Nefungující stěrač
Nefungující stěrač
Dobrý den. Jsem tady krátce, tedy netuším, jestli tohle téma někde je probíráno. Přestal mi funglovat pravý stěrač na Astře-G, je deset let stará. Není povolená matice, to jsem se díval pod plastovou krytku ramínka stěrače. Levý stěrač (u řidiče)mi funguje. Na škodovkách se mi to vždy pokazilo v matici, tady nevím. A nevím, jak se dostanu pod ten plastový kryt. Poradíte? Díky.
- Reklama
Re: Nefungující stěrač
odsroubujes oba dva sterace, oddelas tu gumu a normalne ho vyloupnes
Je to tak týden a někdo se na to ptal, a měl vypadlé jedno to táhlo. Tak oddělej torpédo- kryt plast pod oknem a tam uvidíš táhla. Viz jak píše ála
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Díky, zkusím. Jak už to tak v živodě bývá, za chvíli mám někam vézt rodinu, a pojedu na jeden stěrač. Chtěl jsem vědět, jak na to.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to probiralo https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... lit=Sterac
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A koukni taky sem,měl by tam být návod jak to celé rozebrat.Páč ostřikovače jsou zespod torpéda,aspon budeš vědět pro příště.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 49#p269749
A taky mrkni do download sekce a stáhni si příručku Jak na to.Tam by to mělo být taky.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 49#p269749
A taky mrkni do download sekce a stáhni si příručku Jak na to.Tam by to mělo být taky.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Díky za tipy. když vím, jak na to, je to supr. Jen, už jsem docela hodně věcí v životě zničil, když jsem se je pokoušel opravit bez návodu. Pracuju sice rukama, ale na autě bez znalostí se dá dost pokazit. A tahle verze bývá drahá. Jeden starý zámečník u nás v práci na to říkával:"První kus zničíme, ale pak budeme vědět, kudy se tam příště dostanem".
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja ti jen muzu rict, ze na tomhle foru ti VZDY lidi poradi jak na to ci ono. Jsem regly i na skodahome a tam mi dokonce nikdo na jeden dotaz neodpovedel tri tydny, pak uz jsem to vyresil po svem.
Tak jsem to dnes řešil. Všechno šlo sundat, dokonce i stahovák na ramínko stěrače jsem vyráběl zbytečně. Šlo to rukou sundat. Závada byla vyskočené táhlo z takového kulového čepu, uložení v plastu. A moc nebylo vidět, jak to vlastně drželo před tím pohromadě. Takže, žádné německé "vyměním díl č.xxxx....Skrz kulák se vyvrtala díra, závit M4, loctite, šroubek, a velká podložka. Opraveno. Stěrače stírají.
Ale jiný dotaz. Na zadním skle ten malý stěrač. Kde koupím náhradní gumu? Díval jsem se dnes, je jiná, než ty normální. A je tam také pero, které už málo přitláčí ramínko stěrače na to zadní okno. Jde koupit to pero?
Ale jiný dotaz. Na zadním skle ten malý stěrač. Kde koupím náhradní gumu? Díval jsem se dnes, je jiná, než ty normální. A je tam také pero, které už málo přitláčí ramínko stěrače na to zadní okno. Jde koupit to pero?
- libor-michal
ahoj chlapi otázka trochu mimo téma jaké jsou max.rozměry na astru G,já už to tu hodin hledám v nějakém příspěvku a"nenašli moji rádcové",mám totiž možnost koupit stěrače SILECIO X TRW za velmi slušnou cenu a nevím rozměr trouba.děkuji na stotisíckrát
-
- Kontaktovat uživatele:
A jak je to u Zafiry ?? Jinak, vzhledem k tomu, ze tento rok budu muset vymenit sterace (minimalne gumky), tak se ptam, jak jsou na tom ty flat sterace ?? Jsou vubec k cemu nebo to je jen modni sperk ??
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Herry,kup si v mototechně pouze nové grafitové gumičky (cca 30kč ks) a pokud máš oriko stěrače,tak se to dá za 10min i u auta vyměnit a ty gumičky prodávaj v té nejdelší velikosti a ty si je pouze podle origo zastříhneš nůžkama,štípačkama,nebo kobercákem...
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
jinak já mám překopané pření origo ramínka a na nich úchytky a flaty ze Škoda Roomster,u spolujezdce jsem ten flat poskracovával,ale mám ho až k tomu plastu okennímu a u řidiče mám delší jak origo,takžě mi to stírá pomálu až ke střeše a nemohu si efekt stírání vynachválit!
Foto mám v club cars
Foto mám v club cars
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
ramínko zadního sterace nejde sundat
Dobrý den, pánové mám problém, koupil sem si zadní ramínko sterace, otevřel si příručku "Jak na to" a šel provést demontáž.. dle návodu sem sundal kryt, sundal matku, jenže ramínko dolů nejde.. může být nějak přirezle? zkoušel sem promazat, táhnout, jemnou mechaniku kladivem, ale nic.. blbe se to drží, tak nevím..
díky za jakýkoliv nápad
tady Black píše o nějakém stahovaku, jak to může vypadat?Black-co píše:Všechno šlo sundat, dokonce i stahovák na ramínko stěrače jsem vyráběl zbytečně. Šlo to rukou sundat.
díky za jakýkoliv nápad
Opel Astra G 1,6 16V 74kW rok 1999