vnitřní osvětlení

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
CUBErt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CUBErt » 05 lis 2006, 15:59

A bude u diody fungovat stmívání ? Jinak je fakt že vzadu ty žárovky moc nesvítí. Je jasný že tam nemůžou dát halogen, ale je tam přecejenom tma...tmavý interier, tmavé sedačky. Docela by mne zajímalo jakej by byl v těch žárovkách rozdíl v nasvětlení interiéru.
Opel Astra Caravan 1,4 16V

Obrázek

Reklama

Lukas G.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas G. » 05 lis 2006, 22:00

Luky píše:
jskr píše:Mam k tomu doplnujici dotaz. Da se vnitrni osvetleni nekde zhasnout ? Myslim tim napr. kdyz potrebuju nechat delsi dobu otevrene dvere.

Diky. :oops:
Jasne, muzes drzet nohou ten cudlik ve dverich :lol:
Luke to bylo dobry :lol: :lol: :lol:
Astra 2.0 DI Y20DTL automat, r.v. 10/2000, model 2001
Jinak ješče chci tu klubovku v černym lemovaním na prdel. Mojickova Bublinka se mnou bude vzdy jezdit.

Gabrihell

Prepínač

Příspěvek od Gabrihell » 08 kvě 2007, 00:03

Ja rozmýšľam, že si prirobím niekde na panel k ovládaniu TC 3-polohový prepínač niečo ako je nad zadnými dverami:
poloha1 - svieti vždy
poloha2 - svieti iba pri otvorených dverách
poloha3- nesvieti vôbec.

tak by sa dalo ovládať to osvetlenie. Máte s tým niekto skúsenosti?
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1

Ďuri

Příspěvek od Ďuri » 30 kvě 2007, 14:34

Ja mám jednu otázku, existuje aj nejaké lepšie predné svetlo??? Myslím tým nejaké aj s čítacou lampou a podobne, alebo to budem musieť zasa riešiť "made in čo garáž dá" resp. vrakáč...??? :roll:
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 30 kvě 2007, 15:02

Ďuri píše:existuje aj nejaké lepšie predné svetlo
dobrý dotaz - v návodu jsou zmíněny nejméně tři typy lampiček - myslíte, že je ve stropě připravena i kabeláž pro jiné typy lampiček (vč. na čtení, etc.?) popř. odkud ta kabeláž vede, abych věděl co shánět na vrakáči
-přeci jenom - skoro plná výbava a nemít tam lampičky na čtení, to je celkem udivující ;)

Obrázek
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Ďuri

Příspěvek od Ďuri » 30 kvě 2007, 16:04

Veď práve, som to tam videl ale ako tu čítam to bude asi nejaká veľká exotika... :shock:
Keď nezoženiem orig. (o čom teda strašne pochybujem, zvlašť v SR), tak tam natlačím čo príde... :lol: resp. čo sa šikne...
Teraz ma tak napadá, čo je pod tým priesvytným plastom? je tam príprava na ostatné žiarovky alebo nie? Možno by sa to dalo nejak oklamyť. Nie?
Kto má peniaze, kúpi si auto, kto ich nemá zomrie ináč.

jarda BA

Příspěvek od jarda BA » 30 kvě 2007, 17:58

No ja som s vnutornym osvetlenim spokojny.Vstropnom svetle mi svieti bud stred,alebo da sa to este osobitne prepnut na vodiča alebo spolujazdca tzv.čitacie lampy.Vnutri su integrovane 2 diody pre PaL stranu a ovlada sa tlačitkom kazda zvlast,a este su tam 2 snimače vnutorneho pohybu pre alarm.Všetko origoš.
Astra 1.8 16V Sportive 3dv.

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 30 kvě 2007, 22:13

jarda BA píše:No ja som s vnutornym osvetlenim spokojny.Vstropnom svetle mi svieti bud stred,alebo da sa to este osobitne prepnut na vodiča alebo spolujazdca tzv.čitacie lampy.Vnutri su integrovane 2 diody pre PaL stranu a ovlada sa tlačitkom kazda zvlast,a este su tam 2 snimače vnutorneho pohybu pre alarm.Všetko origoš.
já jsem také přemýšlel že bych tam namontoval vnitřní světlo třeba z Vectry...tam jsou aspon tlacitka aby to třeba nesvitilo když jsou otevřené dveře!!a myslím že by to snad neměl být problém aby to fungovalo ne? :shock:

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 30 kvě 2007, 22:39

právě proto se ptám jestli je tam na to příprava kabeláže, nebo co by se event. muselo vyměnit ...
já totiž nemám ani tušení kudy tam ta kabeláž vede ;)
Astra G sportive r.v. 99, 3dv, X18XE1 (jezdí i pod 6l/100km!), polarmeerblau, pár vychytávek, žádný tuzing... - a najdete jí tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 821#120821

Milhi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhi » 30 kvě 2007, 22:47

rychlyradim píše:já jsem také přemýšlel že bych tam namontoval vnitřní světlo třeba z Vectry...tam jsou aspon tlacitka aby to třeba nesvitilo když jsou otevřené dveře!!a myslím že by to snad neměl být problém aby to fungovalo ne? :shock:
Kdyz chcete mit otevrene dvere a zhasle svetlo a mate jednoduchou lampu jako ja tak staci otevrit dvere vytahnout ovladac svetel na rozsviceno a vratit nazpet na zhasnuto a svetlo uz nesviti :wink: ja jsem si do nej dal vysokosvitive diody a stmavovani funguje castecne a co se libi ale nekomu nemusi ze ty diody lehce sviti porad :lol:

Hell

Příspěvek od Hell » 31 kvě 2007, 18:24

Zkoušel jsem to,ale nefunguje mi to . To znamená,že mi to svítí ikdyž to udělám,jak jsi radil... :-(

spermin

Příspěvek od spermin » 31 kvě 2007, 19:17

Nejjednodušší bude si tam namontovat mikrovypínač, ale já osobně bych to neřešil,
jednodušší je zavírat dveře. :lol: :lol: :lol:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 31 kvě 2007, 19:22

Hell píše:Zkoušel jsem to,ale nefunguje mi to . To znamená,že mi to svítí ikdyž to udělám,jak jsi radil... :-(
jo to mohu potvrdit taky jsem to zkousel..a radostne sviti dal.... :roll:

Pepino

Vnitřní osvětlení

Příspěvek od Pepino » 11 čer 2007, 19:36

Asi před měsícem jsem ohledně vnitřního osvětlení řešil stejný problém. Na vrakovišti jsem nejdříve kopil za 200Kč vnitřní světlo i s čidly na alarm, ale nesehnal jsem podrobné schéma zapojení a tak jsem ho vyměnil za světlo pouze s lampičkami na čtení. Po demontáži stávajicího světla jsem zjistil, že pod stropem jsou dva konektory: jaden malý asi 4kolíkový:?: a druhý větší ( podle schémat a pojistky je na vnitřní osvětlení + el. střešní okno). Na zapojení je potřeba použít jednak stávajicí přívody (stmívání přes multimetr) tak ještě +12V (ze svorky 15 spínací skříňky - vypíná se po vytáhnutí klíčku ) tak i - pól trvale. Toto bylo přivedeno na velký konektor. Sehnal jsem si vhodný protikus na konektor světla a vše propojil. Vnitřní osvětlení i čtecí lampičky fungují bez problémů. Ještě upozorňuji, že při otevření dveří a rozsvícení vnitřního osvětlení čtecí lampičky, pokud jsou rozsvíceny, zhasnou. Přikládám foto lampičky a konektorů. Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

sovicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka » 11 čer 2007, 19:48

luxusní návod, přesně tohle jsem potřeboval :)

fakt díky moc, už jdu psát do bennettcaru ;)

Odpovědět