Kožené čalounění

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
Fulcrum G BERTONE
Kontaktovat uživatele:

Kožené čalounění

Příspěvek od Fulcrum G BERTONE » 05 bře 2010, 19:24

Přátelé kamarádi! Přemýšlel jsem, jestli mám svůj dotaz vložit do "čím pečujete o interier", ale nakonec jsem se rozhodl založit nový téma, protže by se to zapletlo do již rozjetýho vlákna a já bych musel hledat, jestli někdo ještě odpovídá mně, nebo už na dotaz, čím kdo leští vnitřní zrcátka :D.

Můj bertík je tmavě modrý s červeným (myslím, že se tomu nadává bordeaux) čalouněním sedaček a vnitřku dveří. Coupatkáři tohle barevný provedení určitě znají. Když jsem auto kolem předloňských vánoc kupoval, nebyly pření sedačky nic moc. Znáte to, boky prošoupaný do růžova... jakoby řidič i spolujezdec nosili bouchačky :)... a sedáky a místa kolem sklápění sedaček byly osahaný a hnusně zašpiněný. Pojem "hnusně zašpiněný" prosím berte s rezervou, co se týče motorky a auta jsem docela narcis. Bylo to prostě zašlý a při pohledu zblízka je vidět, že je to osahaný špinavýma rukama. Zkoušel jsem na to tehdy ukecat slevu.

Dodneška jsem v drogeriích, na netu ani v obchodech, kde se prodávají kožený sedačky a tak, nenašel funkční čistící prostředek (opravdu jen čistící, ne takový ty 2 v 1, ty jsou na pytel). Problém vidím v tom, že předchozí majitel sice tu kůži něčím mazal a voskoval, ale předtím se nesnažil to vyčistit, takže je ten humus zavoskovanej. Opravdu je to nevratný? Kdysi jsem v teleshopingu viděl jak kožený čalounění starýho americkýho korábu vyčistili do nova parním čističem a suchým hadrem. V televizi to bylo raz dva a vypadalo to bezpečně, ale znáte teleshoping. V práci nám něčím podobným vyčistili tapecír služební fobie a vypadala jak nová. Už k tomu bohužel nemám přístup, protože údržba vozidel se přesunula na krajský ředitelství a tak se tady o služební auta staráme hadicí s hadrem. Myslíte si, že by to tím parním hajzlem šlo? Máte s tím někdo zkušenosti? Je to bezpečný na kůži?

Další věc, co s těma prošoupanýma místama? Když se kámoš vymlel na motorce, tak mu v dílně kde mu šili kombinézu ty prodřený místa pěkně zabarvili. Fakt to není vidět! Ale černá kombinéza a odstín lakované kůže z turína je asi něco jinýho.

Děkuju za všechny odpovědi.
.....ja vlastne nemam rad opely

Reklama

Odpovědět