Vzorníky barev laku

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
astraG

Vzorníky barev laku

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 12:54

Ahoj,

sháním karosářské díly, ale 90% inzerentů na internetu jsou vrakoviště, které z důvodu ekologické likvidace vozu nemají tušení jaký je to kód barvy laku. Napadlo mě, že bych sehnal nějaké vzorníky kde moje barva Z151 - Mirage ze vzorníků vystřihal papírky s barvou, aby si to na vrakáči mohli přiložit k jejich blatníku a odpovědět mi, zda je to mnou poptávaná barva.

Nicméně nemám tušení jak se k vzorníkům géčkové astry dostat. Mají snad i nové astry stejné kódy barev jako géčkové? Že bych si skočil k autorizovanému prodejci pro pár vzorníků?

Nevíte někdo, jak mohu získat pár vytištěných papírků s kódem barvy Z151 - Mirage?

Děkuji za rady.

Reklama

jerry mouse

Re: Vzorníky barev laku

Příspěvek od jerry mouse » 30 led 2016, 13:07

http://www.vernicispray.com/17063215352 ... ca-met.jsp Máš kvalitnú fotografiu tvojho auta?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957

astraG

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 14:04

Proč mi posíláte odkaz na lak ve spreji? Umím si koupit lak a stávající bílý blatník přestříknout, ale obávám se, že to nebude ani tak stejný odstín. Navíc to bude nákladnější než koupě starého použitého blatníku z vrakáče.

Kvalitní foto asi mám, ale do vozu se opírá sluníčko a barva z fotky neodpovídá skutečnosti.

Ajw

Příspěvek od Ajw » 30 led 2016, 16:05

u nás na vrakáči je celé auto v tejto farbe... odkial si?
2x Astra G X14XE Green&Red Toadstool
Astra G Y20DTH

pejee

Příspěvek od pejee » 30 led 2016, 16:16

Ivo jak daleko to na ten vrakáč máš? Hodil by se mi přední levý blatník, nebo oba klidně :D ale aby jejich stav za to stál :?
______
X14XE
Z20LET OPC II
______

astraG

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 16:28

Ajw píše:u nás na vrakáči je celé auto v tejto farbe... odkial si?
Jsem z ČR, snad poštovné nebude taková pálka. Poptávám cca 10 dílů od karoserie po zásuvku pro zapalovač. Poslal jsem Vám více informací na email.

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 30 led 2016, 16:35

Nebo doporučuju vzít nějakej "vyndavací" díl s sebou. Třeba kryt zrcátka, záslepku nárazníku, apod...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

astraG

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 17:06

No to je právě to, když už najdu požadované díly, které vypadají jako v barva mého vozu, tak to bývá zpravidla na druhém konci ČR, nebo jak se mi dnes o dvě příspěvky výše ozval pán ze Slovenska. Nemám tedy v plánu na otočku jet přes celou ČR, ne-li na slovensko na blind, aniž bych věděl jistě, že je to díl ve správné barvě. A také se mi nechce posílat zbytečně velký díl (šuplík z nárazníku), aniž bych riskoval, že se třeba cestou ztratí a budu mít o starost navíc. Raději bych poslal papírek v barvě vozu ať si přiloží ke svému dílu a sdělí či je to ono.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 30 led 2016, 18:35

no nevim přijde mito trochu naivni, myslis ze nekdo na vrakovisti bude resit poslanej papirek? nechci nikoho urazit ale na vrakacich vetsinou delaj takovy zvlastni existence takze bych se vsadil ze reknou jo je to ono i kdyzto bude jinej odstin...dalsi vec je ta ze na vrakovisti skoro nenarazis na dil ktery by nebyl potreba lakovat
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 30 led 2016, 18:36

Nemyslim to nijak špatně, ale z vlastní zkušenosti se na tebe každej vykašle 8)

...když jsem cokoliv sháněl v barvě, na vrakáči na tebe koukaj jak na ufona. Díly se zásadně skladujou stylem "hodim to z metru na hromadu", takže ty co nebyly porvaný, už jsou :D . Na každym vrakáči ti řeknou, že díl se přece kupuje k lakování :D .

Vždycky jsem pak náhodou narazil na někoho z okolí, kdo jako soukromník přivez auto z Anglie nebo rozprodával svoje auto. S tím, že se blatník sundaval rovnou z auta...
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 30 led 2016, 18:37

Dobře, Vojta mě předběh :D .
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

astraG

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 19:18

Vojta píše:no nevim přijde mito trochu naivni, myslis ze nekdo na vrakovisti bude resit poslanej papirek? nechci nikoho urazit ale na vrakacich vetsinou delaj takovy zvlastni existence takze bych se vsadil ze reknou jo je to ono i kdyzto bude jinej odstin...dalsi vec je ta ze na vrakovisti skoro nenarazis na dil ktery by nebyl potreba lakovat
Jistě, už se mi stalo, že mi vrakáč tvrdil, že mnou poptávaný díl ani náhodou nemají a cestou při odchodu mi blesknul do oka. :-D

Nicméně já nepsal že jde jen o vrakoviště. Na inzertní portály inzerují i vcelku ochotní soukromníci.

Honz@
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honz@ » 30 led 2016, 19:39

OK. Nicméně k tvojí otázce - Mirage už se nedělá. Tudíž jediná možnost by byla sehnat si dobovej katalog Astry G. Ale celkově je to opravdu krkolomné řešení.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A

pejee

Příspěvek od pejee » 30 led 2016, 19:50

Sehnat díly v této barvě, ale opravdu pěkné díly je téměř nemožné, taky ji mám. Lepší varianta bude koupit díl podobné barvy nebo nový a nechat nastříkat. Barvu by neměl být problém nechat namíchat.
______
X14XE
Z20LET OPC II
______

astraG

Příspěvek od astraG » 30 led 2016, 21:29

Souhlas, kloudný díl v jaku se sehnat nedá. Když i myslíte, že ho máte, tak je buď z druhého konce ČR nebo ze Slovenska, prodejce neví co je to za lak a navíc poštou neposílají. :-D

No koupím lak ve spreji plus bezbarvý a zkusím si to v létě stříknout, snad to nebude tak velký rozdíl od originálu.

Odpovědět