Výměna sklíček ve zpětných zrcátkách
Výměna sklíček ve zpětných zrcátkách
ahoj borci,
nějakej "šikula" mě na ulici přelámal v půlce obě zrcátka (jenom sklíčka). Mám koupené nové, ale zasekl jsem se u jejich montáže. Na plastovém krytu, který se nasazuje do "těla" vlastního zrcátka je hlavní kloub, kolem kterého se to celé točí a pak dva čepy od dvou motorků pro naklápění. A právě do těch čepů mi to nejde "nacvaknout"... resp. při zamáčknutí u ten čep zajede úplně dovnitř (schová se). Jakej je na to fígl???
Díky za radu!!!
nějakej "šikula" mě na ulici přelámal v půlce obě zrcátka (jenom sklíčka). Mám koupené nové, ale zasekl jsem se u jejich montáže. Na plastovém krytu, který se nasazuje do "těla" vlastního zrcátka je hlavní kloub, kolem kterého se to celé točí a pak dva čepy od dvou motorků pro naklápění. A právě do těch čepů mi to nejde "nacvaknout"... resp. při zamáčknutí u ten čep zajede úplně dovnitř (schová se). Jakej je na to fígl???
Díky za radu!!!
MartyS
Caravan Edition2000 1.6 motor X16SZR
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Výměna sklíček ve zpětných zrcátkách
Třeba to pomůže : https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... c%C3%A1tko
A pokud ne, tak ten "zadní" plast na zrcátku v barvě vozu jde vyloupnout a tím se dostaneš k vlastní mechanice zrcátka.
A pokud ne, tak ten "zadní" plast na zrcátku v barvě vozu jde vyloupnout a tím se dostaneš k vlastní mechanice zrcátka.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Budu muset asi vážně vyloupnout ten kryt (třeba mi to pomůže), protože při nasazování na ty kulové hlavičky od motorků snadno "uhnou" resp. zajedou dovnitř... Takže opět mám menší záhadičku na tom mém autíčku (to mě překvapuje neustále, zřejmě bylo vyrobeno v pátek nebo v pondělí ))
MartyS
mne to tiez utekalo do zadu, ale len som pritlacil poriadne na tych miestach kde su tie uchyty, a ono po jednom islo dnu. Dufam ze ti to pojde
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, jak to zajede, tak zatlač ještě kousek a cvakne to dovnitř.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
ok, budu teda tlačit...
MartyS
co nejde silou, pojde este vacsou silou....
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
.. a rádo praská. Musíš s citem.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Tlač opatrně,ať nemáš bláto na hřišti.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
z toho auta už dávno mám... mohu přejmenovat třeba na Opel Astra Auto-Kelly Caravan
MartyS
Jak vyloupnout ten zadní kryt na vnějším zrcátku (u Zafiry)? Nechci to nějak poškodit.
Zafira 1,8 16V Elegance, Z18XE (92kW), r.2003
6xAirbag, centrál, elektrika, ABS, ESP
6xAirbag, centrál, elektrika, ABS, ESP
No jo, problém astry, ukrást zrcátka skoro nejde, drží tak, že spíš prasknou.
Originální kryt mi šel vycvaknout krásně, bral jsem ho širokým šroubovákem, abych ho nepoškodil.
Neoriginál od Kelly (je o trochu menší) se mi vůbec nejevil a radši jsem se se zrcátkem mordoval o to dýl, než abych riskoval, že mi kryt praskne.
Stačí ho podebrat.
Originální kryt mi šel vycvaknout krásně, bral jsem ho širokým šroubovákem, abych ho nepoškodil.
Neoriginál od Kelly (je o trochu menší) se mi vůbec nejevil a radši jsem se se zrcátkem mordoval o to dýl, než abych riskoval, že mi kryt praskne.
Stačí ho podebrat.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
-
Já bych se potřebovala taky zeptat na výměnu zrcátka, já totiž nechápu jestli to mam vycvaknout i stim černym krytíkem nebo ne... půjdu na to asi silou 6ti volů protože podle manuálu jak na to: cvak-cvak se neděje vůbec nic. Zrcátko už prasklý je (proto to taky musim vyměnit) takže toho se nebojim (zatim), ale prosím mohl by mi někdo napsat jestli s tím černým krytíkem nebo jen to blbý sklo? Předem vřelé díky
princezna i stim cernym blbcem
a nemas nahodou stribrni 3dvr??s opc znakem v zadu??
a nemas nahodou stribrni 3dvr??s opc znakem v zadu??
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
-
Dovolte abych se zeptela jinak (rozumeji, smysluplneji) - (zrcatko slo kupodivu ven uplne v klidu): ted mam spis problem s tim, jak oddelam ty draty (to je asi vyhrivani nebo co) tak abych je zase mohla napojit na to novy zrcatko. Ono je to tam nejaky asi pripajeny nebo co... mohl by mi poradit nekdo s timhle, prosiiiiiiiim .
Taky me napadlo, jestli by nebylo sikovny ty "kloubky" co se tam zacvakavaji lepsi treba naolejovat malinko nejakym olejem(-ickem), aby to tam slo zapadnout lip a nemuselo se to tam tlacit s rizikem rozbiti zrcatka. Zkousel jste to nekdo?
Taky me napadlo, jestli by nebylo sikovny ty "kloubky" co se tam zacvakavaji lepsi treba naolejovat malinko nejakym olejem(-ickem), aby to tam slo zapadnout lip a nemuselo se to tam tlacit s rizikem rozbiti zrcatka. Zkousel jste to nekdo?