nově naplněná klima přestala fungovat
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: nově naplněná klima přestala fungovat
Dá se nějak zjistit,třeba kontrolou tlaku stav naplnění klimy? Abych to mohl sledovat po naplnění,chtěl bych se vyhnout situaci,aby mi to přestalo fungovat za chodu,aby se nepoškodil kompresor nebo něco.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
- Reklama
- Luboš X17DTL
Myslím si, že stav naplnění klimy (tlak) jde zjistit diagnostikou, ale jen si to myslím.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Mojmec-nic nemusíš kontrolovat, kvůli poškození je to zařízeno tak,že není-li náplň,tak systém nepošle do cívky kompresoru impuls.prostě není-li tlak,tak ti systém na tvé mačkání tlačítka hází bobek.
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
To je mi jasné,ale já myslel dlouhodobé sledování taky,určitě se to plní na náký tlak a ten ubývá.A od jakého tlaku už klima nebude fungovat,nezapne? Prostě aby mi to někde na dovče uprostřed léta nevyfluslo.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nejde tak ani"o ňáký tlak",ale o množství chladiva v gramech.Tlaky se pak měří po naplnění kvůli chlazení.Spodní na straně sání by se měl pohybovat okolo 2atm a vrchní by se měl chovat dle spouštění sahar chladiče ,ale asi tak od 7atm do 11atm.První spuštění sahar se děje asi tak při 13atm.Okolo 23atm skoro všechny systémy opět kompresor odstavují kvůli přetlakování.
Bohužel žádná diagnostika ti nedokáže zvážit náplň.
Ale většina systémů nedovolí zap kompresor pod 2atm na kterékoli straně.Někdy se tedy systém chová i tak že vyp a zap.Opel Astra má systém s tzv přímo běžícím kompresorem/má běžet po zap furt/.
Spousty japonských vozů a hodně Fordů má tzv nepřímo běžící kompresor.Nachladí-vyp a pak zase zap.Je to v takových pravidelných vlnách.Ale u Astry je to první známka nízké náplně.
Bohužel žádná diagnostika ti nedokáže zvážit náplň.
Ale většina systémů nedovolí zap kompresor pod 2atm na kterékoli straně.Někdy se tedy systém chová i tak že vyp a zap.Opel Astra má systém s tzv přímo běžícím kompresorem/má běžet po zap furt/.
Spousty japonských vozů a hodně Fordů má tzv nepřímo běžící kompresor.Nachladí-vyp a pak zase zap.Je to v takových pravidelných vlnách.Ale u Astry je to první známka nízké náplně.