nefunguje klima - že by AC kompresor... ?

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
*muso*

nefunguje klima - že by AC kompresor... ?

Příspěvek od *muso* » 06 čer 2007, 20:57

Čau pánové,
jsem rád že funguje toto forum, protože jsem u vás nový a mám spoustu otázek, tak doufám, že se najdou nějací dobráci, kteří mi rádi pomůžou...
Mám Astru Caravan 98 1,6 16V
Vím, že bych měl již psát spíše do veteran klubu, ale ... nane love nane laska..
Mám problém s klimatizací.
Asi před 2 týdny jsem si nechal zkontrolovat klimu, vytáhli mi náplň, vyzkoušeli těsnost a doplnili...
Vše bylo OK, jenže po 2 dnech mi přestala klima chladit..
Dovezl jsem to tedy zpět do servisu, znovu provedli kontrolu, vše bylo v pořádku, žádný únik...ale klima nechladí.
Vypadá to na 90% vadný kompresor, nebo z 10% na ventil vstřikování...bo co..
Máte někdo s tímto nějaké zkušenosti... je možné, že mi to v tom servise nějak po...mr...dali, před tím jsem v poho 2 roky jezdil a najednou...
díky za každou odpověď

bongiorno...

Reklama

Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 06 čer 2007, 21:24

No nevím jestli by ti v servise něco zkur....
Chce se mrknou na diagnostiku, jestli čidlo tlaku klimy je ok, pak lze usoudit že komperosor je v k.o.

*muso*

Příspěvek od *muso* » 07 čer 2007, 06:48

díky prověřím to
Zjišťoval jsem kolik by stál starší kompresor, tak v jednom vrákači nabízeli za 8000 a v dalším za 3000 s tím, že má špatnou cívku ...tak nevím....
Pokud by někdo věděl za kolik se dá sehnat starší, tak sem s tím ( severomoravský kraj )
Ani se raději neptám, kolik stojí nový.
bongiorno...

Okura
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura » 07 čer 2007, 08:24

Za kompresor jsou slušné palety, ale rozhodně bych vzal takový který je ok.
Mrkni se do polska za kolik ho tam mají.
A taky se na te diagnostice mrkni jestli funguje tlačítko AC, do jednotky se přivede 12V napětí- pak je aktivována klima, jednotka proudloží čas vstřikovaní paliva. asi z 2-3ms na 3-5ms při volnoběhu

Sintom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sintom » 15 kvě 2008, 10:34

Ahoj jsi si jistý že je to komprsor ? Pokus zjištění kde je zrada:

1. nech vypnutou kliku i motor toč rychle středem kola náhonu kompresoru pokud po cca 5ti otočení to začne jít stěží je nápln ok a nejde kompresor.

2. nech vyplý motor ale zapni klíček na druhou polohu zapni klimu a větrák. Musí cvaknout spojka klimy. nyní ti s kolem nepůjde otáčet (bude seplé k řemenu. pokud ne nejde spojka.
Vem tedy měřák na svorku klimi. zapni motor pri vypnutí klimy 0 V při zapnutí (sepnutí spojky 12 V) pokud ne vada v elektrice. pokud jo bud tedy prázná nápln (voz bod 1) nebo v háji spojka.

Obojí oravitelné do cca 2000 Kč

Napiš jak se to chovalo postoupíme dál

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 15 kvě 2008, 10:48

Tak ja mam zasejc jinej problem. Klima chladi, ale vydava priserny kovovy zvuky, jako by bylo v haji nejaky lozisko, nebo co. Ten kraval je umernej otackam motoru (vsimnul jsem si toho pri popojizdeni v zacpe) ... Mate nekdo predstavu cim to muze byt. Uz jsem objednanej do servisu, ale rad bych vedel kam je smerovat, jinak mi vymenej pulku auta.
Predem diky za rady.

Sintom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sintom » 15 kvě 2008, 11:02

Tak tady už to bude opravdu od kompresoru. Bud nějaké ložisko nebo blbě drží spojka, obojí opravitelné a nebo vrkoviště. Bohužel se ale obávám že bude nutné vypustit klimu. Doufám že jsi se objednal do servisu na klimatizace a ne do servisu na auta ! Pokud jsi ze středních čech doporučím servis v jesenici u prahy ( mezi jesenicí a Jílovým) umí vše, jsou levný a dá se snima pokecat. nemají nosánek nahoru :) Dával jsme tak Combo ( ruplý chladič) Zavařili (byl prasklý u vývodu) s novou náplní to stálo 3500

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 15 kvě 2008, 11:07

No to jsi me nepotesil. Objednanej jsem ke Staigerovi v Praze ... nemam predstavu o cenach, ale do 20 by se to mohlo vejit, ne?

Sintom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sintom » 15 kvě 2008, 11:11

Štaiger auto vezme a a odveze do tý jesenice :)

AstraDTI

Příspěvek od AstraDTI » 15 kvě 2008, 11:14

Aha :roll: Tak me alespon muze tesit, ze z Jesenice bych se bez auta blbe dostal ... na druhou stranu se mi povozej v aute a jeste si za to nechaj zaplatit :x

Sintom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sintom » 15 kvě 2008, 11:32

Oni se většinou v tom autě nevozej, ani nesměj. Ty kluci z jesenice ty servisy objíždí a dělá to na místech. Ale Staiger je velmi dobře vybavený servis (dražší, ale dobrý) takže ty budou mít věci na plnění. akorát holt to bude dražší a řeknou ti nový kompresor. a ten stojí: číslo dílu: 1854102
31.000 Kč ale opravdu jej lze opravit takže pokud by ti řekli tenhle ranec kašli na ně a jed do jesenice. repase tak do 3000

veski

Příspěvek od veski » 01 čer 2008, 08:50

Klima doklimila.
Při jízdě začal jít z motoru větší hluk, který se měnil s otáčkami. Při vypnutí klimy přestal. Po novém zapnutí se zvuk zase ozval, ale pořád foukal studený vzduch. Po vypnutí motoru a opětovném spuštění už se žádný zvuk neozýval a chladno bylo pořád.
Potom za týden vyzkouším klimu znovu a ozve se zvuk jako by se něco tlakovalo a postupně ustane, ale už nechladí.
Teď jsem testoval výše zmiňované 2 body:
1. točit můžu pořád a jde to stále stejně lehce.
2. stále můžu točit kolem, ale pokud nastartuji motor a zapnu klimu tak se spojka sepne a točí se s řemenem. Po cca 10s se ale sama odpojí.

S toho mi vyplívá, že by snad mohl mít jen málo chladiva a kompresor by to snad mohl přežít.
Co myslíte?
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100

veski

Příspěvek od veski » 02 čer 2008, 20:11

Dopadlo to dobře. Zvuky byly pravděpodobně způsobeny nedostatkem chladiva. Dneska udělány tlakové zkoušky, doplněno chladivo a zatím nikde neteče. Pokud to prý časem poteče, tak přes ucpávku ve spojce kompresoru. To by byla oprava za cca 2000 kč. Taky říkal, že dokáží sehnat celé nové kompresory za velice zajímavé ceny.
Já jsem zatím dal za testy a doplnění 800 kč (snad je to i konečná částka :? ).
Ještě mi říkal, že mám klimu pouštět i v zimě. Dlouhá ostávka škodí kompresoru a potom může docházet k netěsnostem.

Firma:
PEK-TK
Podnikatelský areál, Mošnov
Tel: 597 471 274, 602 361 305
Super jednání. Dělají hlavně větší auta než osobáky, ale třeba G znal dobře.

datlik

Příspěvek od datlik » 02 čer 2008, 20:32

veski píše:Dopadlo to dobře. Zvuky byly pravděpodobně způsobeny nedostatkem chladiva. Dneska udělány tlakové zkoušky, doplněno chladivo a zatím nikde neteče. Pokud to prý časem poteče, tak přes ucpávku ve spojce kompresoru. To by byla oprava za cca 2000 kč. Taky říkal, že dokáží sehnat celé nové kompresory za velice zajímavé ceny.
Já jsem zatím dal za testy a doplnění 800 kč (snad je to i konečná částka :? ).
Ještě mi říkal, že mám klimu pouštět i v zimě. Dlouhá ostávka škodí kompresoru a potom může docházet k netěsnostem.

Firma:
PEK-TK
Podnikatelský areál, Mošnov
Tel: 597 471 274, 602 361 305
Super jednání. Dělají hlavně větší auta než osobáky, ale třeba G znal dobře.
Já ti to upřesním.Klima pokud má málo chladiva,tak se vůbec nespustí.Do toho chladiva se přidává olejíček a to je v podstatě jedinej důvod proč se má za čas nechat znovu naplnit.Pokud ti tam dal přísadu (barvivo),tak teprve tehdy poznáš zda to někde uchází.Jinak to samotné chladivo není vidět.Kdyby to ucházelo,tak je odvaha říct ,,je to v ucpávce kompresoru,,.Dosti často to uchází v chladiči (přímo za rotorem motoru větráku).To je tak vše-aby ztebe nedělali trubku.

veski

Příspěvek od veski » 02 čer 2008, 20:54

Právě že na spojce byl olej, ale tlaková zkouška nic neukázala. Proto má podezření, že by to tama mohlo ucházet. Dal tam i barvivo a ať to za nějaký čas zkontroluji.
Klima teď jede zase úplně potichu a chladí o něco více než předtím.

Odpovědět