Sundani prahu

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Pitman

Sundani prahu

Příspěvek od Pitman » 26 úno 2007, 11:59

Zdravim vsechny zkusene borce. Mam dotaz. Jak je slozite sundat prahy? Vzhledem k tomu ze pujdou do bravy tak je musim sundat. Napisete mi nekdo jak na to.
Predem diky

Reklama

pepca

Příspěvek od pepca » 26 úno 2007, 12:43

Obrázek
je to snadné,pod autem vytahat nýtky z plastového prahu,před zadním kolem je to ukončení tam jsou také nýtky,no a v předu opatrně odtáhnout plastový podběh,dole u práhu,tam je ten práh nacvaklý do držáku v blatníku,pak již stačí hnout s práhem aby se dostal z těch plastových držáků na práhu,hlavně opterně at je neutrháš,možná by bylo lepší si nějaký náhradní sehnat,já měl asi tři popraskané :wink: tím neříkám,že to bude to samé i u tebe,jenže ty držáky se dělají zase ve dvouch provedení :shock: :cry: na obrázek klikni dvakrát,se ti zvětší a vyčistí ten text,jde to lépe číst. :wink:

Pitman

Příspěvek od Pitman » 26 úno 2007, 13:36

diky borce....myslim ze tohle mi moc pomuze :D :wink:

pepca

Příspěvek od pepca » 26 úno 2007, 15:35

Pitman píše:diky borce....myslim ze tohle mi moc pomuze :D :wink:
:wink: nemáš zač :wink:

pepca

Příspěvek od pepca » 26 úno 2007, 16:21

:wink:není to sice návod jako nějaký recept,ale nic na tom není,defakto to je nacvakané do těch plastových úchytů-pásků,které jsou přišrobovaný na kovovém práhu,dole pod autem to nýtky zajištují do podlahy,nejblbější přístup je jen v předu do toho uchycení v blatníku,musíš si holt udělat prostor mezi podběhem tím plastovým,pak tam ten úchyt v blatníku uvidíš,někdy se stane,že ten úchyt vyskočí z blatníku celý,tedy i s protikusem,zůstane ti pak v tom plastovém práhu,jestli nebudeš mět nové nýtky,ty co jsou dole v podlaze,se stane že ho prostě zničíš ten vnitřek toho nýtku,tak se dají použít nýtky mosazné,jdou do těch otvorů festově a drží,já je tam dával než jsem koupil nové,před demontáží jsem to totiž nevěděl že se některé zničí,dokonce tam již někdo na dvou místech narval šrouby :shock:hlavně se podívej až to sundáš,zda nemáš ty pásky s držákama do kterých se práh nacvakne,popraskané,by se ti mohlo stát že až to budeš dávat zpět a budeš ten práh nasazovat,lehce rukou namačkat,bouchat,že ti prasklý držák uletí,já si toho všiml také náhodou :wink:

sykysyky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sykysyky » 06 bře 2007, 22:02

pepca píše:
:wink:není to sice návod jako nějaký recept,ale nic na tom není,defakto to je nacvakané do těch plastových úchytů-pásků,které jsou přišrobovaný na kovovém práhu,dole pod autem to nýtky zajištují do podlahy,nejblbější přístup je jen v předu do toho uchycení v blatníku,musíš si holt udělat prostor mezi podběhem tím plastovým,pak tam ten úchyt v blatníku uvidíš,někdy se stane,že ten úchyt vyskočí z blatníku celý,tedy i s protikusem,zůstane ti pak v tom plastovém práhu,jestli nebudeš mět nové nýtky,ty co jsou dole v podlaze,se stane že ho prostě zničíš ten vnitřek toho nýtku,tak se dají použít nýtky mosazné,jdou do těch otvorů festově a drží,já je tam dával než jsem koupil nové,před demontáží jsem to totiž nevěděl že se některé zničí,dokonce tam již někdo na dvou místech narval šrouby :shock:hlavně se podívej až to sundáš,zda nemáš ty pásky s držákama do kterých se práh nacvakne,popraskané,by se ti mohlo stát že až to budeš dávat zpět a budeš ten práh nasazovat,lehce rukou namačkat,bouchat,že ti prasklý držák uletí,já si toho všiml také náhodou :wink:
Ahojte borci. taky jsem odělával ten prah a zjistil jsem, že ty čepy jsou nenávratně spadlé v prahu, že? Nevíte, kde by se daly koupit i s těmi pásky ? díky
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003

pepca

Příspěvek od pepca » 06 bře 2007, 22:22

:wink: kupoval jsem to přímo u opla,bylo toho tehdy vícero,tak ti cenu bohužel neřeknu :(

sykysyky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sykysyky » 06 bře 2007, 22:29

pepca píše::wink: kupoval jsem to přímo u opla,bylo toho tehdy vícero,tak ti cenu bohužel neřeknu :(
Jo díky. Mám astru teprve měsíc, takže zatím zjišťuji informace
o náhradních dílech, opravách atd.
Astra G 1.6 16V, 5 dv. Z16XE model 2003

lukaskpd
Kontaktovat uživatele:

lukaskpd

Příspěvek od lukaskpd » 05 kvě 2007, 19:30

cau ked ich pootrham tak nevim kolik by mne stalo koupit ty cvaky tak dik nejake lepsi foto stoho by nebilo tak dik
Neuč se, život tě nauči !!!! :)
Obrázek Lukaskpdova Astra G Obrázek
1.7TD ( 17DTL ) + CHIP
Obrázek
www.jkcolor.iplace.cz/

Erik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Erik » 05 kvě 2007, 21:35

ahoj.nedávno jsem je kupoval držáky na prahy.stojí kolem 30kč.plus matičky k tomu.za 4 kusy a 8 matiček jsem dal 190,-plastové nýtky jsem kupoval za 6kč kus.
ASTRA G 1,6 16V 5dv. X16XEL 1999
Obrázek

Petrik

Příspěvek od Petrik » 17 kvě 2007, 19:56

Zdar chlapí, tak jsem včera sundaval prahy, neboť jsem chtěl vědět, jak to po 8-ti letech vypadá a zjistil jednu věc. Ty prahy jsou dělané pro sundání vysunutím. Odendáš nýty, vzadu jemně odtáhneš, nahoře odklopíš a vysuneš dopředu. I ten přední bílý zmetek je nasunovací odzadu, takže dopředu to jde. Možná jde i podržet z podběhu, ale to jsem nezkoušel. Dovedla mne k tomu ta věc, že všechny jazýčky jsou natvrdo jednosměrné a tudíž demontáž hrozí jejich destrukcí.

Pozn: Doporučuji všem, kdo ještě pod prahy nekoukl, aby tak udělal. Mě se tam usadilo bláto a už to bylo lehce chycené rzí. Navíc je perfektní přístup pro vystříkání prahových dutin voskem. Hezký den
Astra G 100 edition, 1.6 16V

lukaskpd
Kontaktovat uživatele:

lukaskpd

Příspěvek od lukaskpd » 04 srp 2007, 09:53

caute nevite jak dat dolu predny naraznik
1.7TD ( 17DTL ) + CHIP
Obrázek
www.jkcolor.iplace.cz/

Slag

Re: lukaskpd

Příspěvek od Slag » 04 srp 2007, 20:43

lukaskpd píše:caute nevite jak dat dolu predny naraznik
A chceš ho pak ještě montovat zpátky?
Astra 1.4 (X14XE), sedan, r.v. 98, ABS, pal. PC, CCR600 8 repro, 2x el. okna, sport. sedačky, orig. 15" alu... FOTO
VW T3 Caravelle GL 1.6TD
slag.loziska@email.cz

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Re: lukaskpd

Příspěvek od sovicka » 04 srp 2007, 21:39

lukaskpd píše:caute nevite jak dat dolu predny naraznik
úplně jednoduše ... když otevřeš motor, tak na tebe uprostřed vykouknou dva šrouby (nebo nějakej vhikl, nemám originál) co ho drží nahoře.
potom z boku je vždy přišroubován společně s podběhem (tam kde končí nárazník začíná bok), dostaneš se tam spodem od kola. Další šroubky jsou na konci podběhu (u země), tam kde končí lízátko...
nakonec je vespod přidělán třemi nýty ke spodku motoru (dá se strhnout)

nezapomeň odpojit přední teploměr a mlhovky, pokud je tam máš

stačí trochu zapojit mozek a nebát se toho - poprvé na to budeš přicházet, podruhé už pozpaměti a potřetí dáš celý nárazník dolů za pár minut (jako to už umím já :D )
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

lukaskpd
Kontaktovat uživatele:

lukaskpd

Příspěvek od lukaskpd » 04 srp 2007, 23:50

dik a te hlmovky normalne mohu oddelat
1.7TD ( 17DTL ) + CHIP
Obrázek
www.jkcolor.iplace.cz/

Odpovědět