Předělání na Plyn
Re: Předělání na Plyn
Flash Lube nainstalován nemám protože jeho význam nepřeceňuji. Jednak proto, že kvalita opláckých sedel je kvalitních a při montáži mi to bylo zřetelně vysvětleno a dále u mne také proto , že vůz používám na krátké vzdálenosti( pokud jedu dále střídám jízdu plyn-benzin). Stejně u automatiky provozu-starty vždy na benzin a v zimním období je to úplně jasné. Shrnuto dohromady Flash Lube neinteresuje! Jinak mám systém HL Propan Ostrava a jsem s ním nadmíru spokojen. Pokud jde o výše zmíněný problem s EGR ventilem zaslepení jsem zrušil a je to lepší, porucha se mi rozsvítí vyjímečně ale řešit to budu později teď to musí počkat(zřejmě zlobivý EGR). A tvoje první zkušenosti se STAGEM?
Opel Zafira CDX 1.8 16V - X18XE1 - LPG - Tempomat
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
Diagnostika: OP-COM v. 1.39 CZ
- Reklama
Zatím naprostá spokojenost,ale o spotřebě se zmíním až po více kilometrech, zatím mám najeto jen 300km.Flash Lube je možná zbytečnost, ale je to sychr a dokonce ho do Oplů nařizuje montovat i výrobce a taková velká investice to zase není. Jen nevím ,kam ho připojit, nechce se mi vrtat do sání. Snad by to mohlo jít píchnout na nějakou podtlakovou hadičku, nevím.
Můžete mi prosím někdo poradit, kam máte zapojen Flash Lube?
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Drž se návodu na montáž. U každého originálního balení Flash Lube je přibalen. ( jsem jejich distributorem ) Já sám jsem ho montoval jen do Peugeota a trysku navrtal za akcelerační klapku co nejblíže za ní, ale pozor, namontovaná tryska nesmí bránit klapce v chodu.
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Díky za odpověď, ale mně se právě nechce vrtat do sání.Nechci aby se mi tam dostali špony, tak přemýšlím kam jinam by to šlo. A jinak co ty si o Flash Lube myslíš?
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Pro auta, kde se obecně mluví o problémových ventilech obecně, tam bych to asi doporučil ( např. Subaru ), ale do ostatních je to zřejmě zbytečná investice.
www.LPG-OBCHOD.cz
A neznáš prosím tě JLM VALVE SAVER? Mělo by to být něco jako Flash lube, ale má to hranatou nádobu.Ta se mi zdá praktičtější, zabere méně místa.
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Těch kopií je spoustu, třeba GreenGas. Ale těm náplním bych už nevěřil vůbec. FLASH LUBE je jen jeden, byl na trhu první a je taky nejdražší. Má u nás oficiální zastoupení a v každém balení máš český návod na montáž a provoz.
www.LPG-OBCHOD.cz
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Jinak pro členy Flash Lube, originál ochrana ventilů s českým návodem na montáž a náplní 500 ml za 1 299,-
www.LPG-OBCHOD.cz
Tak toho nejspíš využiju,Zatím díky moc.
Ahoj všem,
tak jsme si to celý tady prošel a pak zavolal na Opla ČR. Mám totiž na auto ještě 1,5 roku záruku. Ta prý padne jak do toho dám LPG:( Škoda.. Takže se ozvu s případnými dotazy až přespříští rok:-).
tak jsme si to celý tady prošel a pak zavolal na Opla ČR. Mám totiž na auto ještě 1,5 roku záruku. Ta prý padne jak do toho dám LPG:( Škoda.. Takže se ozvu s případnými dotazy až přespříští rok:-).
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Přestavba na LPG ruší záruku na celý vůz?
Při koupi nového vozu a následné přestavbě na LPG dochází u většiny továrních značek k pozbytí záruky na vozidlo. Je tento postup správný? Skutečně nelze uplatňovat reklamaci těch částí vozu, kterých se přestavba zjevně nedotkla?
Tyto případy se dělí na dva odlišné druhy záruky. První se týká tzv. zákonné záruky u běžných občanů, kteří své auto kupují hotově. Druhý se týká tzv. smluvní záruky, se kterou se setkáváme u podnikatelů nebo aut na leasing.
1) Vztah k zákonné záruce (nejčastěji spotřebitelské záruce v délce dvou let) je takový, že prodávající nemůže tuto odpovědnost za vady odmítnout. A už vůbec ne paušálním tvrzením, že montáž (byť schváleného zařízení) automaticky znamená konec záruky na jeho vozidlo. Prodávající, pokud chce své stanovisko důkazně unést, by musel prokázat, že existuje souvislost mezi reklamovanou vadu a neodborným zásahem toho, kdo úpravu vozidla prováděl. Jinak prodejce svou odpovědnost za vady odmítnout nemůže.
2) Co se smluvní záruky prodávajícího týče, tam má prodávající větší prostor. Pravidla smluvní záruky si totiž může "nastavit" tak, aby mu vyhovovala (jejich obsah je totiž předmětem pouhé dohody a nikoli zákonných pravidel). V nich tedy může uvést i tak přísnou podmínku, že každý zásah zvenčí záruku ruší, i když se souvislost neprokáže. Smluvní záruka je tedy otázkou dohody a toho, zda to kupující pří výběru vozidla akceptuje, nebo ne. Smluvní záruka se uplatní všude tam, kde zákonná záruka neexistuje. Například v režimu obchodního zákoníku, tedy v případě, kdy je kupujícím vozidla podnikatel. Také se uplatní v případě vozidel na leasing, neboť i ta jsou pořízena v režimu obchodního zákoníku a tedy bez zákonné záruky. V takových případech nemusí prodávající poskytnout vůbec žádnou záruku - obvykle ale nabízí právě záruku smluvní. A pokud prodávající uvede do záručních podmínek, že každý zásah v podobě přestavby znamená ztrátu této smluvní záruky - a kupující to koupí vozidla akceptuje - není to nic protizákonného.
Autor odpovědi JUDr. Tomáš Beran
Při koupi nového vozu a následné přestavbě na LPG dochází u většiny továrních značek k pozbytí záruky na vozidlo. Je tento postup správný? Skutečně nelze uplatňovat reklamaci těch částí vozu, kterých se přestavba zjevně nedotkla?
Tyto případy se dělí na dva odlišné druhy záruky. První se týká tzv. zákonné záruky u běžných občanů, kteří své auto kupují hotově. Druhý se týká tzv. smluvní záruky, se kterou se setkáváme u podnikatelů nebo aut na leasing.
1) Vztah k zákonné záruce (nejčastěji spotřebitelské záruce v délce dvou let) je takový, že prodávající nemůže tuto odpovědnost za vady odmítnout. A už vůbec ne paušálním tvrzením, že montáž (byť schváleného zařízení) automaticky znamená konec záruky na jeho vozidlo. Prodávající, pokud chce své stanovisko důkazně unést, by musel prokázat, že existuje souvislost mezi reklamovanou vadu a neodborným zásahem toho, kdo úpravu vozidla prováděl. Jinak prodejce svou odpovědnost za vady odmítnout nemůže.
2) Co se smluvní záruky prodávajícího týče, tam má prodávající větší prostor. Pravidla smluvní záruky si totiž může "nastavit" tak, aby mu vyhovovala (jejich obsah je totiž předmětem pouhé dohody a nikoli zákonných pravidel). V nich tedy může uvést i tak přísnou podmínku, že každý zásah zvenčí záruku ruší, i když se souvislost neprokáže. Smluvní záruka je tedy otázkou dohody a toho, zda to kupující pří výběru vozidla akceptuje, nebo ne. Smluvní záruka se uplatní všude tam, kde zákonná záruka neexistuje. Například v režimu obchodního zákoníku, tedy v případě, kdy je kupujícím vozidla podnikatel. Také se uplatní v případě vozidel na leasing, neboť i ta jsou pořízena v režimu obchodního zákoníku a tedy bez zákonné záruky. V takových případech nemusí prodávající poskytnout vůbec žádnou záruku - obvykle ale nabízí právě záruku smluvní. A pokud prodávající uvede do záručních podmínek, že každý zásah v podobě přestavby znamená ztrátu této smluvní záruky - a kupující to koupí vozidla akceptuje - není to nic protizákonného.
Autor odpovědi JUDr. Tomáš Beran
www.LPG-OBCHOD.cz
astra 1.6 16 v X16XEL
čau dneska jsem nováček na tomto foru . nechal jsem si namontovat do mé astřice lpg. chci se zeptat jestli má někdo zkušenosti s ukazatelem plynu v nádrži , mně to ukazuje nějak zajimavě .DÍK
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Re: astra 1.6 16 v X16XEL
Ahoj, nevím jaké máš namontované zařízení a ukazatel. Většina měření ukazuje stav nádrže na přepínači pomocí čtyř LED diod, což je velice nepřesné. Nejspolehlivější ukazatel je po natankování plnné nádrže LPG vynulovat denní počítadlo kilometrů. Ze zkušenosti výš, kolik km na plnnou nádrž LPG ujedeš a tak máš díky dennímu počítadlu stále přehled, kdy již bude vhodné tankovat.
www.LPG-OBCHOD.cz
Re: astra 1.6 16 v X16XEL
mám tam taky ty šílený diody které si svítí jak se jim zamane , třeba jsem ujel na plnou 100 km a začala mi svítit červená , po dalším startu zase svítily tři zelené. na 42 litrů lpg jsem najel zhruba 425 km takže to je 10 l na sto. není to nějak moc?