Oprava el. stahování zadního okna - Plastový jezdec

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Oprava el. stahování zadního okna - Plastový jezdec

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 12:44

Tak jsem si konečně sehnal manuální stahovačku z Astry F - plastový jezdec je totožný s tím co je u Astry G. Chtěl jsem se zeptat zda už tento plastový jezdec někdo měnil sám, nebo si to raději nechal u někoho udělat! Když jsem se totiž na to díval tak NÝTY budou muset nahradit ŠROUBY! naštěstí to nebude ničemu vadit - tedy doufám a vše půjde lehce! to je snad jediné čeho se bojím!
Jestli to tedy nikdo nedělal, udělám podrobnou fotomontáž a hodím sem... :wink:
Myslím, že se to spousty lidem bude hodit, přeci jen je to jedna z chorob aster :oops:

Reklama

ivko

Příspěvek od ivko » 27 lis 2008, 12:53

Určite sa zíde, ale tie jazdce je choroba velmi vela áut... Kedysi som to robil na Ibizu (u autorizovaného predajcu sa dá kúpi len celý mechanizmus za smiešných 2300 Sk). Zašiel som do kovovýroby chcel som kúpiť kocku silonu, ale povedal že nech si to zoberiem, nič za taký malý kúsok nechcel a za pomoci lupienkovej pílky som to vyrobil tak za hodinku a zadarmo...
Opel Zafira 2.2DTi, rv 2004, OPC paket, xenony, koža , vyhrievané sedačky, digiklima, tempomat, palubný PC, 4x el. okná, strešné okno http://img19.imageshack.us/img19/1006/imgp2428.jpg

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 27 lis 2008, 12:59

Já už jsem to dělal několik krát ale někdy je důležité si nechat udělat obě lanka. To taky není problém ale někdy si lidi kterým to praskne myslí že se v mechanismu něco chytne a zkoušejí nahoru dolů nahoru a dolů a tím zničí to kolečko na které se lanka navíjí a odvíjí. No a to kolečko nenahradíš.
ASTRA LA VISTA

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:05

COBEIN píše:Já už jsem to dělal několik krát ale někdy je důležité si nechat udělat obě lanka. To taky není problém ale někdy si lidi kterým to praskne myslí že se v mechanismu něco chytne a zkoušejí nahoru dolů nahoru a dolů a tím zničí to kolečko na které se lanka navíjí a odvíjí. No a to kolečko nenahradíš.
já se koukal...mám asi štěstí - plastový jezdec prasknul a rozletěl se ale oba konce lanka zůstali spojené tou kovovou spojkou! Takže když stahuji nahoru a dolů tak je to úplně vpohodě! ;-)
Zatím můj předběžný plán na výměnu je takový že budu muset odvrtat nýt u jednoho plastového kolečka..jinak tam ten plastový jezdec nenasadím! Lanka jsou spojená takže myslím že jsem si tím hodně práce ušetřil, pak musím na plastový jezdec přišroubovat ten plíšek co vlastně vede okno a pak nakonec nasadit to plastové kolečko, kdy to zároveň budu muset napnout...tak snad to půjde mno :roll:

navíc jak 250,- Kč by mě to nemělo vyjít... takže podstatně levnější jak koupit celý mechanismus..
Naposledy upravil(a) rychlyradim dne 27 lis 2008, 13:09, celkem upraveno 1 x.

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 27 lis 2008, 13:08

Ne,kolečko bych neodvrtával. NASAĎ PLAST(NOVÝ) a potom to pomocí kleští nasadíš tak jak to má být.- V těch kolečkách jsou dva takové žlábky. LANO ČÁSTEČNĚ NASAĎ DO KOLEČKA A KLEŠTĚMI POOTOČ. ZAPADNE TAM.
Naposledy upravil(a) COBEIN dne 27 lis 2008, 13:11, celkem upraveno 1 x.
ASTRA LA VISTA

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:10

COBEIN píše:Ne,kolečko bych neodvrtával. NASAĎ PLAST(NOVÝ) a potom to pomocí kleští nasadíš tak jak to má být.-
no ale jak ten plast tam mám nasadit..se budu bát že ty dva zobáčky utrhnu... :(
PS: jako kombinačkami nějak nahnout tu kolejničku? Nacvaknout jsem to zkoušel u starého mechanismu z astry F ale to bych právě ty zobáčky u toho jezdce zlomil..

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:15

COBEIN píše:Ne,kolečko bych neodvrtával. NASAĎ PLAST(NOVÝ) a potom to pomocí kleští nasadíš tak jak to má být.- V těch kolečkách jsou dva takové žlábky. LANO ČÁSTEČNĚ NASAĎ DO KOLEČKA A KLEŠTĚMI POOTOČ. ZAPADNE TAM.
teď nevím jestli si rozumíme..řeším ted jak nasadit ten plastový jezdec! Na to plastové kolečko se koukám...mám ho tu vedle sebe! Sem si ho odvrtal abych měl náhradní ;-) žlábky tam vidím! mmnt zkusím nafotit...

new-name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od new-name » 27 lis 2008, 13:16

Radime a opravíš i moje okno jak jsi říkal že je podepřený prkýnkama? :lol:
ještě jsem to nerozdělával :D
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 27 lis 2008, 13:16

To se těžko takhle radí,až to budeš mít venku dodržuj tento postup. Odstraň původní plast(ulomený) Potom do nového zasaď obě lanka v tom plíšku a přimontuj plíšek který se dává do kolejnice od okna. Jednu stranu lanka nasaď normálně na kolečko na konci mechanismu a druhou stranu taky ale ta půjde za pomocí těch kleští.
ASTRA LA VISTA

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:28

COBEIN píše:To se těžko takhle radí,až to budeš mít venku dodržuj tento postup. Odstraň původní plast(ulomený) Potom do nového zasaď obě lanka v tom plíšku a přimontuj plíšek který se dává do kolejnice od okna. Jednu stranu lanka nasaď normálně na kolečko na konci mechanismu a druhou stranu taky ale ta půjde za pomocí těch kleští.
Tak jsem se byl na to koukat tak jak jsi psal a je vidět že jsi to fakt dělal 8) Nebudu muset odvrtávat žádné kolečko! Ted jsem znova zkoušel nasadit ten jezdec na tu lištu a šlo to ;-) asi jsem to měl před tím nějak obráceně..nebo nevím!
jen škoda že budu muset odnýtovat ten mechanismus ze dveří! :(

For New_name: jak to udělám u sebe tak ti pak řeknu a můžeš se stavit..nebo se budeš moci stavit v sobotu večír jestli budeš mít čas! mladá jde zapíjet s kámoškou svobodu takže budu mít volno a mohl by jsi mi helpnout ;-) :lol: aspon se to naučíš....protože já počítám s tím že to zas někdy někde rupne...ale jestli tohle výjde..tak oprava bude za pakatel příště... 8)

new-name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od new-name » 27 lis 2008, 13:34

zase trochu OT :?:
a jede zapíjet svojí nebo její? :D že by jsi do toho práskl? :D
no já jedu v sobotu večer s mladou na Ohňostroj do polný a teď na to prdim, stejně je zima a mám vzadu okna zamčený :?: ta až někdy zjara 8) ale seš hodnej, díky 8)
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

COBEIN

Příspěvek od COBEIN » 27 lis 2008, 13:34

To odvrtání je úplně to nejednodušší. Potom zpět to můžeš třeba přimontovat šroubkem s matičkou. Tak ať se daří kluci....
ASTRA LA VISTA

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:37

COBEIN píše:To odvrtání je úplně to nejednodušší. Potom zpět to můžeš třeba přimontovat šroubkem s matičkou. Tak ať se daří kluci....
díky dám pak echo jak to dopadlo.. 8)
PS: ještě se přiznám že se trochu obávám toho jak se mi podaří sundat celý tapecírung. Sice je zde foto že mám vzít šroubovák a kolem okna jak je ta lišta zabrat..ale zase jsem tu četl že je porod to tam vrátit..tak snad to nebude tak hrozný... :wink:

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 27 lis 2008, 13:40

new-name píše:zase trochu OT :?:
a jede zapíjet svojí nebo její? :D že by jsi do toho práskl? :D
no já jedu v sobotu večer s mladou na Ohňostroj do polný a teď na to prdim, stejně je zima a mám vzadu okna zamčený :?: ta až někdy zjara 8) ale seš hodnej, díky 8)
no jo taky to mám zamknuty..a podepřený tyčkou...ale už jsem to musel několikrát opravovat protože tyčka upadla..a okno pomale se stahovalo dolů...tak jsem se naštval.zima nezima..prostě v sobotu jdu do toho... :lol:

PS: a jde zapíjet kámošce svobodu ne svoji... :D

new-name
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od new-name » 27 lis 2008, 13:42

by sme ti udělali z aster zátah :lol: a už končim spamovat :lol:
Obrázek Obrázek Obrázek

jezdím kObrázek

Odpovědět