Úprava stavu Km po výměně budíků.

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Úprava stavu Km po výměně budíků.

Příspěvek od Kosa02 » 23 lis 2016, 16:04

Dobrý den. Před nedávnem jsem měnil podsvícení budíků a nechtěně se mi podařilo zničit čip, který řídil kontrolku paliva a ručky a asi i palivoměr.
Chci koupit nové budíky a z nich si vzít základní desku, jenže nikdo mi nepoví kolik km tam má a vzhledem k tomu, že se můj stav blíží 158xxx km nechci vyměnit za nějaké co mají 290xxx km a pak mít problém na stk.
Nemáte někdo z okolí Brna možnost mi ty kilometry třeba změnit zpět, když je vyměním, četl jsem, že pomocí TechII by to mělo jít ale nechco dávat 3000kč za kabel, který mi nemusí fungovat.
Nebo víte někdo jak to řešit jinak?
Kdyby jste někdo měl budíky s podobným stavem jako mám já. Milerád bych je odkoupil.
Děkuji za nápady :)
Astra G X16XEL (1999)

Reklama

Gorbo1

Re: Úprava stavu Km po výměně budíků.

Příspěvek od Gorbo1 » 23 lis 2016, 16:23

Dufam,ze nebudem kecat,ale myslim si,ze to ide aj cez opcom 8)

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 23 lis 2016, 18:06

Jasně, opcom to umí, sám jsem si málem vše vynuloval.
A proč bys měl mít problém na STK? Ještě k tomu, když půjdeš do plusu?
Edit: Mám tu komplet budíky, elektronika funkční, ale je to z nafťáka, tam asi nebudou sedět výchylky ruček pro rychlost a otáčky. Ale toto nevím, třeba to někdo potvrdí. A zbavil bych se jich milerád za pakatel.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 23 lis 2016, 18:21

Z nafťáku bohužel sedět nebudou, už sem to zjišťoval.
Napadlo mě to. Když se teďka popotahuje za kdo ví jakou kravinu.. ale pravda je, že to mi spíš nadají za změnu barvy podsvícení než za kilometry :D
Tak op-com kabel i aplikaci mám. To se dá najít někde v diagnostice přístrojové desky? Budou k tomu potřeba nějaké kódy? Protože mě je k autu tenkrát ani nedali..
Edit: Našel jsem nějaké španělské video na Youtube. A asi už vím jak na to. Jen si nejsem jistý, že tam nějaké nastavení EEPROM bylo ale moje paměť není všemocná :-D
Astra G X16XEL (1999)

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 23 lis 2016, 21:37

Nastavuje se to v sekci Instrument, tak nějak se to jmenuje. Jestli to chce carpass, nejsem si jistý, ale jestli jo, pak ho budeš potřebovat i k Tech II.
Není důvod, abys měl problém na STK. A podsvícení? Podívej, jaké Matějské pouti u nás jsou k vidění, modrá, zelená červená, a i to si leckde můžeš nastavit.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Odpovědět