Klimatizace
Klimatizace
Při delším používání klimatizace vykapává u spolujezdce pod přihrádkou voda spolujezdci přímo na nohy, a celkem dost promočí koberce. Že by nějaká vypadlá hadička ??? Poradí někdo co s tím ???
- Reklama
-
- vasekpetr1
Nevím, co máš za motor, ale já se svým X16SZR na tu odtokovou fajfku v motoru vidím. Když se nahneš nad motor a koukneš se na stěnu mezi motorem a kabinou, tak uprostřed za tyčí řízení vedle posilovače řízení ve spodní části uvidíš černou fajfku odtoku. Je tam z pr..ele přístup, já to dělal zhora, obě ruce v motoru. Drží ji dva dlouhé vruty (asi 50 mm) s křížovou hlavou, po jejich vyšroubování dostaneš fajfku ven a potom při vymontovaném pylovém filtru můžeš třeba kusem elektrikářského drátu pročistit kanálek. Kanálek se zanáší od bordelu, co tam natáhne větrák (lupínky z břízy atd.) Sice je to až za fitrem, ale stejně to někudy proleze. Jo a v chytré knížce (Jak na to) doporučují i zatěsnit tmelem i dvířka od pylového filtru právě kvůli těmto problémům .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Re: Klimatizace
Tak jsem zjistil, ze kdyz mam zapnutou klimu, tak se mi pomalu ale jiste ztraci voda! Nejaky temata uz sem prosel, ale mohl by mi nekdo poradit neco presneji?! Zadnou vodu v kabine nikde nemam, zitra to na zahrade necham pusteni a lehnu pod auto a poradne to prohlidnu!
-
dany2ka píše:Tak jsem zjistil, ze kdyz mam zapnutou klimu, tak se mi pomalu ale jiste ztraci voda! Nejaky temata uz sem prosel, ale mohl by mi nekdo poradit neco presneji?! Zadnou vodu v kabine nikde nemam, zitra to na zahrade necham pusteni a lehnu pod auto a poradne to prohlidnu!
Voda se ti ztracet muze, ale klima na to vliv mit nemuze. To proste neni mozny.
Namou dusi! kdyz ji necham zaplou treba hodinu tak mi to klesne jinak se to drzi! No necham tam hladinu jaka tam ted je a uvidim jestli to klesne i bez klimy ale uz sem to jednou zkousel!
Už jsem s toho zoufalý. Jakým způsobem a kde vyčistit ten odtok klimy? Pořád se mi tam sráží voda a pod auto nic neteče. Nedávno jsem měnil filtr a snažil jsem se vše pořádně vyčistit.
Nejvíce je to patrné, pokud si přidám trochu horkého vzduchu. Začne to malinko kapat. Nechal jsem dvířka od filtru otevřené a při zatáčce do leva z toho vyletělo tak 2 deci vody. Je to určitě jen sražená voda, protože chladící kapalina neubývá a voda nemá žádnou chuť.
Ležel jsem i pod autem a ten chobotek je prázdný.
10.7. odjíždím na slovensko a bez klimy a s děcky to bude cesta na ....
Nejvíce je to patrné, pokud si přidám trochu horkého vzduchu. Začne to malinko kapat. Nechal jsem dvířka od filtru otevřené a při zatáčce do leva z toho vyletělo tak 2 deci vody. Je to určitě jen sražená voda, protože chladící kapalina neubývá a voda nemá žádnou chuť.
Ležel jsem i pod autem a ten chobotek je prázdný.
10.7. odjíždím na slovensko a bez klimy a s děcky to bude cesta na ....
9/99, 1.6 16V (X16XEL), Caravan, Edice 100