Automatické dovírání oken
Automatické dovírání oken
Dobrý den, mám astru coupe a při otevírání a zavírání dveří se okénka otvírají nebo zavírají automaticky asi o 2cm, ale teď se mi na straně řidiče vůbec nesjedou a u spolujezdce chvíli to jde a pak zas ne. Nevíte co s tím může být? Děje se tak po tom co se vyměňovala baterie, tak jestli to s tím nějak nesouvisí. Předem děkuji za rady.
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Automatické dovírání oken
Nastavit dojezdy: stisknout a držet tlačítko okna, až sjede úplně dolů, až uslyšíš jemné cvaknutí, tak tlačítko pustíš. Totéž pro zavření. Totéž i pro druhé okno.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
- marcus_Astra_
Vždy keď odpojíš baterku a znovu nahodíš tak to musíš spraviť manuálne a pak to zase frčí
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
- vasekpetr1
Teď se mi stala taková nepříjemnost, že mně minulý týden zmetci hodili šutr na přední okno a rozbili ho. Já zastavil, zavolal policajty, ti řekli, ať tam počkám do příjezdu hlídky. Vypnul jsem motor, rozsvítil varovné blinkry a takto auto blikalo asi hodinu, než se všechno zúřadovalo. Pak jsem nastartoval, dojel domů, vypnu motor, zamknu nadvakrát a co nevidím - okna zůstala pootevřená. Musel jsem je zavřít ručně.
Prostě ta moje baterka už zřejmě není v dostatečné kondici (má osm let), došlo k poklesu napětí a okna ztratila info o paměti dojezdů. Musel jsem je všechny znovu nastavit a zase fungují bez problémů.
Prostě ta moje baterka už zřejmě není v dostatečné kondici (má osm let), došlo k poklesu napětí a okna ztratila info o paměti dojezdů. Musel jsem je všechny znovu nastavit a zase fungují bez problémů.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- marcus_Astra_
Vašek, keď som písal o tom centrálo na lavych zadných dverách, tak má to vplyv na to že keď sa mi tam nezamykajú dvere ale nefunguje mi tam aj doťah na okno má to niečo spoločné. ?
- vasekpetr1
Jak to myslíš ten dotah na okno? Jako že na ostaních oknech ti funguje zavírání oken tlačítkem (podržíš tlačítko a okno se zavře) a na tomto ti to nefunguje? Pokud ano, tak prověř, jestli má motorek okna všechny potenciály (hlavně trvalý plus, který tam musí být). Kontrola průchodky dveří.
edit: na této stránce je schema zavírání oken a na pinu č.1 konektor X9 je trvalé napětí pro zavření impulsem z jednotky centrálu i pro zavření při delším stisku tlačítka. Prověř i napětí na pinu č. 9 při povelu na zamknutí.
edit: na této stránce je schema zavírání oken a na pinu č.1 konektor X9 je trvalé napětí pro zavření impulsem z jednotky centrálu i pro zavření při delším stisku tlačítka. Prověř i napětí na pinu č. 9 při povelu na zamknutí.
Tak už to funguje, díky moc
- marcus_Astra_
Mám doťah okien na všetkých dverách a aj po zamknutí dverí sa dotiahnú všetky okna. Ale čo sa týka toho okna kde mi nejde ten centrál tak tam sa mi tlačítkom a aj tým centrálom okno nedotiahne, tak preto že či to má na to vplyv ten centrál ale diky idem zajtra rozobrať tie dvere a aj tú priechodku
Má tu někdo kupátko a zkušenost s mrazem? Venku je -1,5 a chtěl jsem do auta, okno neslezlo ani na jedný straně. Sice dveře otevřít jdou, ale dře to. No a hlavně pak nejdou zavřít. Tak jsem nahodil klíč, zkusil to čudlíkem, vteřinku to bojovalo a pak to povolilo. Nicméně jestli mě tyhle peripetie čekají celou zimu, tak to se mám na co těšit :-/
Coupe, 1.8, r.v.2004, černé
No ja to riešim hlavne naimpregnovaním dverového tesnenia, najlepšie sa mi osvedčil prostriedok na oživenie pneumatík z Metra. Je kvalitný a drží fakt dlho a to na pneu a aj na tesneniach a nezachytáva špinu. A potom je dobré ešte oškrabať ľad z okien alebo pobúchať po okne lebo zvykne primŕzať často aj na tej hrane dolného tesnenia ktoré je na dverách.
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
Jo, nahoře to nepřimrzává, ale dole, proto to nechce zajet. Zkusím pobouchat a hlavně přestanu mít škrabku vevnitř v autě
Coupe, 1.8, r.v.2004, černé
25. listopad 0:17 když je 24.listopad 11:32 večer
Astra G Hatchback 1.4. 66kw, X14XE, rv. 2000 černá metalíza,