Kompresor klimatizace

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Blixoa
Kontaktovat uživatele:

Kompresor klimatizace

Příspěvek od Blixoa » 26 dub 2006, 14:52

Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?

Reklama

Návštěvník

Re: Kompresor klimatizace

Příspěvek od Návštěvník » 26 dub 2006, 15:22

Blixoa píše:Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?
Já jsem měl něco podobnýho při koupi. Dostal jsem na to 3tis slevu.
Nejdřív jsem sehnal kompresor se spojkou za 3tis....bohužel to byl na novější model a nepasovaly vývody a úchyty....tak jsem ho vrátil. No tak jsem tu spojku oddělal a zavezl jednomu eletrikáři a ten ji rodělal a našel nějkou spálenou el. věcičku (taková placička - el. moc nerozumi, tak mě omluvte :oops: ), která tam vubec nemusí být, tak to spojil na pevno, hodil to dohromady a já jsem jel domů s kloudnou spojkou :). Oprava stála okolo 300Kč Mám ji asi rok po opravě a funguje!

811018
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 811018 » 26 dub 2006, 15:23

Omlouvám se, to jsem psal já! :oops: :roll:

Gary

Gary

Příspěvek od Gary » 26 dub 2006, 18:55

Mě kompresor taky nefachčil,ale závada byla jinde.Malý tlak v systému.Ačidlo tlaku to zablokuje.Vyndej konektor od kompresoru ,zapni klimo a zkus jestli ti tam jde proud.
Astra CARAVAN G 1.7DTL v plný palbě.

Blixoa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blixoa » 26 dub 2006, 21:13

Anonymous píše:
Blixoa píše:Zdravim vsechny. Zjistil jsem ze mi nefunguje ta elektromagneticka spojka u kompresoru klimatizace. nevite nekdo jestli se da opravit nebo vymenit a cenu kolik to stoji ?
Já jsem měl něco podobnýho při koupi. Dostal jsem na to 3tis slevu.
Nejdřív jsem sehnal kompresor se spojkou za 3tis....bohužel to byl na novější model a nepasovaly vývody a úchyty....tak jsem ho vrátil. No tak jsem tu spojku oddělal a zavezl jednomu eletrikáři a ten ji rodělal a našel nějkou spálenou el. věcičku (taková placička - el. moc nerozumi, tak mě omluvte :oops: ), která tam vubec nemusí být, tak to spojil na pevno, hodil to dohromady a já jsem jel domů s kloudnou spojkou :). Oprava stála okolo 300Kč Mám ji asi rok po opravě a funguje!
to byla asi spalena jedna z civek te spojky. asi to taky kuchnu. dik

Blixoa
Kontaktovat uživatele:

Re: Gary

Příspěvek od Blixoa » 26 dub 2006, 21:14

Gary píše:Mě kompresor taky nefachčil,ale závada byla jinde.Malý tlak v systému.Ačidlo tlaku to zablokuje.Vyndej konektor od kompresoru ,zapni klimo a zkus jestli ti tam jde proud.
Ja sem prave zrovna nechal vymenit napln. neslo to predtim ani potom. proud tam jde. je to asi ta spojka

Rogin

Re

Příspěvek od Rogin » 10 kvě 2006, 21:50

problém může být v malém tlaku...jak se již psalo...optimum vyzkoušet napájení......nic moc přístup , lae lze to.......a pokud je napěti O.K. tak je špatná cívka....a to doporučuji vyměnit celou spojku....cca 3-4 tisíce.... myslím...protože cívka odejde ( z 90%) když je v prčicích ložisko na spojce komperesoru.......proto Opel přestal dodávat samostané cívky a teď dodáva jenom cívku se spojkou....
Rogin@seznam.cz

Michal Kus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Kus » 27 čer 2006, 12:50

Zdravím tak to vypadá že ta elektromagnetická spojka odešla i mě pokud ste jí někdo kupovali na kolik vás vyšla? Díky

811018
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 811018 » 27 čer 2006, 13:00

Michal Kus píše:Zdravím tak to vypadá že ta elektromagnetická spojka odešla i mě pokud ste jí někdo kupovali na kolik vás vyšla? Díky
Před půl rokem jsem koupil celý kompresor se spojkou za 3tis ale byl z 1.4 a o 3 roky novější a bohužel nepasovaly vývody a ani spojka na starý kompresor, tak jsem ho vrátil a nechal opravit spojku za 300,-

Michal Kus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Kus » 11 črc 2006, 12:36

Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi :shock:

811018
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 811018 » 11 črc 2006, 13:09

Michal Kus píše:Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi :shock:
Podle toho co tady píšeš, by měla být spojka v poho! Když zmáčkneš tlačítko , tak aktivuješ spojku a začne se točit kompresor, ten má odpor a zvednou se ti otáčky!

Michal Kus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Kus » 12 črc 2006, 11:39

Tak jsem to dnes skousel otacky se zvedaji a kdyz mam vyply ventilator a zapnu klimu tak jde z vetracích otvoru proud vzduchu cca 1-2 stupen ventilátoru vzduch je studeny venku bylo cca 30 stupnu ale nezda se mi ze by byl ledovy nebo proste hodne vyrazne studeny je takovy prijemne osvezujici chladnejsi nez kdyz vypnu klimu a zapnu ventilator takze co to muze byt malo naplne? Nebo je problem jinde? Díky za nazory :)

Michal Kus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Kus » 12 črc 2006, 12:50

Nebo je to tak že se mi to jen zda? Je nějaky jednoduchý způsob jak zjistit ze jde klima a neni to jen ventilator? Opravdu už nevím co s tím poradí někdo?

kolohnát

Příspěvek od kolohnát » 24 led 2010, 07:41

Cívka vychází na nejlevnější poruchu kompresoru. Já jsem po všech možných opravách kompesoru nakonec vyměnil celý komp. Ale cívka je sranda. Díly jsem kupoval tady, seženou úplně všechno http://www.eloservis.cz/?p=productsList ... limatizace
Na opravách za kompresor jsem vysolil celkem 35000,-Kč i s tím novým, ono totiž ne každý servis dokáže kompresor opravit. Hlavně záleží na správné kompletaci ucpávky a pojistného ventilu uvnitř kompresoru. Ti packalové co se mi na tom podepsali byli skuteční masťáci co jim šlo akorát o peníze. Vyměnit cívku je sranda, dnes jsem tak vyškolenej, že si ji s přehledem vyměním sám. Tak zdar.

Rici_X

Re:

Příspěvek od Rici_X » 30 čer 2010, 17:29

Michal Kus píše:Zdravím mám problém bylo mi řečeno že mám špatnou spojku kompresoru dnes jsem se hrabal v palubovce a pak jsem pri volnoběhu jen tak zapl klimu a zvedli se mi otačky a to mi dříve nedelalo nebo jsem si dříve nevšiml. Jde mi o to že pokud mam špatnou spojku a kompresor nesepne tak co mi zvišuje zátěž že se mi zvednou z cca 800 na cca 1000? Nebo je to tak že po zapnutí se automaticky zvíší i kdyby tam ten kompresor ani nebyl? Díky za odpovědi :shock:
Mne sa stalo vcera to iste,myslel som ze mi doslo chladivo,tak som nechal doplnit ale kompresol nezopol,tak mi povedali ze odisla elektomagneticka spojka,ale ked som zapol klimu tak sa zdvihli otacky a vstupla spotreba,tak ako ked klima fungovala ale nefunguje a v piatok ma caka dlha cesta :-(
Astra 1.6 / 16V / 74kW / EDITION 100 / X16XEL

Odpovědět