Příspěvek
od vasekpetr1 » 29 lis 2015, 14:29
Podle tvého skromného popisu usuzuji, že se jedná o zadní dveře (levé nebo pravé), čili že se nejedná o dveře zavazadlového prostoru. Nemůže být varianta, že dveře jsou zamrzlé? Pokud nepomůže manuální odjištění povytažením "čudlu" a otevřením zevnitř (čili to vypadá na vyskočené táhlo vnější kliky do mezipolohy, což byl můj případ s podobnými příznaky, ale mně občas dveře odemkly), tak ti nezbyde nic jiného, než destruktivním způsobem zdemontovat tapec.
Jeden šroub je za vnirtřní klikou, druhý je pod krytem výškového repra, třetí je v madle dveří a čtvrtý je pod ovladačem stahování oken. Další šroub je na spodku dveří u prahu, ale na něj se při zavřených dveřích nedostaneš (ten budeš muset vytrhnout). Tapec je na plech dveří naražen na plastových trnech, které budou klást značný odpor při sundávání. Pokud by se ti to podařilo z trnů utrhnout, tak musíš tapec vysazovat směrem nahoru podél skla okna. Nikdy jsem to u zavřených dveří nezkoušel, ale toto bude asi jediný možný postup.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)