Předělání na Plyn

Pokud jezdíte na plyn pište přímo do této sekce.
Odpovědět
denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Předělání na Plyn

Příspěvek od denny » 19 lis 2009, 19:42

Rezervní kolo v kufru "jen tak" taky vozit nemůžete,pánové plynaři.
Montážní souprava obsahuje i unidržák rezervy-jen montážní centra se tím nějak moc nezabývají.
Jelikož se množí případy zranění rezervou při havárii,vydalo min.dopravy buletin pro STK-strykně kontrolovat "pevné uchycení rezervy".Čili pro vás bude schůdnější lepící souprava nebo povinné ručení s pojištěním pro dovoz náhradního kola. :D :D :D
P.S.viděl jsem i fotky jak rezerva letící kufrem zezadu zlikvidovala sedačku vozu se sedačkou malého dítěte a bohužel i to dítě :shock: -Byl to Opel Omega Caravan,náraz ze zadu do jiného vozu-hrůza :( :( :(

Reklama

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 20 lis 2009, 00:05

A tímto je to pro mne vyřešené,koupím sadu a šmytec! 12V kompresurek vozim standartně.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 20 lis 2009, 00:14

ARWY
ok,vyhnodnocení chcípnutí motoru softwarem ŘJ mě taky napadlo,ale jak znovu nastartuješ,když většinou po prvním nastartování,musíš vypnout zapalování,aby šlo znovu otočit klíčkem do polohy START? Tenhle systém má už i tátova Škoda Octavia combi z r.1969 a všecky auta co jsem kdy měl i Trabant takhle fungují.Je to tuším kvůli ochraně startéru,aby ho nikdo nezapnul při běžícím motoru a nezk...
mám 2 řešení:
1. instalovat si tlačítko START do interiéru
2.s použítím bodu1. namontovat setrvačník se zabudovaným alternátorem/startérem
Jsou to jen možnosti.Osobně si radši budu točit klíčkem,vyjde to levnějc než nějaká přestavba elektriky a setrváku nebo výměna zničeného startéru a ozubeného věnce.
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

Arwy

Příspěvek od Arwy » 20 lis 2009, 12:12

No neviem akú máš spínačku v Astre Ty, ale ja som mal Astry dve a na oboch ide (išlo) otočiť kľúčom z polohy II. do polohy III. štart. Dokonca poloha III. nie je blokovaná ani počas bežiaceho motora a štartér sa aj vysunie (osobná skúsenosť). Ak Ti v režime benzín zdochne motor, nie je potrebné vypínať zapaľovanie, ale môžeš rovno otočiť kľúčom do polohy III. štart a motor naskočí - schválne vyskúšaj to.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 20 lis 2009, 19:32

Arwy: vyzkoušel jsem a ne-e. Musím vrátit klíčky až úplně zpět a pak teprve jde.
END

Arwy

Příspěvek od Arwy » 20 lis 2009, 19:58

Mne to išlo aj na X16XEL (2000) a ide to aj na Z14XE (2002). Dokonca v nejakom vlákne sa to aj preberalo, niekoho kočka tak rozbila štartér.
A čo Ti nejde - neotočíš kľúčom, alebo ním otočíš, ale nevysunie štartér?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 21 lis 2009, 00:07

To co máš na fotkách jako filtr LPG,je to určitě filtr? Ten většinou bývá na přívodní trubce mezi nádrží a zplynovačem,těsně před vstřikama mi to připadá jako blbost,jedině dvojitá filtrace.
Edit:
Tak i já můžu znovu nastartovat bez vypnutí zapalování.Nemám z toho radost.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 21 lis 2009, 15:30

Arwy: Neotočím klíčem, prostě mne nepustí znova do polohy start.
END

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 21 lis 2009, 15:38

A není to třeba porucha spínací skřínky? Nebo pastička od Opla aby se prodaly náký startéry.

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 21 lis 2009, 17:19

Mi to šlo na eFku, na Géčku taky a Gallovi to jde taky.
Takže to asi tak je, žádný zmetek.
Ale je to kravina, podle mně je bezpečnější, kdyby to nešlo.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

Arwy

Příspěvek od Arwy » 21 lis 2009, 20:05

K spínačke, obe Astry boli kupované na SK, tak možno pre západné krajiny sa motovala nejaká dokonalejšia spínačka, aj keď v elektrických schémach to rozlíšené nie je. V EPC som to nepozeral.

Na foto je filter plynnej fázy - chráni vstrekovače. Filter kvapalnej fázy je v spliňovači, tak že dvojitá filtrácia.

Mischelli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mischelli » 24 lis 2009, 15:20

Slyšel sem o tom že příští rok by měla vyjít novela zákona o parkování s LPG auty,kde bude parkování v patrových garážích povolené.Nevíte o tom někdo něco popř.kde bych se o tom dočetl?

Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 » 24 lis 2009, 16:06

jj je to pravda ;-) všude v zahraničí už to je povolené jen my jsme zase pozadu.
už HONDA civic VTEC

cheops
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cheops » 26 pro 2009, 11:19

Zdravim, tak mam namontovany ten Solaris. Jazdi to perfektne - teda jazdilo - asi 1000km bez problemov a zrazu sa mi na dialnici zacal PP hlasit, ze klesla hladina oleja. Zastavil som hned na odpocivadle, otvoril motor - a odtial kopa dymu z toho ako horuci olej kvapal na plech co chrani zvody.
Predbezna diagnoza - specene kruzky na piestoch, olej isiel hore -> vyrazene tesnenenie na hlave co kryje ventily - asi 1,5l oleja vonku + klapka zasrana od oleja a co ja viem co este. Nejak som nemal chut to pozerat pred vianocami a mechanik to bude robit robit az po sviatkoch
Nedokazem tomu uverit - olej meneny v lete - polosyntetika. Na benzin to jazdilo uplne bez problemov. na 15000 km to zozralo asi 2dl oleja. Ziadne problemy s chladenim. Podla tachacu to ma 110t km (ja som pridal 60t).
Po nastartovani som tomu nikdy nedaval zahul - vzdy pekne zohriat na 80C a az potom na dialnici (90% jazd) viac ako 3500ot. Nikdy som to nepodtacal - vzdy ot medzi 3-4t.
Netusite niekto co to mohlo sposobit? Presne rovnaka vec sa mi stala pred rokmi na Fave (tiez as po montazi LPG).
Mal som z presne z tejto poruchy obavy a jak naschval :(
Moj dvorny mechanik mi vravi, ze to LPG nejak uvolnilo sajrajt a ze to proste nejak sposobilo tuto poruchu. Chcem sa tomu vyhnut, lebo 3x by ma porazilo :x

Fotky pridam neskor...

Jediny sposob ako ovplyvnit mazanie je olej. Aky olej pouzivate v autach s LPGckom?
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ

Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)

Mojmec11

Příspěvek od Mojmec11 » 26 pro 2009, 11:46

Vždycky jsem používal normální olej a tedka v Astře taky.Jednou jsem zkusil svíčky pro LPG,ale šly hned ven,bylo to v zimě a blbě to na ně jelo.Teoreticky by měl být olej s LPG míň za*ranej sajrajtem ze spalování než od benzínu.
Ale jako,že by LPG uvolňovalo bordel z motoru až by to způsobilo závadu jsem nikdy nezaznamenal.

Odpovědět