vnitřní osvětlení
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Luke to bylo dobryLuky píše:Jasne, muzes drzet nohou ten cudlik ve dverichjskr píše:Mam k tomu doplnujici dotaz. Da se vnitrni osvetleni nekde zhasnout ? Myslim tim napr. kdyz potrebuju nechat delsi dobu otevrene dvere.
Diky.
Astra 2.0 DI Y20DTL automat, r.v. 10/2000, model 2001
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.
-
Prepínač
Ja rozmýšľam, že si prirobím niekde na panel k ovládaniu TC 3-polohový prepínač niečo ako je nad zadnými dverami:
poloha1 - svieti vždy
poloha2 - svieti iba pri otvorených dverách
poloha3- nesvieti vôbec.
tak by sa dalo ovládať to osvetlenie. Máte s tým niekto skúsenosti?
poloha1 - svieti vždy
poloha2 - svieti iba pri otvorených dverách
poloha3- nesvieti vôbec.
tak by sa dalo ovládať to osvetlenie. Máte s tým niekto skúsenosti?
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1
dobrý dotaz - v návodu jsou zmíněny nejméně tři typy lampiček - myslíte, že je ve stropě připravena i kabeláž pro jiné typy lampiček (vč. na čtení, etc.?) popř. odkud ta kabeláž vede, abych věděl co shánět na vrakáčiĎuri píše:existuje aj nejaké lepšie predné svetlo
-přeci jenom - skoro plná výbava a nemít tam lampičky na čtení, to je celkem udivující
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
Veď práve, som to tam videl ale ako tu čítam to bude asi nejaká veľká exotika...
Keď nezoženiem orig. (o čom teda strašne pochybujem, zvlašť v SR), tak tam natlačím čo príde... resp. čo sa šikne...
Teraz ma tak napadá, čo je pod tým priesvytným plastom? je tam príprava na ostatné žiarovky alebo nie? Možno by sa to dalo nejak oklamyť. Nie?
Keď nezoženiem orig. (o čom teda strašne pochybujem, zvlašť v SR), tak tam natlačím čo príde... resp. čo sa šikne...
Teraz ma tak napadá, čo je pod tým priesvytným plastom? je tam príprava na ostatné žiarovky alebo nie? Možno by sa to dalo nejak oklamyť. Nie?
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.
No ja som s vnutornym osvetlenim spokojny.Vstropnom svetle mi svieti bud stred,alebo da sa to este osobitne prepnut na vodiča alebo spolujazdca tzv.čitacie lampy.Vnutri su integrovane 2 diody pre PaL stranu a ovlada sa tlačitkom kazda zvlast,a este su tam 2 snimače vnutorneho pohybu pre alarm.Všetko origoš.
Astra 1.8 16V Sportive 3dv.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
já jsem také přemýšlel že bych tam namontoval vnitřní světlo třeba z Vectry...tam jsou aspon tlacitka aby to třeba nesvitilo když jsou otevřené dveře!!a myslím že by to snad neměl být problém aby to fungovalo ne?jarda BA píše:No ja som s vnutornym osvetlenim spokojny.Vstropnom svetle mi svieti bud stred,alebo da sa to este osobitne prepnut na vodiča alebo spolujazdca tzv.čitacie lampy.Vnutri su integrovane 2 diody pre PaL stranu a ovlada sa tlačitkom kazda zvlast,a este su tam 2 snimače vnutorneho pohybu pre alarm.Všetko origoš.
právě proto se ptám jestli je tam na to příprava kabeláže, nebo co by se event. muselo vyměnit ...
já totiž nemám ani tušení kudy tam ta kabeláž vede
já totiž nemám ani tušení kudy tam ta kabeláž vede
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821
- Milhi
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz chcete mit otevrene dvere a zhasle svetlo a mate jednoduchou lampu jako ja tak staci otevrit dvere vytahnout ovladac svetel na rozsviceno a vratit nazpet na zhasnuto a svetlo uz nesviti ja jsem si do nej dal vysokosvitive diody a stmavovani funguje castecne a co se libi ale nekomu nemusi ze ty diody lehce sviti poradrychlyradim píše:já jsem také přemýšlel že bych tam namontoval vnitřní světlo třeba z Vectry...tam jsou aspon tlacitka aby to třeba nesvitilo když jsou otevřené dveře!!a myslím že by to snad neměl být problém aby to fungovalo ne?
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Vnitřní osvětlení
Asi před měsícem jsem ohledně vnitřního osvětlení řešil stejný problém. Na vrakovišti jsem nejdříve kopil za 200Kč vnitřní světlo i s čidly na alarm, ale nesehnal jsem podrobné schéma zapojení a tak jsem ho vyměnil za světlo pouze s lampičkami na čtení. Po demontáži stávajicího světla jsem zjistil, že pod stropem jsou dva konektory: jaden malý asi 4kolíkový:?: a druhý větší ( podle schémat a pojistky je na vnitřní osvětlení + el. střešní okno). Na zapojení je potřeba použít jednak stávajicí přívody (stmívání přes multimetr) tak ještě +12V (ze svorky 15 spínací skříňky - vypíná se po vytáhnutí klíčku ) tak i - pól trvale. Toto bylo přivedeno na velký konektor. Sehnal jsem si vhodný protikus na konektor světla a vše propojil. Vnitřní osvětlení i čtecí lampičky fungují bez problémů. Ještě upozorňuji, že při otevření dveří a rozsvícení vnitřního osvětlení čtecí lampičky, pokud jsou rozsvíceny, zhasnou. Přikládám foto lampičky a konektorů.
luxusní návod, přesně tohle jsem potřeboval
fakt díky moc, už jdu psát do bennettcaru
fakt díky moc, už jdu psát do bennettcaru