Výměna sklíček ve zpětných zrcátkách
Re: Výměna sklíček ve zpětných zrcátkách
Ty drátečky by měly být pouze nasunuty na kontakty... takže více zabrat...
S nasazováním zrcátka jsem si taky navztekal, nešlo to, a tak jsem musel mírně zvětšit "dírky" kam zapadají čudlíky od táhel servomotorků (jenom v ruce vrtákem) a pak jsem to ještě stříknul trochu olejíčkem... pak tlakem zacvaknout (musí se ale tlačit přesně naproti čudlíku)...
S nasazováním zrcátka jsem si taky navztekal, nešlo to, a tak jsem musel mírně zvětšit "dírky" kam zapadají čudlíky od táhel servomotorků (jenom v ruce vrtákem) a pak jsem to ještě stříknul trochu olejíčkem... pak tlakem zacvaknout (musí se ale tlačit přesně naproti čudlíku)...
MartyS
Caravan Edition2000 1.6 motor X16SZR
Caravan Edition2000 1.6 motor X16SZR
- Reklama
nes*at se stim ,tlačit a tlačit nakonec to jde bez úprav zrcátka,sem koupil zrcátko bez výhřevu ale zas levněj
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Téma je asi ohledně elektrických zrcátek - přesto se zeptám, jestli někdo měnil skla v manuálních? Zkoušel jsem své prasklé sklo demontovat a největší problém bylo dostat to sklo zpátky do plastového krytu - takový středový trn, nebo jak to popsat. Tlak musel být fakt extra velký, tak mám strach, že nové sklo to nevydrží . Má s tím někdo zkušenost?
Astra G 1,7 DTi 16V Caravan,´03
Ahoj, pustil jsem se do výměny zrcátek, ale je to peklo. Samozřejmě vydělat to nešlo a když jsem zabral ještě víc tak sklo prdlo. Za boha nemůžu nový zacvaknout na ty táhla. Do hlavního kloubu to jde v pohodě, ale jakmile zatlačím na ty táhla tak zajedou dovnitř a přijde mi, že to zrcátko už nejde dál a nemůže se chytnout. Nedá se nějak to táhlo přidržet? Vyhodil jsem ven i ten zadní kryt, ale nijak se k těm táhlům nedostanu. Je nějakej postup? Napřed táhla a naposledy kloub?
Díky
Dejv
Díky
Dejv
Astra G 1,6 16V 2001 Z16XE
- monty.roman
ony zajedou dovnitř, je to normální...je potřeba tlačit přesně proti čepu i když servo zajelo, já zacvakával táhla v tomhle pořadí: hlavní kloub, horní čep, boční čep...výše padla rada nepatrně zvětšit dírku nebo máznout olejíčkem, ale mělo by to jít i nasucho.
[b]Astra G sedan 1.8, X18XE1, 100 edition, Ethanol E85, OPCOM 1.39 ENG[/b]
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
Galerie zde: http://1drv.ms/1JE7gpZ
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem musel 2x měnit na straně řidiče jen sklíčko, ale nikdy mi to nešlo. Pak jsme z jedním členem odkud se na to podivali a vždy jsem sundal krytku v barvě vozu, čepy namazal vazelinou a pal to teprve šlo, ale pozor na ty 2 plíšky .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
No ja som s tým tiež hodne dlho bojoval a prosím pekne zjem moju rezervu ak to tam niekto narval na sucho bez poškodenia skla či inej veci.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
No mě to tam šlo docela bez problému Stačilo zabrat na těch místech kde jsou ty čudlíky a cvaklo to tam
Astra G 1.8 X18XE1 Sporitve - EX
Astra G OPC II - EX
Land Rover Discovery 3 TDV6 SE
Astra G OPC II - EX
Land Rover Discovery 3 TDV6 SE
To je k pos...ní. Koupil jsem zrcátka od TYCu a nesedí na sebe klouby táhel s těmi důlky. Co jste kupovali za značku těch zrcátek? ALKAR je ten samej s..t, stejně tak SCHLIECKMANN. Poslední co jsem našel je KLOKKERHOLM a tady netuším co je to zač. V Oplu mi řekli origo sklo za 2500!!! (pouze sklo ne celé zcrátko). Dal jsem to do neorigo servisu a tam to taky nebyli schopni nasadit, takže než by zkoušeli další výrobce nebo jinej kus tak se na to vys...
Jednou jsem chtěl opravit vycvaknuté zrcátko, které nešlo naklápět a taky mi prasklo, prostě jsem to tam nedostal. Pak jsem sehnal 2 elektrické za 500 a jedno jsem ještě prodal, a i to rozbité jsem celé prodal, takže mě to vyšlo ve výsledku na 50 Kč. Lepší, než pořád ničit sklíčka
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
X14XE
Z20LET OPC II
______
tak konečně úspěch Koupil jsem značku Alkar a padlo tam jak prdel na hrnec bez jakýhokoliv násilí. Stačilo lehce zatlačit a bylo tam. Jedinný problém u této značky je ten, že má kontakty pro vyhřívání na druhé straně než originál. Takže jsem musel nadstavit drátky. Ale ve srovnání se značkou TYC (nikdy více rákosnickou značku, to už radši poláky) a prodrbaným časem je tohle během 10min hotovo.
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Já tedka řeším nefunkční stranové naklápění pravého,vždycky se to i po zimě nakonec rozhýbalo,ale tedka už ne.Je slyšet,že servo se snaží,ale sklo se nehne,aspon že to chodí nahoru a dolů.Zkusím teda zapáčit a nerozštípnout vždycky mě zajímalo co je uvnitř,tak se to tedka dozvím
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Tak jsem napůl úspěšně rozebral a rozchodil obě zrcátka,levé sklo bohužel při demontáži prasklo,neuvědomil jsem si,že serva jsou stejná,tudíž musím vycvakávat sklo stejně jak napravo.
Montáž je jednoduchá,nejdřív nacvaknout střed a pak ty boční klouby,nebojte se přitlačit dokud to nezacvakne,ale tlačte v místě čepů,jinak to asi rupne,ta plastová placka velkou sílu neudrží.
Taky jsem vyřešil záhadu třepajících se sklíček.Byly už napůl odlepené,vyřešeno oboustranou lepící páskou.Divím se,že mi to pravé někde neupadlo,drželo fakt už jen na kousku
Jo a to servo nechodilo proto,že uvnitř je náké mazadlo,které mi připadalo spíš už jako lepidlo.Tak jsem to prostříkl odmaštovákem,vysušil,stříkl mazadlem a zrcátka ted naklápějí jako divá.Samozřejmě jsem to i nafotil,takže kdo má zájem,napište mi jak sem dát fotky,aby vydržely hodně dlouho.Většina mých fotek už tady bohužel není.
Doporučuju každému,kdo už má vyndané sklo toto udělat.Vyndat servo není problém,3 torxy,konektor a pak jen vycvakat pár pojistek a servo je vejpůl.Jsou tam dva obyčejné motorky se šnekem a dva čepy se závitem,jednoduchý,nic složitého,pokud neodejde motor,tak je to nezničitelné.Žádnej plast jako jiná serva v Astře.
Montáž je jednoduchá,nejdřív nacvaknout střed a pak ty boční klouby,nebojte se přitlačit dokud to nezacvakne,ale tlačte v místě čepů,jinak to asi rupne,ta plastová placka velkou sílu neudrží.
Taky jsem vyřešil záhadu třepajících se sklíček.Byly už napůl odlepené,vyřešeno oboustranou lepící páskou.Divím se,že mi to pravé někde neupadlo,drželo fakt už jen na kousku
Jo a to servo nechodilo proto,že uvnitř je náké mazadlo,které mi připadalo spíš už jako lepidlo.Tak jsem to prostříkl odmaštovákem,vysušil,stříkl mazadlem a zrcátka ted naklápějí jako divá.Samozřejmě jsem to i nafotil,takže kdo má zájem,napište mi jak sem dát fotky,aby vydržely hodně dlouho.Většina mých fotek už tady bohužel není.
Doporučuju každému,kdo už má vyndané sklo toto udělat.Vyndat servo není problém,3 torxy,konektor a pak jen vycvakat pár pojistek a servo je vejpůl.Jsou tam dva obyčejné motorky se šnekem a dva čepy se závitem,jednoduchý,nic složitého,pokud neodejde motor,tak je to nezničitelné.Žádnej plast jako jiná serva v Astře.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie