Oprava laku
podle mě nejjednodušší je zajet do lakovny a tam to má za pár minut rozleštěný, mají na to pořádný vybavení, brusné pasty a na rovinu řeknou, co ještě jde vyleštit a co už ne - to by chtělo přestříkat.
Podle mě investice stejná, jako do různejch přípravků, který jsou ovšem na .... a pak leží v regále. Osobní zkušenost.
Podle mě investice stejná, jako do různejch přípravků, který jsou ovšem na .... a pak leží v regále. Osobní zkušenost.
- Reklama
SVATÁ SLOVA! Jednoznačně s tebou souhlasím.čibi píše:podle mě nejjednodušší je zajet do lakovny a tam to má za pár minut rozleštěný, mají na to pořádný vybavení, brusné pasty a na rovinu řeknou, co ještě jde vyleštit a co už ne - to by chtělo přestříkat.

END
Už som aj chcel založiť novú tému, ale toto je tuším to pravé miesto.hrubost píše:Co by jste mi poradili na :
Asi bych použil tempo, jak sem tu tak četl na fóru. Ale taky sem tu četl, že to cosi obsahuje a blbě se to potom přelakovává, ale tak lakovat se to nebude, chtělo by to jenom rozleštit. Stejně je mi záhadou jak tak někdo ty deře může podrábat (předchozí majitel). Napadá mě že klíčem, nechtama nebo snad po tym skákal pes aby se dostal do auta.
Mám podobnú farbu - pastelovú tmavomodrú - myslím Royal blue. Neverili by ste. Auto mám od augusta a mám tam tiež škrabančeky (nie až také ako na obrázku - ale neviem,čo bude po rokoch). Nemám dlhé nechty

Zdá sa mi, že ak jemne prejdem po laku nechtom, tak tam hneď ostane stopa. Skúšal som to aj vyleštiť handričkou, začistiť naslineným prstom, ale je to asi škrabanček. Na ani nie ročné auto sa mi to nejako nezdá. "Neudělali soudruzi někde chybu?" Nemám ísť tú farbu reklamovať? Poraďte, ak máte podobné skúsenosti - dosť ma to serie...
Ešte jedna vec: Ako sa pracuje Tempom?

Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Neskúšal niekto: Sonax SchleifPaste Cleaner (Brúsna pasta bez silikónu) ?
Ja som skúšal Tempo - výsledok - nepomohlo. Čo tento Sonax? NEmá niekto skúsenosti? Aby som to nekúpil a nepoškodil lak...
Popis toho Sonaxu:
"Vyhladzuje škrabance a ryha na pastelových lakoch. Vytvára základ pre lakovacie práce. Odstraňuje i skorodované farebné časti laku."
Nechcel by som niečo také, kde sa musí použiť brúsny papier...
Ja som skúšal Tempo - výsledok - nepomohlo. Čo tento Sonax? NEmá niekto skúsenosti? Aby som to nekúpil a nepoškodil lak...
Popis toho Sonaxu:
"Vyhladzuje škrabance a ryha na pastelových lakoch. Vytvára základ pre lakovacie práce. Odstraňuje i skorodované farebné časti laku."
Nechcel by som niečo také, kde sa musí použiť brúsny papier...
Zdravím... Našiel som neičo super na škrabance
... Môj veľký škrabanec na dverách je preč
...
Volá sa to: Turtle Wax Safe Cut a vyzerá asi takto: http://www.biga.sk/karoseria/turtle-wax-safe-cut-150-ml
Škrabance s tým idú pekne dole a povrch ostáva nádherný. Väčší škrabanec som zatrel farbou (podľa odtieňa) a preleštil som to tým prípravkom. Výsledok - som spokojný, neveril by som, že to niekedy bude takto vyzerať
.
S Tempom sa to nedá porovnať (to nefunguje). Postup - Turtle Wax Safe Cut sa nanesie na handričku v malom množstve a rozleští sa.
Prajem pekný deň a málo škrabancov
...

Volá sa to: Turtle Wax Safe Cut a vyzerá asi takto: http://www.biga.sk/karoseria/turtle-wax-safe-cut-150-ml
Škrabance s tým idú pekne dole a povrch ostáva nádherný. Väčší škrabanec som zatrel farbou (podľa odtieňa) a preleštil som to tým prípravkom. Výsledok - som spokojný, neveril by som, že to niekedy bude takto vyzerať

S Tempom sa to nedá porovnať (to nefunguje). Postup - Turtle Wax Safe Cut sa nanesie na handričku v malom množstve a rozleští sa.
Prajem pekný deň a málo škrabancov

Zdravím Ťa Palix !!! Mám tú istú farbu a ten istý problém a presne tak isto problém popisujem vo svojom príspevku na tomto fóre. Rozhodol som sa vyskúšať Turtle Wax Color Magic Plus ale úplne bez výsledku. Tým nechtom nepoškrábeš lak len na Opli. Nemetalická farba nie krytá lakom ako metalíza, tak tieto farby sú náchylné všeobecne. Keby som toto vedel, určite beriem metalízu. Mal som ju na F-ku a nikdy som podobné problémy nepoznal. Zdar a silu. 

Astra II
To, čo som kúpil ja je: Turtle Wax Safe Cut a nie tebou popisovaný Turtle Wax Color Magic Plus.Pico píše:Zdravím Ťa Palix !!! Mám tú istú farbu a ten istý problém a presne tak isto problém popisujem vo svojom príspevku na tomto fóre. Rozhodol som sa vyskúšať Turtle Wax Color Magic Plus ale úplne bez výsledku. Tým nechtom nepoškrábeš lak len na Opli. Nemetalická farba nie krytá lakom ako metalíza, tak tieto farby sú náchylné všeobecne. Keby som toto vedel, určite beriem metalízu. Mal som ju na F-ku a nikdy som podobné problémy nepoznal. Zdar a silu.
Turtle Wax Safe Cut je brúsna pasta - niečo ako Tempo a podľa mňa funguje skvelo

Skús to - hlavne keď máš nejaké škrabance, ktoré Ti vadia. S tými maličkými som sa už zmieril. Maximálne, keď ich bude veľa, tak použijem Turtle Wax Safe Cut a auto bude ako nové

No na škrábance jedině používám TEMPO... lehké zakryje hned, ale na hluboké mě nepomohla ani ta fixační tužka na lak
A jako oříšek na závěr, pokud si nejste jisti co vše bylo přelakováno a co je origo, Tak použijte na celý ten kus ( třeba kapotu ) TURTLE WAX COLOR MAGIC PLUS a hned poznáte, co bylo špatně nalakováno
Sice barvu karoserie oživila bezvadně, ale tato leštěňka všechny škrábance vytáhla a celkově všechny nedostatky jsou hned vidět, kde je co špatně přelakované apod
Jsem myslel že mě v tu chvíli picne
Tak teď přemýšlím co s tím
Na celolak jaksi nemám 
PS: Mám metalízu

A jako oříšek na závěr, pokud si nejste jisti co vše bylo přelakováno a co je origo, Tak použijte na celý ten kus ( třeba kapotu ) TURTLE WAX COLOR MAGIC PLUS a hned poznáte, co bylo špatně nalakováno

Sice barvu karoserie oživila bezvadně, ale tato leštěňka všechny škrábance vytáhla a celkově všechny nedostatky jsou hned vidět, kde je co špatně přelakované apod

Tak teď přemýšlím co s tím

PS: Mám metalízu

Naposledy upravil(a) AstraMan dne 04 srp 2008, 18:22, celkem upraveno 1 x.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
Turtle Wax Safe Cut, budem si to pamätať. Ty máš metalízu alebo obyč. lak. Bojím sa rôznych brúsnych pást, že to vybieli lak v okolí škrábanca, nakoľko som zistil, že ten môj royal blue je fakt veľmi háklivý a hlavne veľmi tenký. Keď s tým TW Safe Cut pritlačím, tak neurobí to v okolí biele miesto?
Inak s súhlasím, že Color Magic plus je na h..no.
Astra II
Ja mám tiež royal bluePico píše:Turtle Wax Safe Cut, budem si to pamätať. Ty máš metalízu alebo obyč. lak. Bojím sa rôznych brúsnych pást, že to vybieli lak v okolí škrábanca, nakoľko som zistil, že ten môj royal blue je fakt veľmi háklivý a hlavne veľmi tenký. Keď s tým TW Safe Cut pritlačím, tak neurobí to v okolí biele miesto?

Povedal by som, že Turtle Wax je predsa len nejaká značka (preto som to kúpil) a v mojom prípade oproti Tempu funguje super, navyše sa mi zdá, že neobsahuje žiadne podobné prísady, ako Tempo (silikón) - tá leštená plocha nemá na sebe povlak, ako po Tempe.
Prajem pekný deň...
Fajn, skúsim to! Len mi nie je jasné, na základe čoho, ten škrabanec zmizne. Ja ich nemám hlboké ale je vidieť biely podklad. Tak preto neviem ako to funguje. Aj u teba bolo vidieť biele a podarilo sa to zlikvidovať ?
Inak máš Astru temer rovnako starú ako ja. 11/2007. Momentálne riešim vŕzganie operadla vodičovho sedadla a rezonovanie palubovky. To sedadlo mi vŕzgalo už v zime ale podarilo sa mi korekciou - pohýbaním s operadlom vŕzganie odstrániť. Dneska ako na potvoru začalo vŕzgať znova ale vyššie v operadle. Nechcem si dať v servise celé operadlo vybrať a rozobrať. Skúsim tam inj. ihlou vstreknúť trošku WD 40. Dúfam, že to pomôže. Aké máš s týmto skúsenosti ?
Inak máš Astru temer rovnako starú ako ja. 11/2007. Momentálne riešim vŕzganie operadla vodičovho sedadla a rezonovanie palubovky. To sedadlo mi vŕzgalo už v zime ale podarilo sa mi korekciou - pohýbaním s operadlom vŕzganie odstrániť. Dneska ako na potvoru začalo vŕzgať znova ale vyššie v operadle. Nechcem si dať v servise celé operadlo vybrať a rozobrať. Skúsim tam inj. ihlou vstreknúť trošku WD 40. Dúfam, že to pomôže. Aké máš s týmto skúsenosti ?
Astra II
Mne bol tiež vidieť na niektorých miestách biely podklad. Chcel som to nafotiť, ale aj tak by tam nebolo nič vidieť... Jeden škrabanec bol poriadne hlboký - ten som natrel korekčnou farbičkou od GM - priamo na moju farbu - cena cca 250 Sk a prebrúsil. Ostatné som len prebrúsil tou pastou a zišli (princíp - zbrúsiš istú vrstvu laku, na ktorej je škrabanec, lak je na tom mieste tenší, ale bez škrabanca). Oproti tomu ako to vyzeralo predtým je to teraz super perfektné, krásne...Pico píše:Fajn, skúsim to! Len mi nie je jasné, na základe čoho, ten škrabanec zmizne. Ja ich nemám hlboké ale je vidieť biely podklad. Tak preto neviem ako to funguje. Aj u teba bolo vidieť biele a podarilo sa to zlikvidovať ?

Mne sedadlo nevŕzga, ale zas mám len cca 3700 km. Palubná doska sa na chvíľu nedávno ozvala - také akoby bzučanie, hľadal som príčinu a nakoniec to bolo od mriežky na vývod vzduchu na predné sklo. Teraz to prestalo, ale chcel som to niečím podložiť (napr. preložiť čiernú izolačnú pásku a zasunúť ju pod ten plastový diel).
S autom som spokojnú. Za tie prachy sa lepšie nedalo kúpiť v tom čase, vlastne aj teraz je to super auto - super drží na ceste, je primerane dynamické, spotreba je priateľná a navyše je dosť veľké. Minule som bol na garančnej prehliadke a na dvore stálo cca 10 Astier Classic, z toho asi 8 bolo 1,4 Twinport.
Neodporúčam tú mriežku podlepovať, nakoľko máme auto v záruke a v prípade, ak by to nepomohlo, predajca by nemusel uznať záruku. Ja som si stále nie istý, že to vrnenie vychádza z tej mriežky. Mne to stále pripadá, ako keby to išlo z budíkov ale dúfam, že je to tá mriežka. Reaguje to na otáčky a je to také cvrčanie. To sedadlo ma ale rozčuľuje najviac. Ja mám takisto len 6500 km a prvú garančku v 11/2008. S tým lakom to vyskúšam. Včera sa mi rozsvietila kontrolka emisií, resp. nezhasla po zapnutí zapaľovania. Urobilo mi to už druhý krát, idem o 15,00 h do servisu.
Astra II
Ja som na to prišiel počas jazdy. Keď som pridržal tú mriežku, tak vrčanie prestalo (bolo to síce len také slabé - pri zapnutom rádiu by som na to neprišiel). Najprv som si myslel, či to nieje kovový remienok od hodiniek, ale bola to tá mriežkaPico píše:Neodporúčam tú mriežku podlepovať, nakoľko máme auto v záruke a v prípade, ak by to nepomohlo, predajca by nemusel uznať záruku. Ja som si stále nie istý, že to vrnenie vychádza z tej mriežky. Mne to stále pripadá, ako keby to išlo z budíkov ale dúfam, že je to tá mriežka. Reaguje to na otáčky a je to také cvrčanie. To sedadlo ma ale rozčuľuje najviac. Ja mám takisto len 6500 km a prvú garančku v 11/2008. S tým lakom to vyskúšam. Včera sa mi rozsvietila kontrolka emisií, resp. nezhasla po zapnutí zapaľovania. Urobilo mi to už druhý krát, idem o 15,00 h do servisu.

Ináč som ju chcel tou izolačnou páskou (klasická elektro čierna) len podložiť, aby sa vymedzila vôľa - nič by som tam nelepil ani nerozmontovával. Asi si ju vezmem do auta, aby som to v prípade vrčania "opravil"

V konečnom dôsledku je Astra super auto - keď si vezmem, že manželkina známa dala za Pólo 1,2 HTP cca 350 000 s výraznými zľavami - ako sa chválila - to je neporovnateľné