zamlžené přední světlo Astra G

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
kmocháček

zamlžené přední světlo Astra G

Příspěvek od kmocháček » 03 zář 2007, 13:59

Ahoj, mám problém - asi mi zateklo do předního světla a sklo zevnitř je celé zamlžené. Co s tím? Kupovat nové se mi nechce. Není nějaká možnost jak to bez demontáže vyčistit/vyfoukat? Co kdybych vytáhnul žárovku a nečím to od motoru vyčistil? Jde to? Díky.

Reklama

spermin

Příspěvek od spermin » 03 zář 2007, 14:44

vyndej vaechny zárovky a nechej vyvetrat, pokud muzes profouknout vysavacem, odvetrání urychlís. :shock:
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic

kmocháček

Příspěvek od kmocháček » 03 zář 2007, 14:51

spermin píše:vyndej vaechny zárovky a nechej vyvetrat, pokud muzes profouknout vysavacem, odvetrání urychlís. :shock:
OK, zkusím to s vysavačem nebo fénem. Nějaká špejle s vatou je asi kravina, co? Prý je tam nějaká vrstva proti rosení, tak abych to nesetřel..

Gabrihell

Příspěvek od Gabrihell » 03 zář 2007, 21:34

Mal som ten istý problém, pokiaľ som nechal auto vonku. Teraz je pod prístreškom a neprší na neho. Ináč riešil som to tak, že som vybral H7 a nechal otvorený kufor na 2 hodinky a bolo po probléme...
Astra G 1,8 16V, 1999, 85 kW, X18XE1

Saša

Příspěvek od Saša » 03 zář 2007, 21:47

Skontroluj si gumové manžety okolo žárovek ,mě se také mlžily ale po správném nasazení manžet to přestalo.
ASTRA-G-1,6 -X16SZR,3dv.1999, ABS,4kotouč,4airbag,el.zrcátka,centrál,alarm, lité kola 16Allesio,křídlo Irmscher,Angel eyes,folie SunTek.
------
ASTRA-H-1,7CDTI-ENJOY,2005,ABS,4kotouč,8airbak,el.zrcátka,okna,centrál,AAC,CD30MP3,
16 origo Opel,OPC křídlo.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=2261

Arwy

Příspěvek od Arwy » 30 bře 2008, 18:05

Dnes som sa motal okolo auta a všimol som si, že mám opäť zarosené ľavé predné svetlo pred smerovkou a diaľkovou žiarovkou od spodku asi do 1/3. Tento problém som už mal pri kúpe auta. Boli zle nasadené gumené nanžety okolo žiaroviek a motorček nastavovania svetlometu bol plný vody. Kým som nezohnal nový motorček tak som jazdil bez neho a rosenie prestalo aj keď bolo sychravé počasie. Po kúpení motorčeka som svetlo vyhodil von, dal dole obvodové gumené tesnenie, škáru pod ním som vyplnil silikónom, dal späť obvodové tesnenie, osadil motorček nastavovania, riadne nasadil manžety okolo žiaroviek a svetlo sa zamontovalo späť na svoje miesto. Do dnešného dňa bol pokoj a to bola zima, pršalo, snežilo, boli teplotné výkyvy atď. Dnes pekne, teplučko, slnečno, auto sa vyhrievalo celé doobedie na slnku. Poobede prídem domov, zaparkujem do tieňa a všimol som si zarosenie. Pravé svetlo je v poriadku bez akéhokoľvek zarosenia. Ešte ma napadlo, či nie je upchané odvetrávanie svetla. Čo poradíte daľej?
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL

Majklus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklus » 30 bře 2008, 18:14

No ja ted mam trosicku problem jinej a nevim zda to vadi ci ne?? Jak jsou ty odvetravaci dirky zezadu svetel tak je mam zalepene :shock: :shock: vadito ci ne?jeste jsem nemnel moznost vyzkouset zda jo ci ne
Astrulka Z16XE Rv.03 Stříbrnej poklad pod nebem....

https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=4388

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 30 bře 2008, 20:49

Zjistil jsem čím se mě mlžil roh LP světlometu ( u blinkru )... Jak je to sklíčko u blinkru, tak dole bylo trochu odlepené, takže tou mezírkou se pak kombinovala teplota a začalo se vždy mlžit při mití... Jukněte na to také, třeba to vyřeší Vaše problémy s mlžením

PS: Toto jsem zjistil až po skoro dvou letech a to jsem přitom neustále něco zkoumal, čím by to mohlo být, ale toho sklíčka jsem si po celou dobu nevšimnul :wink:
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Odpovědět