Odhad poškození - plastový kryt nárazníku
Odhad poškození - plastový kryt nárazníku
Tákže moje přitelkyně mi dneska lehce vytunila moji astru g 1,7 TD.
Podařilo se jí napálit značku když dostala smyk na sněhu, takže dostala pěkný flastr.
Vím že podle fotek se odhad poškození dá poznat líp než popisem, ale zkusím to rozepsat:
Na levé straně (při pohledu zepředu) odletěl plastový spodní nárazník, na pravé straně část zůstala, náraz nepoškodil světla/kapotu atd. Takže šel směrem dolů, prostě vše co je nad plastovým krytem zůstalo nedotčeno.
Bohužel při dojezdu (zničila mi auto 2 minuty od baráku po 300km co ten den jela ) jí začal motor prý silně hučet a po zaparkování jí nevypla vrtule chladiče, z toho usuzuju že se něco "překvapivě stalo s chlazením, doufám že neprorazila přední chladič.
Je možné, že nárazem poškodila takové ty tvarem připomínající ufo součástky na levé straně nárazníku? (případně vysvětlí mi někdo k čemu slouží?
Ono všechno co zůstalo na místě byl jen plast, nic víc, teda pokud to už někdo neuklidil za mě.
Náraz nebyl prý v nějaké závratné rychlosti, přecejen vjela do zatáčky (max 30tkou).
Dokáže mi někdo odhadnout cenu opravy ? Počítám za plastový nárazník tak cca 1tis. nenalakovaný, celou opravu pokud to bude jen plast a nějaka (prosíííím bože) hadička kolem 6tis.
Podařilo se jí napálit značku když dostala smyk na sněhu, takže dostala pěkný flastr.
Vím že podle fotek se odhad poškození dá poznat líp než popisem, ale zkusím to rozepsat:
Na levé straně (při pohledu zepředu) odletěl plastový spodní nárazník, na pravé straně část zůstala, náraz nepoškodil světla/kapotu atd. Takže šel směrem dolů, prostě vše co je nad plastovým krytem zůstalo nedotčeno.
Bohužel při dojezdu (zničila mi auto 2 minuty od baráku po 300km co ten den jela ) jí začal motor prý silně hučet a po zaparkování jí nevypla vrtule chladiče, z toho usuzuju že se něco "překvapivě stalo s chlazením, doufám že neprorazila přední chladič.
Je možné, že nárazem poškodila takové ty tvarem připomínající ufo součástky na levé straně nárazníku? (případně vysvětlí mi někdo k čemu slouží?
Ono všechno co zůstalo na místě byl jen plast, nic víc, teda pokud to už někdo neuklidil za mě.
Náraz nebyl prý v nějaké závratné rychlosti, přecejen vjela do zatáčky (max 30tkou).
Dokáže mi někdo odhadnout cenu opravy ? Počítám za plastový nárazník tak cca 1tis. nenalakovaný, celou opravu pokud to bude jen plast a nějaka (prosíííím bože) hadička kolem 6tis.
- Reklama
Re: Odhad poškození - plastový kryt nárazníku
jestli tam něco neposkočilo na levo sou rozvody,jinak bez fotky se to fakt blbě odhaduje,ale já sem dostal pecku jako prase a motor je ok jen sem vyměnil rozvody a pumpu nikdy nevíš,co myslíš tím spodní nárazník?,lízátko? to přažije nehodu nebo ksu nárazníku uletěl,může být i poškozená nějaké elektronika,cokoliv...servis
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Mno právě sem nechápal proč to auto začalo blbnout. Ono se rozletěl jen ten plastový kryt nárazníku a to ještě jeho levá část, zbytek na autě zůstal. Pokud čumím na auto, chladič je okem nepoškozený, vrtule mi stará došvědčila, že se točila takže je taky ok (doufám). Rána šla do levého dolního rohu tešne pod světlo, světlo no problemo prý.kubesmaurer píše:jestli tam něco neposkočilo na levo sou rozvody,jinak bez fotky se to fakt blbě odhaduje,ale já sem dostal pecku jako prase a motor je ok jen sem vyměnil rozvody a pumpu nikdy nevíš,co myslíš tím spodní nárazník?,lízátko? to přažije nehodu nebo ksu nárazníku uletěl,může být i poškozená nějaké elektronika,cokoliv...servis
Co tam vidim tak jsou tam takový dvě spojený ufovitý nádobky a to vůbec do perdele nevím co je a pochybuju že se mají tak lehce viklat.
Ono rána vůbec nešla na motor, a nebylo to nic velkýho protože se nepoškodil ani plastový kryt vnitřku blatníku u kola.
Servis je samozřejmost, jen se chci zeptat tady Vás, protože sem tu našel neuvěřitelné množství funkčních rad a je vidět ze lidi tady tomu rozumí.
pokud nevíš jak sem hodit fotku pošli to třeba mě na email (email j.kulich@seznam.cz) já jí sem pak vložím..protože bez fotky se to špatně odhaduje..ale pokud možno pošli mi to do půl 2 odpoledne pak jdu do práce a přijdu až večer
Naposledy upravil(a) kulisek91 dne 17 úno 2012, 13:01, celkem upraveno 1 x.
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
bývalka, Opel Astra G 1.6 16V Pokořená hranice 210000 :)
Nyní Opel Astra H 1.6 Twinport 77 kw + LPG momentálně najeto 195000 km
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, fotka je nutná. A nárazník nekupuj nový, kup starší z vrakoviště nebo tady od kluků, co auta rozebíraj. A máš ho rovnou ve svojí barvě.
Už bylo dost...
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
ex:
1x Vectra C
6x Astra G
2x Astra H
1x Insignia ST
2x Corsa D
3x Combo C
1x Corsa A
Pokud jela vrtule, mohla se nějak poškodit anebo odpojit ŘJ jednotka chlazení, která je kdesi u předního kola tuším že právě napravo (při pohledu zepředu tedy vlevo...)
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Vau tak přesně v takovouhle odpověd sem doufal.Salám píše:Pokud jela vrtule, mohla se nějak poškodit anebo odpojit ŘJ jednotka chlazení, která je kdesi u předního kola tuším že právě napravo (při pohledu zepředu tedy vlevo...)
Děkuji za nápad ohledně vrakoviště/bazaru, sem to chtěl nechat nastříkat a tahle možnost mě vůbec nenapadla.
Tak jestli ti upadlo jen lízátko, tak to je nandavací (teda pokud nejsou ulámaný držáčky) a k vrtuly chlazení, píšeš že s tím jela 300 kiláků, pak se jí to stalo a po zhasnutí motoru se točila vrtule, tak to si mysliím že je zcela normální i když v tomhle počasí
Prostě Astra dochlazuje i s zhasnutým motorem a vypnutým zapalování, taky se mi to kdysi stalo, že jsem zastavil na odpočívadle, všude ticho a najednou hůůůů, sem se lek co se děje , ale ty fotky to bude chtít, ty UFO nádobky, nejsou to náhodou nádobky ostríkovačů ? a ty by se teda moc hejbat asi neměli.
Prostě Astra dochlazuje i s zhasnutým motorem a vypnutým zapalování, taky se mi to kdysi stalo, že jsem zastavil na odpočívadle, všude ticho a najednou hůůůů, sem se lek co se děje , ale ty fotky to bude chtít, ty UFO nádobky, nejsou to náhodou nádobky ostríkovačů ? a ty by se teda moc hejbat asi neměli.
Mobil : 602318645
No ty ufo nádobáky bych řekl ze jsou asi klaksony nebo vázně nevím, beru to z pohledu dolního levého nárazníku.Defender píše:Tak jestli ti upadlo jen lízátko, tak to je nandavací (teda pokud nejsou ulámaný držáčky) a k vrtuly chlazení, píšeš že s tím jela 300 kiláků, pak se jí to stalo a po zhasnutí motoru se točila vrtule, tak to si mysliím že je zcela normální i když v tomhle počasí
Ono teď jsem pročetl fůru věcí a nejspíš dostala ránu fakt řídící jednotka chlazení. A nějaké relé co tam je se zaseklo, teď je otázka kde to sezěnu.
Ještě zkusím jestli se vrtule hýbe bez problému, to by taky mohlo zůsobovat ten větší hluk.
Co mě ještě napadlo, ono to bylo v noci v -8 stupních, plasty jsou křehké jak prase takže jestli se nějaký úštěpek neodlomil a nevletěl přimo do vrtule a neudělal tam nějaký bordel, třeba vyhl lopatku = vibrace = pořadněj bordel ve zvuku.
Ono je to napytel, kdybych u toho byl tak sleduju kontrolky, ona jen co byla schopna tak to hodit na parkoviště, zavolat cajty a čekat (což je taky asi víc než bych od své drahé polovičky kdy čekal
(Ani si nevšimla jestli jí z toho chčije něco).
-
- Kontaktovat uživatele:
pokud jsem to dobře pochopil, tak ti náraz šel do pravého předního rohu z pohledu jízdy, tj levý roh když se koukáš zepředu, tam je klakson , ale řídící jednotka chlazení je na druhé straně ne? zkontroluj stav chladící kapaliny protože zespoda to může být mokré od sněhu a od soli.. pakud bude chladící kapalina ok, tak bych zkusil dát do druhé polohy klíček( rozsvícení kontrolek) a uvidíš, zda se bude vrtule točit, pokud bude chladící kap. ok a vrtule budou stát, tak bych to zkusil nastartovat...
těžko se radí když pořádně nevíme jak vypadají následky...
jinak vlevo nahoře jsem ti poslal soukromou zprávu ohledně fotek...
těžko se radí když pořádně nevíme jak vypadají následky...
jinak vlevo nahoře jsem ti poslal soukromou zprávu ohledně fotek...
funzoo ty máš pravdu řj chlazení je u řidiče
astra G 5dv: xenony,opc front,16''corsa D... momentálně bílá+černá střecha a ruzne upravy...
Zdar, takže dneska sem měl konečně čas ohledat rozsah poškození.
Takže pánové je to pěkně v řiti.
Nárazník sem sehnal za 800kč nastríkaný komplet, ale ...
Vytekla chladicí kapalina =
Problém bude v chladiči, nárazem je zasunutý lehce směrem do motoru (třeba uletěla jen hadička), větřák na saharu to taky asi odnes, ale chvíli jel tak se uvidí.
Mám člověka co svařuje hliník tak snad to nebude tak hrozný.
Co bude potřeba vyměnit je nosník předního nárazníku (cca 600,-) a určitě taky přední světlo.
Do servisu to táhnu zítra, další průser že musím zavolat odtahovku, protože díra na lano je sakra posunutá.
Jediné v co doufám že nebude moc posunutý rám, kapota se da dovírat bez problému a sedí jak přibytá, přesně na milimetr.
Cenově počítam na 10-15 tis. při ještě dobrým výsledku.
Takže pánové je to pěkně v řiti.
Nárazník sem sehnal za 800kč nastríkaný komplet, ale ...
Vytekla chladicí kapalina =
Problém bude v chladiči, nárazem je zasunutý lehce směrem do motoru (třeba uletěla jen hadička), větřák na saharu to taky asi odnes, ale chvíli jel tak se uvidí.
Mám člověka co svařuje hliník tak snad to nebude tak hrozný.
Co bude potřeba vyměnit je nosník předního nárazníku (cca 600,-) a určitě taky přední světlo.
Do servisu to táhnu zítra, další průser že musím zavolat odtahovku, protože díra na lano je sakra posunutá.
Jediné v co doufám že nebude moc posunutý rám, kapota se da dovírat bez problému a sedí jak přibytá, přesně na milimetr.
Cenově počítam na 10-15 tis. při ještě dobrým výsledku.
tak to ti přeju hodně úspěchu a ať brzo jezdíš
Miluji svou vodní dýmečku...jedna z mála žen, na které bych nedal v životě dopustit.Nikdy mě nepodvede, nehádám se s ní.. Jen někdy škoda, že kouřím já jí a né ona mě!
Pokud máš prasknuté na chladiči ty plasty po stranách, tak Ti svařování hliníku bude hodně na prd. Nalej vodu do nádobky chlazení a hned uvidíš okdud to teče.
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Saláme, dobrej nápad to mě vůbec nenapadlo jako.Salám píše:Pokud máš prasknuté na chladiči ty plasty po stranách, tak Ti svařování hliníku bude hodně na prd. Nalej vodu do nádobky chlazení a hned uvidíš okdud to teče.