Kompresor klimatizace
Kompresor klimatizace
Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?
- Reklama
Re: Kompresor klimatizace
Já jsem měl něco podobnýho při koupi. Dostal jsem na to 3tis slevu.Blixoa píše:Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?
Nejdřív jsem sehnal kompresor se spojkou za 3tis....bohužel to byl na novější model a nepasovaly vývody a úchyty....tak jsem ho vrátil. No tak jsem tu spojku oddělal a zavezl jednomu eletrikáři a ten ji rodělal a našel nějkou spálenou el. věcičku (taková placička - el. moc nerozumi, tak mě omluvte ), která tam vubec nemusí být, tak to spojil na pevno, hodil to dohromady a já jsem jel domů s kloudnou spojkou . Oprava stála okolo 300Kč Mám ji asi rok po opravě a funguje!
to byla asi spalena jedna z civek te spojky. asi to taky kuchnu. dikAnonymous píše:Já jsem měl něco podobnýho při koupi. Dostal jsem na to 3tis slevu.Blixoa píše:Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?
Nejdřív jsem sehnal kompresor se spojkou za 3tis....bohužel to byl na novější model a nepasovaly vývody a úchyty....tak jsem ho vrátil. No tak jsem tu spojku oddělal a zavezl jednomu eletrikáři a ten ji rodělal a našel nějkou spálenou el. věcičku (taková placička - el. moc nerozumi, tak mě omluvte ), která tam vubec nemusí být, tak to spojil na pevno, hodil to dohromady a já jsem jel domů s kloudnou spojkou . Oprava stála okolo 300Kč Mám ji asi rok po opravě a funguje!
Re: Gary
Ja sem prave zrovna nechal vymenit napln. neslo to predtim ani potom. proud tam jde. je to asi ta spojkaGary píše:Mě kompresor taky nefachčil,ale závada byla jinde.Malý tlak v systému.Ačidlo tlaku to zablokuje.Vyndej konektor od kompresoru ,zapni klimo a zkus jestli ti tam jde proud.
Re
problém může být v malém tlaku...jak se již psalo...optimum vyzkoušet napájení......nic moc přístup , lae lze to.......a pokud je napěti O.K. tak je špatná cívka....a to doporučuji vyměnit celou spojku....cca 3-4 tisíce.... myslím...protože cívka odejde ( z 90%) když je v prčicích ložisko na spojce komperesoru.......proto Opel přestal dodávat samostané cívky a teď dodáva jenom cívku se spojkou....
Rogin@seznam.cz
Rogin@seznam.cz
- Michal Kus
- Kontaktovat uživatele:
Před půl rokem jsem koupil celý kompresor se spojkou za 3tis ale byl z 1.4 a o 3 roky novější a bohužel nepasovaly vývody a ani spojka na starý kompresor, tak jsem ho vrátil a nechal opravit spojku za 300,-Michal Kus píše:Zdravím tak to vypadá že ta elektromagnetická spojka odešla i mě pokud ste jí někdo kupovali na kolik vás vyšla? Díky
- Michal Kus
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi
Podle toho co tady píšeš, by měla být spojka v poho! Když zmáčkneš tlačítko , tak aktivuješ spojku a začne se točit kompresor, ten má odpor a zvednou se ti otáčky!Michal Kus píše:Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi
- Michal Kus
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to dnes skousel otacky se zvedaji a kdyz mam vyply ventilator a zapnu klimu tak jde z vetracích otvoru proud vzduchu cca 1-2 stupen ventilátoru vzduch je studeny venku bylo cca 30 stupnu ale nezda se mi ze by byl ledovy nebo proste hodne vyrazne studeny je takovy prijemne osvezujici chladnejsi nez kdyz vypnu klimu a zapnu ventilator takze co to muze byt malo naplne? Nebo je problem jinde? Díky za nazory
- Michal Kus
- Kontaktovat uživatele:
Cívka vychází na nejlevnější poruchu kompresoru. Já jsem po všech možných opravách kompesoru nakonec vyměnil celý komp. Ale cívka je sranda. Díly jsem kupoval tady, seženou úplně všechno http://www.eloservis.cz/?p=productsList ... limatizace
Na opravách za kompresor jsem vysolil celkem 35000,-Kč i s tím novým, ono totiž ne každý servis dokáže kompresor opravit. Hlavně záleží na správné kompletaci ucpávky a pojistného ventilu uvnitř kompresoru. Ti packalové co se mi na tom podepsali byli skuteční masťáci co jim šlo akorát o peníze. Vyměnit cívku je sranda, dnes jsem tak vyškolenej, že si ji s přehledem vyměním sám. Tak zdar.
Na opravách za kompresor jsem vysolil celkem 35000,-Kč i s tím novým, ono totiž ne každý servis dokáže kompresor opravit. Hlavně záleží na správné kompletaci ucpávky a pojistného ventilu uvnitř kompresoru. Ti packalové co se mi na tom podepsali byli skuteční masťáci co jim šlo akorát o peníze. Vyměnit cívku je sranda, dnes jsem tak vyškolenej, že si ji s přehledem vyměním sám. Tak zdar.
Re:
Mne sa stalo vcera to iste,myslel som ze mi doslo chladivo,tak som nechal doplnit ale kompresol nezopol,tak mi povedali ze odisla elektomagneticka spojka,ale ked som zapol klimu tak sa zdvihli otacky a vstupla spotreba,tak ako ked klima fungovala ale nefunguje a v piatok ma caka dlha cestaMichal Kus píše:Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi
Astra 1.6 / 16V / 74kW / EDITION 100 / X16XEL