Oprava laku
Oprava laku
Ahoj všem, můžete mi někdo poradit nějakou pastu, kterou bych měl použít, pokud chci rozleštit škrábance a odřeniny na boku auta? A má se to udělat nějakým filcem na brusce nebo čím? Díky za radu.
- Reklama
Včera jsem si objednal SONAX Xtreme Polish & Wax 2. Myslíte, že bych to tím mohl rozleštit? Schválně jsem bral něco lepšího, aby byla léčba karoserie úspěšná.Spin píše:Něco podobného má i Sonax. Cena kolem 120 kč na benzínce. Já jsem zkoušel Sonax, protože jsem to pak chtěl celé přeleštit sonaxovým tvrdým voskem, tak aby se to dobře snášelo.
Co by jste mi poradili na :
Asi bych použil tempo, jak sem tu tak četl na fóru. Ale taky sem tu četl, že to cosi obsahuje a blbě se to potom přelakovává, ale tak lakovat se to nebude, chtělo by to jenom rozleštit. Stejně je mi záhadou jak tak někdo ty deře může podrábat (předchozí majitel). Napadá mě že klíčem, nechtama nebo snad po tym skákal pes aby se dostal do auta .
Asi bych použil tempo, jak sem tu tak četl na fóru. Ale taky sem tu četl, že to cosi obsahuje a blbě se to potom přelakovává, ale tak lakovat se to nebude, chtělo by to jenom rozleštit. Stejně je mi záhadou jak tak někdo ty deře může podrábat (předchozí majitel). Napadá mě že klíčem, nechtama nebo snad po tym skákal pes aby se dostal do auta .
Ženská to měla určitě a měla pěkně dlouhý ostry nehty, všude kde se chytá rukama tak je to doškrkany a klakson na levé straně volantu je taky promačklej.gErda píše: to mela predtim zenska, nebo notorickej alkoholik co se nedokazal trefit klickem do zamku? central to ma nebo ne? to je zvlastni jj vem to tempo pastou
Má to dokonce dálkovy, tak pak to bude asi ten pes, protože v kufru byli chlupy od psa a zadní dveře jsou taky tak poškrkany a to tam není zámek.
Koupím a o víkendu pokud bude hezky počasí přeleštím (prej se má tlačit jemmě). Až bude hotovo pošlu výsledek
- green
- Kontaktovat uživatele:
Zdar,
nechci Vám brát iluze, ale Tempo pasta tomu moc nedá Ta funguje podle mých zkušeností jen na nemetalické laky. Poznáš to, když pošudláš auto bez metly, tak na hadře nebo čím to budeš leštit, Ti budou zůstávat částečky laku, u auta s metlou bude hadra úplně čistá.
...zkoušel jsem to, Tempem e-e...
nechci Vám brát iluze, ale Tempo pasta tomu moc nedá Ta funguje podle mých zkušeností jen na nemetalické laky. Poznáš to, když pošudláš auto bez metly, tak na hadře nebo čím to budeš leštit, Ti budou zůstávat částečky laku, u auta s metlou bude hadra úplně čistá.
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
Opel Astra G, caravan, 1,6 16V, 74kW, 1998
na důchod: (o\_/o)
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... 4032#84032
A tak jakou kosmetiku by si mi doporučil ?green píše:Zdar,
Já to naopak na kámošově autě ( také má metlu ) tím tempem v pohodě zamaskoval, ale samozřejmě ne všechny škrábance
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Na prvej Astre som mal jemné škrabance, ale len vo vrchnom laku a tie išli pekne preleštiť reštaurátorom laku od Turtle Wax. Pre metalízu sa to volá Color Back Metalic. Skús to s tým trochu vyhladiť a potom použiť farebnú leštenku.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
-
Skôr by som tipoval na ožrana (predchádzajúci majiteľ), ktorý pri odchode z krčmy nevie trafiť kľúčom do zámku...hrubost píše:Co by jste mi poradili na :
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
- green
- Kontaktovat uživatele:
[/quote] A tak jakou kosmetiku by si mi doporučil ? [/quote]
No, já jsem to prubnul tím Tempem, výsledek 0, pak jsem zkoušel korekční tužkou, výsledek dvě nuly a vzhledem k tomu, že auto má 10 let a parkuju před panelákem, tak jsem veškeré pokusy o nápravu škrábanců vzdal...
Ale soused co má bravu na to jde fikaně lihovým fixem a musím ač nerad uznat, že výsledek nevypadá zase tak špatně
No, já jsem to prubnul tím Tempem, výsledek 0, pak jsem zkoušel korekční tužkou, výsledek dvě nuly a vzhledem k tomu, že auto má 10 let a parkuju před panelákem, tak jsem veškeré pokusy o nápravu škrábanců vzdal...
Ale soused co má bravu na to jde fikaně lihovým fixem a musím ač nerad uznat, že výsledek nevypadá zase tak špatně
"je lepší ztratit na silnici vteřinu, než ve vteřině život"
-
- Kontaktovat uživatele:
Tempo se mě bohužel taky neosvědčilo, ale včera došel leták z Lídla a je tam
" Odstraňovač škrábanců z laku vozidel"
- K rychlému a spolehlivému odstranění i hlubokých škrábanců
- vhodné pro barevné i metalické laky
- sada obsahuje leštící pastu, závěrečný lak, leštící hadřík, brusné papíry
Cena za sadu 249,-
Sice Lídla nesnáším a kupovat tam takový věci asi nebude ono ale asi to zkusím protože mám taky na autě pár škrábanců
" Odstraňovač škrábanců z laku vozidel"
- K rychlému a spolehlivému odstranění i hlubokých škrábanců
- vhodné pro barevné i metalické laky
- sada obsahuje leštící pastu, závěrečný lak, leštící hadřík, brusné papíry
Cena za sadu 249,-
Sice Lídla nesnáším a kupovat tam takový věci asi nebude ono ale asi to zkusím protože mám taky na autě pár škrábanců
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440