nefunkční prostřední pás-dotaz
- Reklama
si to tak neber,ale nejsi,já taky občas tady něco čtu,pak běžím do garáže,důležitý je,že se tady pravdy dobádáme,je spousty věcí,které jsem, taky nevěděl,někdo tu psal třeba to,že po vytažení klíčku se zapnutým blinkrem naskočí parkovačka,šel jsem to zjistit,jenže nic,škodárny to měly,golfy,audiny,nevím zda to pouze nefunguje,nebo to je dané výbavou géčka,mně to nejde,stále se učíme,to je hlavní,kde jinde získat informace.M&R píše:No joMi to nedalo a šel jsem se do garáže kouknout. To je holt vidět, že příliš jezdím s tranďákem. Tam mám vzadu jen tenhle pupkáč. Tož ještě jednou se omlouvám, říkal jsem, že budu za vola.
![]()
ten vyskočí,drží,ale v místě dělení opěradel,malý,velký,tam to nedrží,tam to má vůli,nedrží to.tam by se to ale mělo taky zajistit,někde dole,v místě čepu na vyklápění,ten je napojený do toho mechanizmu pod otvorem do kufru,když jí sklopíš tu vyklápěčku do kufru,tak pod ní je kousek polstrování,podoba schránky s víčkem,je to v barvě čalounění,tam je ta mechanika,ale jak do ní.jsem zabral a vyskočilo to z nějakých háčků,nemohl jsem to dostat zpět,tam bude asi zakopaný pes.nechám to být,nejdříve musím zjistit,jak to opěradlo drží v půlce,tedy místě dělení,snad se najde někdo,kdo ví jak to rozebrat.každopádně děkuji za váš čas,jen to je tvrdý oříšek.Vojta píše:po zaklapnutí musí bejt jak přibitý, zároveň vyskočí ten čudlík co je nahoře na uvolnění
zadní prostřední pás
Mám u pravě koupené Astry r.v. 2004 stejný problem. Bude moci někdo na srazu v Milovicích nám poradit? Díky za odpoved.
Re: zadní prostřední pás
tak te zdravím,nevím zda se mám radovat,to by znělo moc ošklivě,ale asi takhle musím říct,že jsem na jednu stranu rád,že se potvrdilo,že nebudu hlavně jedinný s tím nefunkčním pásem,jsem si tak připadal za vol...,promin ten výraz,je to blbý ale ukázalo se že to asi nebude náhoda,ba co víc,ten středák se málokdy použije,tak proto jsem se bál,že jsem levej,a neumím ho používat,tak to je tedy záhada,jen stále marně doufám,že nám někdo poradí,pomůže,já byl v Plzni u opela,jsem se byl zeptat co s tím,ten technik koukal jak nevěřící tomáš,zavolal si mechanika,ten to zkusil a řekl,to jsem ještě nedělal,nevím co to může být,technik naznačil cosi v tom smyslu,že ten pás je neúplný,to si nedělám prdel,prý tam není,je divný že je to zařízlý v opěráku,to se hodně podivoval,už vidím,jak tam někdo nakamufluje natvrdo pás bez možnosti navíjení,prostě blbost,autorisovaný servis,a neví co dělat,vážně bomba přístup,jsem raději jel do háje,ted tady otravuji a snažím hledat řešení,se řekne jed do opla...Jiří1 píše:Mám u pravě koupené Astry r.v. 2004 stejný problem. Bude moci někdo na srazu v Milovicích nám poradit? Díky za odpoved.
zdravím,tak by se dalo říci hurrááá,první,který přišel s řešením,které jsem mazal okamžitě zkusit,měl jsi pravdu,pás již chodí,jak jsi tvrdil že pouze do dalšího sklopení opěradla to potvrzuji,jsem tedy zkusil přidržet pás povolený,sklopil sedadlo zacvakl ho zpět a pás chodil,když ho nepřidržím tak se zajistí,a pak již nejde,hledal jsem způsob,jak to obejít,problém je v tom malém plastovém knoflíku,který se vrací zpět do opěradla,jakmile se vrátí zpět,sklopí se opěradlo,tak se pás zajistí,blokne,jestliže ho podržíš tak aby se ten knoflík nedostal zpět do opěradla,sklopíš ho,stále držet pás,tak po opětovném vrácení opěradla do držáku pás chodí,tudíž hledám způsob,jak neumožnit tomu knoflíku se dostat do opěradla k zajištění,nejjednoduší by bylo knoflík odstranit,ale to se bude pás třepit,zkusím tedy do otvoru do opěradla vsadit nějakou ucpávku s průlezem pro pás,jen tak širokou,aby ten knoflík neprolezl,vím,že to je náhradní řešení,že je chyba v odjištování pásu po jeho zaklapnutí,ale holt tu pojistku musím nějak obejít,opěradlo kuchat nebudu,každopádně ted pás chodí do dalšího sklopení,pak bych musel opět pás vyndavat z podlahy,to raději zablokuji ten knoflík,víckrát nesmí do opěradla zpět,tak ti děkuji,moc jsi pomohl,vážně,je vidno,že dobří lidé ještě žijí,existují.Kotelník píše:Nevím jak je to u tvého auta, ale já u kombajnu toto řešil při každém sklopení zadních opěradel. Pás povolíš tak, že vyšroubuješ spodní držák pásu, je tam velký torx. Pás potom povolí a funguje normálně. Zkus to třeba ti to pomůže.

zdraví,rád bych tímto poprosil,nemáte někdo ze starého opěradla za řidičem myšleno zadní sklopné,ten plastový vstup do opěradla,skrze který chodí ten pás?je to zasazeno do polstrování opěradla,bohužel ho tam totiž nemám,pás se proto zařezává do čalounění,děkuji.
:(jde mi o ten prostřední,který mně právě zlobí.

Já jsem to vyřešil koupí ( odlechčovače pásů). Kupoval jsem to někde v supermarketu. Je to toková brzdička, aby jsi nemněl pás moc utažený na těle. Na pásy bych si to v životě nedal, ale na tom prostředním to slouží skvěle. Akorát se u toho musí uříznout držák co se dává na kotvící šroub pásu. Ale to sam uvidíš. Cena byla něco kolem 50 Kč. Kdyby jsi přišel na lepší řešení tak se s ním pochlub.
díky za radu,nejdříve musím ale sehnat ten kus co patří do toho vstupu opěradla,ale taky se přiznám,nevím o jaké brzdičce je řeč,nemám vážně představu,jsem to asi neviděl,zatím rozhodně díky,pomohl jsi i tak hodně,až pojedu do plzenskýho opla,.tak jim něco řeknu,oni neví,nikdy se s tím nesetkali,to není snad ani možný,si ani nevšimli,že tam chbí ten plast v opěradle,to se těžko dá pochopit.Kotelník píše:Já jsem to vyřešil koupí ( odlechčovače pásů). Kupoval jsem to někde v supermarketu. Je to toková brzdička, aby jsi nemněl pás moc utažený na těle. Na pásy bych si to v životě nedal, ale na tom prostředním to slouží skvěle. Akorát se u toho musí uříznout držák co se dává na kotvící šroub pásu. Ale to sam uvidíš. Cena byla něco kolem 50 Kč. Kdyby jsi přišel na lepší řešení tak se s ním pochlub.
- Princ William
tak a ja bych jim v oplu nerikal nic nebot si potom budou hrat na chytre. jinak koukal si ne ten prispevek s tou kontroloupepca píše:díky za radu,nejdříve musím ale sehnat ten kus co patří do toho vstupu opěradla,ale taky se přiznám,nevím o jaké brzdičce je řeč,nemám vážně představu,jsem to asi neviděl,zatím rozhodně díky,pomohl jsi i tak hodně,až pojedu do plzenskýho opla,.tak jim něco řeknu,oni neví,nikdy se s tím nesetkali,to není snad ani možný,si ani nevšimli,že tam chbí ten plast v opěradle,to se těžko dá pochopit.

Opel Astra G, 3DV, edice 100, 2/2000, X18XE1, polarmeerblau, kůže, 109.660 - 198.360 km PRODÁNO
omlouvám se nevím oč jde,kde to je?Jarda píše:tak a ja bych jim v oplu nerikal nic nebot si potom budou hrat na chytre. jinak koukal si ne ten prispevek s tou kontroloupepca píše:díky za radu,nejdříve musím ale sehnat ten kus co patří do toho vstupu opěradla,ale taky se přiznám,nevím o jaké brzdičce je řeč,nemám vážně představu,jsem to asi neviděl,zatím rozhodně díky,pomohl jsi i tak hodně,až pojedu do plzenskýho opla,.tak jim něco řeknu,oni neví,nikdy se s tím nesetkali,to není snad ani možný,si ani nevšimli,že tam chbí ten plast v opěradle,to se těžko dá pochopit.dobry ne

- Princ William
Marcel píše:kotolník dík ,mal som ten istý problem a v oplu by najradšej menili celí pás vraj je poškodený ! Banda jedna to by sa im tak hodilo![]()
![]()