Čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy
Čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy
Prosím o pomoc ! Už tu byl diskutován problém čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy, který mi stéká na podlahu u spolujezdce a teď už i řidiče. Včera jsem demontoval odkládací skříňku u spolujezdce, ale ten kanálek jsem nenašel. Může mi někdo poradit kde ho najít a event. jak ho pročistit? Předem díky.
Astra combi 1.6 i, r.v.99
- Reklama
Ahojte,
nechcem zakladať nové téma, tek to dávam tu. Môžete mi poradiť ako na čistenie odtokového kanálu kondenzátu?
Vybral som kastlik, vybral som aj pelovy filter a dostal som sa az k vnutornemu radiatoru(alebo chladicu vzduchu, neviem presne ale vypada to ako maly chladic). Z priestoru medzi filtrom a radiatorom som vybral nejaku spinu ale nemohol som tam najst nejaky prepad alebo dieru do ktorej odteka ten kondenzat. Malo by to ustit niekam do priestoru pod motorom, ale ani nejaku hadicku som tam nenasiel.
Tak ma napadlo ci to hladam na tej spravnej strane radiatora. Nieje to na druhej strane? Ako sa tam dostanem?
Dik.
nechcem zakladať nové téma, tek to dávam tu. Môžete mi poradiť ako na čistenie odtokového kanálu kondenzátu?
Vybral som kastlik, vybral som aj pelovy filter a dostal som sa az k vnutornemu radiatoru(alebo chladicu vzduchu, neviem presne ale vypada to ako maly chladic). Z priestoru medzi filtrom a radiatorom som vybral nejaku spinu ale nemohol som tam najst nejaky prepad alebo dieru do ktorej odteka ten kondenzat. Malo by to ustit niekam do priestoru pod motorom, ale ani nejaku hadicku som tam nenasiel.
Tak ma napadlo ci to hladam na tej spravnej strane radiatora. Nieje to na druhej strane? Ako sa tam dostanem?
Dik.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag
nic
No to by me taky zajimalo. pod autem nikdy nemam vodu. a pokud pustim treba rano ventilatot tak se mi na miste vydechu opoti okna. takze to fouka vlhkej vzduch a smrdi to jak pradelna. pritom filtr mam novej a klapku odpojenou. neco tam bejt prece musi. kam by se jinak ta voda ztracela. mam obavu abych tam nekde nemel bazen.
- Hany
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy
Clapáci, oživuji toto téma, kdo má zkušenosti, už to dělal, prosím ozvěte se , dejte rady. Díky.Adam píše:Prosím o pomoc ! Už tu byl diskutován problém čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy, který mi stéká na podlahu u spolujezdce a teď už i řidiče. Včera jsem demontoval odkládací skříňku u spolujezdce, ale ten kanálek jsem nenašel. Může mi někdo poradit kde ho najít a event. jak ho pročistit? Předem díky.
OPEL ASTRA G COMBI, 2000 EDITION , 1.7 DTI ISUZU , system BEHR
- vasekpetr1
Přátelé, nikde se tu neobjevila odpověď na otázku, kde je odtokový kanálek kondenzátu klimy? Může mě někdo nasměrovat? Mně se Astrule po vypnutí klimy nepochcává a je z ní cítit po vypnutí ten klasickej ledničkovej smrad při odmražování. To znamená, že ten kondenzát steče do pylovýho filtru? Zkusím koupit ten sprej na desinfekci klimy, ale stejně by mně zajímalo, kam ten kondenzát má odtéct. Prosím poraďte. Díky.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady je taky něco málo napsanýho https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 08&start=0
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=139&start=0
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=139&start=0
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
- vasekpetr1
Tak jsem ten odtokovej kanálek nakonec našel, ale je v tom motoru pěkně mrška schovanej! Sundal jsem tu gumovou fajfku v motorovém prostoru, u spolujezdce vyndal pylový filtr, šroubovákem proškrábl ten žlábek a kam to šlo jsem prostrčil izolované lanko, abych si prověřil průchodnost kanálku. Nějaký bordel v tom byl, ale nebylo to nic hrozného. Nakonec jsem zavřel víko pyl. filtru, ofuk nastavil na výdechy z palubky, ty jsem zavřel a pusti ventiltor na 4. rychlost. z kanálku šel ven vzduch, takže je průchozí.Takže mě čeká ještě ta desinfekce a snad už to bude dobrý.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: Čištění odtokového kanálku na kondenzát z klimy
Taky mi to kdysi teklo,tak jsem na tu fajfku za motorem nasadil hadici od kompresouru a pustil tam vzduch. Z kanálku vylítalo trochu bordelu,bahýnko z prachu,náký jehličky a byl klid. Asi to bylo tím,že jsem tehdá parkoval u silnice a pod jehličnanem. Problém je v tom,že vzduch od ventilátoru,kterej se dostane k tomu kanálku je nefiltrovaný,takže co tam zapadne,jen tak nevypadne. A pak to teče do auta.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol: