Jestli to tedy nikdo nedělal, udělám podrobnou fotomontáž a hodím sem...
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Myslím, že se to spousty lidem bude hodit, přeci jen je to jedna z chorob aster
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
já se koukal...mám asi štěstí - plastový jezdec prasknul a rozletěl se ale oba konce lanka zůstali spojené tou kovovou spojkou! Takže když stahuji nahoru a dolů tak je to úplně vpohodě!COBEIN píše:Já už jsem to dělal několik krát ale někdy je důležité si nechat udělat obě lanka. To taky není problém ale někdy si lidi kterým to praskne myslí že se v mechanismu něco chytne a zkoušejí nahoru dolů nahoru a dolů a tím zničí to kolečko na které se lanka navíjí a odvíjí. No a to kolečko nenahradíš.
no ale jak ten plast tam mám nasadit..se budu bát že ty dva zobáčky utrhnu...COBEIN píše:Ne,kolečko bych neodvrtával. NASAĎ PLAST(NOVÝ) a potom to pomocí kleští nasadíš tak jak to má být.-
teď nevím jestli si rozumíme..řeším ted jak nasadit ten plastový jezdec! Na to plastové kolečko se koukám...mám ho tu vedle sebe! Sem si ho odvrtal abych měl náhradníCOBEIN píše:Ne,kolečko bych neodvrtával. NASAĎ PLAST(NOVÝ) a potom to pomocí kleští nasadíš tak jak to má být.- V těch kolečkách jsou dva takové žlábky. LANO ČÁSTEČNĚ NASAĎ DO KOLEČKA A KLEŠTĚMI POOTOČ. ZAPADNE TAM.
Tak jsem se byl na to koukat tak jak jsi psal a je vidět že jsi to fakt dělalCOBEIN píše:To se těžko takhle radí,až to budeš mít venku dodržuj tento postup. Odstraň původní plast(ulomený) Potom do nového zasaď obě lanka v tom plíšku a přimontuj plíšek který se dává do kolejnice od okna. Jednu stranu lanka nasaď normálně na kolečko na konci mechanismu a druhou stranu taky ale ta půjde za pomocí těch kleští.
díky dám pak echo jak to dopadlo..COBEIN píše:To odvrtání je úplně to nejednodušší. Potom zpět to můžeš třeba přimontovat šroubkem s matičkou. Tak ať se daří kluci....
no jo taky to mám zamknuty..a podepřený tyčkou...ale už jsem to musel několikrát opravovat protože tyčka upadla..a okno pomale se stahovalo dolů...tak jsem se naštval.zima nezima..prostě v sobotu jdu do toho...new-name píše:zase trochu OT![]()
a jede zapíjet svojí nebo její?že by jsi do toho práskl?
![]()
no já jedu v sobotu večer s mladou na Ohňostroj do polný a teď na to prdim, stejně je zima a mám vzadu okna zamčenýta až někdy zjara
ale seš hodnej, díky
Naše další fóra: | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | club-fiat.com | kia-club.net | suzuki-forum.cz |