Vectra- topí pouze při vyšší rychlosti
-
Vectra- topí pouze při vyšší rychlosti
Zdravím,
mám problém u topení. Větráčky jedou v pohodě,ale netopi to. Začne to topit, když mám na tachometru 90+ /h. Neví někdo prosím, co s tím? Děkuji
mám problém u topení. Větráčky jedou v pohodě,ale netopi to. Začne to topit, když mám na tachometru 90+ /h. Neví někdo prosím, co s tím? Děkuji
- Reklama
Re: Vectra- topí pouze při vyšší rychlosti
Vyměň si termostat a dej novou chladící kapalinu.
Samozřejmě že má již teď dostatek kapaliny v okruhu a že se ti kapalina neubejvá....
Samozřejmě že má již teď dostatek kapaliny v okruhu a že se ti kapalina neubejvá....
Už ne Opel ....
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
Ex
Astra G Z17DTL 2x
Corsa B X10XE
Astra G Z14XE
Astra G X20XEV
Vectra B X18XE
Vectra A C20NE
Kadett E C16NZ
Monza 20NE
-
Co se týče té chladící kapaliny, tak je jedno jakou tam naleju? Bylo mi řečeno, že je potřeba tam nalít tu samou co tam byla, ale taky mi bylo řečeno, že je to jedno jaká se tam naleje. Tak jak je to prosím?
no hele, já mám podobnej problém, mě to topí až když zvýším otáčky cca 2500 a víc,to pak topí tak, že u výdechů skoro neudržim ruku a na volnoběh fouká studenej vzduch.
Už to sem to řešil vloni, prošel tady celou poradnu, a co tu radí: zavzdušněnej okruh - vyměnil jsem chladící kapalinu a podle rad nalil novou - při otevřeným topení pomalu nalévat do nádržky, pak nastartovat až se otevře termostat a dolít zbytek. Samo by se to mělo odvzdušnit. To nepomohlo. Další možnost že je špatná vodní pumpa a při malých otáčkách nedokáže vodu honit až do topení? To se mi nezdá podle mě by to i blbě chladilo, což se neděje. Budu měnit zhruba za rok při rozvodech.A poslední možnost zarostlej radiator a voda se přes něj nechce protlačí až při zvýšených otačkách, kdy se bude pumpa víc točit. Někdo ještě nějakou radu poradu?
A jak si dostal radu abys vyměnil termostat, tak já nevim, ale má to topit ještě dřív než se otevře termostat ne? Termostat ti vodu pustí jenom do okruhu s chladičem.
Když okruh chlazení několikrát propláchneš, pak můžeš nalejt jinej typ chladící kapaliny.
Už to sem to řešil vloni, prošel tady celou poradnu, a co tu radí: zavzdušněnej okruh - vyměnil jsem chladící kapalinu a podle rad nalil novou - při otevřeným topení pomalu nalévat do nádržky, pak nastartovat až se otevře termostat a dolít zbytek. Samo by se to mělo odvzdušnit. To nepomohlo. Další možnost že je špatná vodní pumpa a při malých otáčkách nedokáže vodu honit až do topení? To se mi nezdá podle mě by to i blbě chladilo, což se neděje. Budu měnit zhruba za rok při rozvodech.A poslední možnost zarostlej radiator a voda se přes něj nechce protlačí až při zvýšených otačkách, kdy se bude pumpa víc točit. Někdo ještě nějakou radu poradu?
A jak si dostal radu abys vyměnil termostat, tak já nevim, ale má to topit ještě dřív než se otevře termostat ne? Termostat ti vodu pustí jenom do okruhu s chladičem.
Když okruh chlazení několikrát propláchneš, pak můžeš nalejt jinej typ chladící kapaliny.
Astra G caravan X16XEL r.v.1999
Minulost
Astra F X16SZR r.v. 1996
Vectra A C16NZ r.v. 1993
Minulost
Astra F X16SZR r.v. 1996
Vectra A C16NZ r.v. 1993
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Nechci vás strašit,ale u mne to tímhle začínalo. Zavzdušnovalo se topení,na volnoběh foukal skoro studený. Dělaly to 2 závady.
Zavzdušnění: těsnění pod hlavou. Než se to projevilo naplno,byl tohle vždycky první signál. Při přidání plynu a tichu v autě je slyšet běhat bubliny v topení.
Malá účinnost topení v malých otáčkách: ucpaný radiátor topení. Když jsem ho vyndal poprvé a pustil do něj tlak vody,z druhé trubky vytékal slabý pramínek vody. Po proplachu octem a vyčištění to topilo jako blázen,než se to časem zase zacpalo. Příčina byla nalití utěsnovací sračky do chladicího okruhu jedním "mechanikem". Ještě ted po několika letech a vyplachování a výměně motoru je to pořád znát. Pořád je ta sračka v systému.
Ještě jedna věc mi brzdila vodu v topení,hadice co vede od motoru do kabiny. Ale já tam mám vsazené téčko,kvůli ohřevu LPG,tak je tam míň místa a hadice byla chvílema ohnutá moc. Majitelé Aster bez LPG tohle řešit nemusí.
Ještě dotaz pro upřesnění. Topí vám to víc při vyšší rychlosti nebo při vyšších otáčkách motoru ? To jsou dvě dost rozdílné věci. Ono když jedu v mrazu 50km/h na 4-ku nebo na 2-ku tak je to velkej rozdíl jak v otáčkách tak ve výkonu topení. Dotazy na vodní pumpu puste z hlavy. Většinou je součástí rozvodů a oběžné kolo má takové lopaty,že by to mohlo zalévat zahradu. Takže,pokud vám to netopí a termostat drží teplotu a máte otáčky cca. 3000/min. tak vám nejde voda do radiátoru topení nebo blbnou klapky na rozvod a míchání vzduchu. Ale vodní pumpou to určitě není.
Zavzdušnění: těsnění pod hlavou. Než se to projevilo naplno,byl tohle vždycky první signál. Při přidání plynu a tichu v autě je slyšet běhat bubliny v topení.
Malá účinnost topení v malých otáčkách: ucpaný radiátor topení. Když jsem ho vyndal poprvé a pustil do něj tlak vody,z druhé trubky vytékal slabý pramínek vody. Po proplachu octem a vyčištění to topilo jako blázen,než se to časem zase zacpalo. Příčina byla nalití utěsnovací sračky do chladicího okruhu jedním "mechanikem". Ještě ted po několika letech a vyplachování a výměně motoru je to pořád znát. Pořád je ta sračka v systému.
Ještě jedna věc mi brzdila vodu v topení,hadice co vede od motoru do kabiny. Ale já tam mám vsazené téčko,kvůli ohřevu LPG,tak je tam míň místa a hadice byla chvílema ohnutá moc. Majitelé Aster bez LPG tohle řešit nemusí.
Ještě dotaz pro upřesnění. Topí vám to víc při vyšší rychlosti nebo při vyšších otáčkách motoru ? To jsou dvě dost rozdílné věci. Ono když jedu v mrazu 50km/h na 4-ku nebo na 2-ku tak je to velkej rozdíl jak v otáčkách tak ve výkonu topení. Dotazy na vodní pumpu puste z hlavy. Většinou je součástí rozvodů a oběžné kolo má takové lopaty,že by to mohlo zalévat zahradu. Takže,pokud vám to netopí a termostat drží teplotu a máte otáčky cca. 3000/min. tak vám nejde voda do radiátoru topení nebo blbnou klapky na rozvod a míchání vzduchu. Ale vodní pumpou to určitě není.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
mal som podobný problém a pomohol nový "radiator topení"
po výmene som si v zime nevedel vynachváliť teplotu v kabíne
pred výmenou som týždeň jazdil s aditívom na čistenie chladiaceho okruhu, pri výmene zároveň nová náplň chladiacej kvapaliny, zatiaľ OK druhá zima
po výmene som si v zime nevedel vynachváliť teplotu v kabíne

pred výmenou som týždeň jazdil s aditívom na čistenie chladiaceho okruhu, pri výmene zároveň nová náplň chladiacej kvapaliny, zatiaľ OK druhá zima
Zafira A 1,8 92kW Z18XE
tak rychlost na to nemá vliv, pouze otáčky, otáčky na volnoběh - cca 750 ot/min - netopí, cca 2000ot/min topí, asi to bude opravdu ucpanej radiátor. Žádný bublání neslyším, voda se taky neztrácí. Netopí to od začátku co jsem to koupil, je to rok a pul a najeli jsme cca 12 000km. To by se těsnění pod hlavou už projevilo. Ale vyndavat radiator se mi moc nechce, asi to ještě tudle zimu vydržim. 

Astra G caravan X16XEL r.v.1999
Minulost
Astra F X16SZR r.v. 1996
Vectra A C16NZ r.v. 1993
Minulost
Astra F X16SZR r.v. 1996
Vectra A C16NZ r.v. 1993
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Ted jsem si vzpoměl,že mi to taky mín topilo,když jsem Astru koupil a bylo to povytaženým bowdenem od ovladače teploty topení. Stačilo ho jen uvolnit,poposadit a už to topilo. Nevím už jak se demontuje středovej panel,ale jen jsem ho odehnul,bowden tam drží nějaká spona,tu jsem uvolnil,bowden poposadil a bylo to. Prostě se díky tomu míchal teplej se studeným,nedovíraly klapky. Možná bych se na to mohl po letech taky kouknout,jestli se to zase nehnulo. Ale zase,když prudce otočím voličem teploty na teplej,tak slyším uvnitř narazit klapku,tak by to teoreticky mělo fungovat. No a radiátory topení mám dva. Ten co není v autě je vypláchnutej,vyčištěnej (stačí ho na dva dny nalít octem nebo octovým čističem a máte vidět co z něj pak vyplave bordelu) a připravenej na výměnu. Pak stačí koupit oringy a je to. To už se tady taky řešilo. Než kupovat drahou sadu (oringy a spony) stačí koupit samotné oringy za pár korun. Po chvíli hledání tady někde najdeš i objednací číslo. Posledně jsem při té příležitosti rozebral i nefunkční servoventil topení,malinko poopravil a už zase funguje.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie