Nedajú sa mi otvoriť spolujazdcove dvere
Nedajú sa mi otvoriť spolujazdcove dvere
Ahoj, potreboval by som poradiť ohľadom mojej astričky. Ide o to, že mi začal pred asi rokom blbnúť centrál...Stávalo sa mi, že mi niekedy otvorilo spolujazdcove dvere a niekedy nie, pritom všetky ostatné dvere mi otváralo normálne. Teraz je to už natoľko zlé, že mi ich už ani neotvára, ale čo je najhoršie, že sa mi dvere nedajú už otvoriť ani zvnútra. Aj keď zdvihnem cuplík, tak mi to jednoducho nejde. Aj by som tie dvere rozobral a pozrel, ale keď ich už nemôžem ani otvoriť, tak neviem ako pokračovať...Bez otvorenia ich nerozoberiem...PLS poraďte...Ďakujem pekne
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nedajú sa mi otvoriť spolujazdcove dvere
ja som to mal u zadnych a nejslo mi to rucne tak kombinacky a slo to von a pak uz len rozpilit
tak potom uz len drastiske riesenie, odpojit konektor z centralnej jednoky a priamo na motorceky centralu napojit napatie
to by mohlo otvorit aj dvere co nejdu, ale pozor na motorceky, mozu sa odpalit
ine riesenie ma nenapada, ale ak je vadny motorcek na tych dverach, tak to ti neporadim jedine vydrat zadne sedadlo a dvere, teda oblozenie dveri zdemontovat a zistovat kde je chyba.
malo by to fungovat, raz ked som "majstroval" s centralom na dvojite zamykanie, tak som nechtiac nieco vyskratoval a auto mi ostalo zamknute. Otvorit neslo lebo som mi nechodil impulz na zamky. Predne dvere som otvodil klucom, spolujazcove som mal otvorene stale pocas prace. zadne, kufor, aj nadrz ostali zamknute. Otvoril som to cez ten konektor.
to by mohlo otvorit aj dvere co nejdu, ale pozor na motorceky, mozu sa odpalit
ine riesenie ma nenapada, ale ak je vadny motorcek na tych dverach, tak to ti neporadim jedine vydrat zadne sedadlo a dvere, teda oblozenie dveri zdemontovat a zistovat kde je chyba.
malo by to fungovat, raz ked som "majstroval" s centralom na dvojite zamykanie, tak som nechtiac nieco vyskratoval a auto mi ostalo zamknute. Otvorit neslo lebo som mi nechodil impulz na zamky. Predne dvere som otvodil klucom, spolujazcove som mal otvorene stale pocas prace. zadne, kufor, aj nadrz ostali zamknute. Otvoril som to cez ten konektor.
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
OK...Skúsim...Dík
mne centrál zamkne všetky dvere normálne a odomkne všetky okrem tých za vodičom. Ked som podržal kolík tak som pri zamykaní cítil mierne cuknutie. Tkže káblovačka OK, motorček OK, zámok KO. Niečo tam prešmykuje. Po demontáži zámku bez tiahiel všetko šľape, no akonáhle zapojím tiahlo, zasa to blbne. teraz už len prísť na to kde je chyba. Máte niekto skúsenosť???
Opel Zafira 2,2 DTI 04/2004 92Kw Y22DTR
- vasekpetr1
Co mechanismus dětské pojistky? Nezasahuje ti do toho odemčení? Když jsi měl ten zámek venku, tak jsi přece musel vidět, které táhlo ti to odemknutí blokuje. Tam je přece pouze táhlo od kolíku, táhlo vnější kliky a lanko vnitřní kliky. Na to přijdeš. Není některé táhlo v "mezipoloze" (vyskočené ze západek)?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Ako som písal, všetko šliape ako ma, pokiaľ nie je tiahlo zaťažené. Dnes som hádam 20 krát rozobral a zložil ten nešťastný zámok s motorcekom. A zdá sa mi že som prišiel na ten háčik. Zajtra to nahodim, otestujem a ak to bude fachat tak zavesim riešenie aj s fotodokumentáciu. Ale dopredu môžem povedať že s detskou poistkou to nemá nič spoločné.
takže, tu je riešenie problému odomykania zadných ľavých dverí. Ako som písal vyššie dvere sa uzamkli avšak pri odomykaní som cítil na zaisťovacom kolíku jemné "cuknutie". Z toho mi vyšlo že problém bude v zámku.Takže som ho musel demontovať. (pre laikov ako som ja: motorček zo zámkom je jeden celok)
na zámku som musel odvŕtať jeden čap (je znázornený na fotke). Nevedel som ako to dať do pôvodného stavu tak som to nechal tak. Uvidíme dokedy to vydrží. Ďalej som odskrutkoval dve skrutky, podpáčil som plastovú západku, a nakoniec mierne vypáčil kovový pásik. Takto som konečne mohol zložiť kryt zámku a pozrieť sa ako to vyzerá dnu.Opel Zafira 2,2 DTI 04/2004 92Kw Y22DTR
, tak takto to vyzerá dnu. vybral som nejaké tiahlo a motorček následne som rozobral samotný motorček
a tu som po dlhom hľadaní našiel problém. Taká malá p.......rkotina a koľko problémov narobila. . "náhradný diel" som si vyrobil sám. Vložil, poskladal, vyskúšal a čuduj sa svete, ono to funguje.
-
je to hlinikovy pliešok?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
sevas Jerry. Nie, je to oceľ.
-
nejaka pružinova oceľ?
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
asi. to je asi jedno čo tam vložíš, tam sa jedná o to aby pomedzi tie dva plastové zúbky čo sú oproti sebe neprešiel ten bežec. Ja som tam vložil obyčajný plech 0,6
- vasekpetr1
Tak tedy gratulace k opravě a dík za fotodokumentaci. .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,