trabant takhle fungují.Je to tuším kvůli ochraně startéru,aby ho nikdo nezapnul při běžícím motoru a nezk...
mám 2 řešení:
1. instalovat si tlačítko START do interiéru
2.s použítím bodu1. namontovat setrvačník se zabudovaným alternátorem/startérem
Jsou to jen možnosti.Osobně si radši budu točit klíčkem,vyjde to levnějc než nějaká přestavba elektriky a setrváku nebo výměna zničeného startéru a ozubeného věnce.
ok,vyhnodnocení chcípnutí motoru softwarem ŘJ mě taky napadlo,ale jak znovu nastartuješ,když většinou po prvním nastartování,musíš vypnout zapalování,aby šlo znovu otočit klíčkem do polohy START? Tenhle systém má už i tátova Škoda Octavia combi z r.1969 a všecky auta co jsem kdy měl i Trabant takhle fungují.Je to tuším kvůli ochraně startéru,aby ho nikdo nezapnul při běžícím motoru a nezk...
mám 2 řešení:
1. instalovat si tlačítko START do interiéru
2.s použítím bodu1. namontovat setrvačník se zabudovaným alternátorem/startérem
Jsou to jen možnosti.Osobně si radši budu točit klíčkem,vyjde to levnějc než nějaká přestavba elektriky a setrváku nebo výměna zničeného startéru a ozubeného věnce.
No neviem akú máš spínačku v Astre Ty, ale ja som mal Astry dve a na oboch ide (išlo) otočiť kľúčom z polohy II. do polohy III. štart. Dokonca poloha III. nie je blokovaná ani počas bežiaceho motora a štartér sa aj vysunie (osobná skúsenosť). Ak Ti v režime benzín zdochne motor, nie je potrebné vypínať zapaľovanie, ale môžeš rovno otočiť kľúčom do polohy III. štart a motor naskočí - schválne vyskúšaj to.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Arwy: vyzkoušel jsem a ne-e. Musím vrátit klíčky až úplně zpět a pak teprve jde.
END
Mne to išlo aj na X16XEL (2000) a ide to aj na Z14XE (2002). Dokonca v nejakom vlákne sa to aj preberalo, niekoho kočka tak rozbila štartér.
A čo Ti nejde - neotočíš kľúčom, alebo ním otočíš, ale nevysunie štartér?
A čo Ti nejde - neotočíš kľúčom, alebo ním otočíš, ale nevysunie štartér?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
- Mojmec11
To co máš na fotkách jako filtr LPG,je to určitě filtr? Ten většinou bývá na přívodní trubce mezi nádrží a zplynovačem,těsně před vstřikama mi to připadá jako blbost,jedině dvojitá filtrace.
Edit:
Tak i já můžu znovu nastartovat bez vypnutí zapalování.Nemám z toho radost.
Edit:
Tak i já můžu znovu nastartovat bez vypnutí zapalování.Nemám z toho radost.
- Mojmec11
A není to třeba porucha spínací skřínky? Nebo pastička od Opla aby se prodaly náký startéry.
- Luboš X17DTL
Mi to šlo na eFku, na Géčku taky a Gallovi to jde taky.
Takže to asi tak je, žádný zmetek.
Ale je to kravina, podle mně je bezpečnější, kdyby to nešlo.
Takže to asi tak je, žádný zmetek.
Ale je to kravina, podle mně je bezpečnější, kdyby to nešlo.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
K spínačke, obe Astry boli kupované na SK, tak možno pre západné krajiny sa motovala nejaká dokonalejšia spínačka, aj keď v elektrických schémach to rozlíšené nie je. V EPC som to nepozeral.
Na foto je filter plynnej fázy - chráni vstrekovače. Filter kvapalnej fázy je v spliňovači, tak že dvojitá filtrácia.
Na foto je filter plynnej fázy - chráni vstrekovače. Filter kvapalnej fázy je v spliňovači, tak že dvojitá filtrácia.
Slyšel sem o tom že příští rok by měla vyjít novela zákona o parkování s LPG auty,kde bude parkování v patrových garážích povolené.Nevíte o tom někdo něco popř.kde bych se o tom dočetl?
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
jj je to pravda všude v zahraničí už to je povolené jen my jsme zase pozadu.
už HONDA civic VTEC
Zdravim, tak mam namontovany ten Solaris. Jazdi to perfektne - teda jazdilo - asi 1000km bez problemov a zrazu sa mi na dialnici zacal PP hlasit, ze klesla hladina oleja. Zastavil som hned na odpocivadle, otvoril motor - a odtial kopa dymu z toho ako horuci olej kvapal na plech co chrani zvody.
Predbezna diagnoza - specene kruzky na piestoch, olej isiel hore -> vyrazene tesnenenie na hlave co kryje ventily - asi 1,5l oleja vonku + klapka zasrana od oleja a co ja viem co este. Nejak som nemal chut to pozerat pred vianocami a mechanik to bude robit robit az po sviatkoch
Nedokazem tomu uverit - olej meneny v lete - polosyntetika. Na benzin to jazdilo uplne bez problemov. na 15000 km to zozralo asi 2dl oleja. Ziadne problemy s chladenim. Podla tachacu to ma 110t km (ja som pridal 60t).
Po nastartovani som tomu nikdy nedaval zahul - vzdy pekne zohriat na 80C a az potom na dialnici (90% jazd) viac ako 3500ot. Nikdy som to nepodtacal - vzdy ot medzi 3-4t.
Netusite niekto co to mohlo sposobit? Presne rovnaka vec sa mi stala pred rokmi na Fave (tiez as po montazi LPG).
Mal som z presne z tejto poruchy obavy a jak naschval
Moj dvorny mechanik mi vravi, ze to LPG nejak uvolnilo sajrajt a ze to proste nejak sposobilo tuto poruchu. Chcem sa tomu vyhnut, lebo 3x by ma porazilo
Fotky pridam neskor...
Jediny sposob ako ovplyvnit mazanie je olej. Aky olej pouzivate v autach s LPGckom?
Predbezna diagnoza - specene kruzky na piestoch, olej isiel hore -> vyrazene tesnenenie na hlave co kryje ventily - asi 1,5l oleja vonku + klapka zasrana od oleja a co ja viem co este. Nejak som nemal chut to pozerat pred vianocami a mechanik to bude robit robit az po sviatkoch
Nedokazem tomu uverit - olej meneny v lete - polosyntetika. Na benzin to jazdilo uplne bez problemov. na 15000 km to zozralo asi 2dl oleja. Ziadne problemy s chladenim. Podla tachacu to ma 110t km (ja som pridal 60t).
Po nastartovani som tomu nikdy nedaval zahul - vzdy pekne zohriat na 80C a az potom na dialnici (90% jazd) viac ako 3500ot. Nikdy som to nepodtacal - vzdy ot medzi 3-4t.
Netusite niekto co to mohlo sposobit? Presne rovnaka vec sa mi stala pred rokmi na Fave (tiez as po montazi LPG).
Mal som z presne z tejto poruchy obavy a jak naschval
Moj dvorny mechanik mi vravi, ze to LPG nejak uvolnilo sajrajt a ze to proste nejak sposobilo tuto poruchu. Chcem sa tomu vyhnut, lebo 3x by ma porazilo
Fotky pridam neskor...
Jediny sposob ako ovplyvnit mazanie je olej. Aky olej pouzivate v autach s LPGckom?
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
- Mojmec11
Vždycky jsem používal normální olej a tedka v Astře taky.Jednou jsem zkusil svíčky pro LPG,ale šly hned ven,bylo to v zimě a blbě to na ně jelo.Teoreticky by měl být olej s LPG míň za*ranej sajrajtem ze spalování než od benzínu.
Ale jako,že by LPG uvolňovalo bordel z motoru až by to způsobilo závadu jsem nikdy nezaznamenal.
Ale jako,že by LPG uvolňovalo bordel z motoru až by to způsobilo závadu jsem nikdy nezaznamenal.