Ako demontovať predný nárazník a svetlá
- Reklama
Re: Ako demontovať predný nárazník a svetlá
Chlapi mam v suvislosti s tymto problem. Parkoval sa pred obrubnikom a pri cuvani sa mi zachytil naraznik o obrubnik a... Tie uchytky o bocne sroby som odrapil. Taktiez mam tie plasty nad kolesami polamane a tie by som mal vymenit, ale to nie je teraz podstatne.
Dnes ked som sa to snazil nejako uchytit, tak sa mi perovacia podlozka, ktora tam je v jednom otvore, stratila a ani za toho som ju nemohol najst.
Dal som tam bezny srob s maticou, ktore som ani nemoho dotiahnut, lebo bez tej matice/podlozky sa to ani neda. Takze to tam je viac-menej na paradu.
Da sa ta podlozka bezne kupit? No neviem, ci to bude dobre drzat aj tak...
Co by ste mi poradili, pls?
P.S. Kolko moze stat taky nastriekany predny naraznik?
Dik
J
Dnes ked som sa to snazil nejako uchytit, tak sa mi perovacia podlozka, ktora tam je v jednom otvore, stratila a ani za toho som ju nemohol najst.
Dal som tam bezny srob s maticou, ktore som ani nemoho dotiahnut, lebo bez tej matice/podlozky sa to ani neda. Takze to tam je viac-menej na paradu.
Da sa ta podlozka bezne kupit? No neviem, ci to bude dobre drzat aj tak...
Co by ste mi poradili, pls?
P.S. Kolko moze stat taky nastriekany predny naraznik?
Dik
J
Astra 1.6i X16SZR, 55kW
nevím co si mám představit pod tím že dole k nápravnici drží nárazník na nějakejch gumách, original tam sou 3 plastový rozpínací nejty viz foto
PS: ted sem koukal na ty fotky a tys ten nárazník vyrval z těch gumovejch kroužků což je samozřejmě nesmysl a musí bejt pěknej porod to tam pak dát zpět, takže normální postup je vytáhnout ty plastový nejtky třeba štípačkama
PS2: a taky ti tam chybí že k nárazníku je na obouch stranách ještě přišroubovanej zespoda podběh
PS: ted sem koukal na ty fotky a tys ten nárazník vyrval z těch gumovejch kroužků což je samozřejmě nesmysl a musí bejt pěknej porod to tam pak dát zpět, takže normální postup je vytáhnout ty plastový nejtky třeba štípačkama
PS2: a taky ti tam chybí že k nárazníku je na obouch stranách ještě přišroubovanej zespoda podběh
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ahoj
Myslim, ze su to nie tie srobky. Ked pozres na 1.prispevok od petko138, tak na 2.fotke je presne ukazane co myslim. Z kazdej strany to je 1 srobka. Tie srobky su kovove a maju inu hlavicku. Tam to presne vidiet. Ked pridem domov, tak to nafotim a poslem pre uzrejmenie.
Vdaka za prispevok!
Myslim, ze su to nie tie srobky. Ked pozres na 1.prispevok od petko138, tak na 2.fotke je presne ukazane co myslim. Z kazdej strany to je 1 srobka. Tie srobky su kovove a maju inu hlavicku. Tam to presne vidiet. Ked pridem domov, tak to nafotim a poslem pre uzrejmenie.
Vdaka za prispevok!
Astra 1.6i X16SZR, 55kW
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi to vytrhl,tak potřebuješ 14 06 523 levý držák,cena 116,-KčJozef píše:Ahoj
Vdaka za prispevok!
14 06 522 pravý držák,cena 116,-Kč
Ty peromatky jsou součástí těchto dílů.
Takže sice jsem to tady taky někde psal, ale pro přesnost ty úchyty u nadkolí jsou šrouby torx, který se přichycují do toho plastu s kovem (díl v kastli jak už psal Vojta), pak máš přichycený přední podběhy (dole podběh/nárazník) taky torx, pak je to chycený těma třema rychlospojkama (tak tomu říkám já ) dole, jak už taky psal Vojta a na konec jsou to ty rychlospojky (ale menší), když otevřeš kapotu, tak přímo před tebou (spojují plast a přední "brejle", nebo jak se tomu nadává
Mobil : 602318645
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jozef myslí tohleDefender píše:Takže sice jsem to tady taky někde psal, ale pro přesnost ty úchyty u nadkolí jsou šrouby torx, který se přichycují do toho plastu s kovem (díl v kastli jak už psal Vojta), pak máš přichycený přední podběhy (dole podběh/nárazník) taky torx, pak je to chycený těma třema rychlospojkama (tak tomu říkám já ) dole, jak už taky psal Vojta a na konec jsou to ty rychlospojky (ale menší), když otevřeš kapotu, tak přímo před tebou (spojují plast a přední "brejle", nebo jak se tomu nadává
edit by trdlo: Link s obrázkem upraven (denny dal jsi odkaz jen na miniaturu, nebylo na ní nic vidět)
Denny a Defender: Máte pravdu oba předsedové, jen si nerozumíte.
Díl se objednává, jak psal denny, obsahuje peromatku a defe, do té peromatk jde ten torx. Tx20
Díl se objednává, jak psal denny, obsahuje peromatku a defe, do té peromatk jde ten torx. Tx20
END
No jasně Trdlo to vystihnul a jak koukám na tu fotku v poslední foto příspěvku, tak tam ten plast s tou peromatkou i s torxem má, takže mi to spíš připadá, že vytrhl kus nárazníku (rozuměj díru v úchytu), takže mu teď ten úchyt bude chybět a musí si to nechat zavařit na nárazníku
Mobil : 602318645
no tak tam dá větší podložku pod šroub no.... jako jsem to měl u coupe
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Re:
Malinký detail - asi jednodušší než vypáčení čidla je odpojení přívodního kabelu - je tam klasická spojka hned na tom čidle - při vypáčení by mohlo dojít k poškození čidla a to je podle mne zbytečné - mne to páčení stálo 100,- za nové čidlo z vrakáče... ale je to jen můj názor...vasekpetr1 píše:Ještě bych přidal informaci při demontáži nárazníku, že je nutné vypáčit čidlo teploměru venkovní teploty, a kdo má osazené přední mlhovky, tak odpojit kabely, aby nám to nezůstalo viset na kabeláži . Ale jinak dobrý, každej návod se hodí pro ty, co to budou dělat poprvé a mají z toho obavu.
Opel Astra 1.6 16V Caravan - Z16XE - r.v. 07/2001
Dik za rady. Medzitym som to prehnal cez havarijnu a dal som si to vymenit v Kia preto, lebo tam mala kolegyna znameho. Preberal som hotovu robotu narychlo a teraz som si doma vsimol, ze spodna mriezka predneho narazniku sa da vyberat uplne jednoducho = je tam IBA vlozena, co si nemyslim, ze je standard. Ako to tam ma byt prichytene?
Ja si myslim, ze oni odrapili tu zo stareho naraznika a vlozili do tohoto.
Pockam na Vase rady a potom im tam pojdem urobit bordel.
J
Ja si myslim, ze oni odrapili tu zo stareho naraznika a vlozili do tohoto.
Pockam na Vase rady a potom im tam pojdem urobit bordel.
J
Astra 1.6i X16SZR, 55kW
- recor
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, mam taky maly problem s tym ciernym spojlerom co je pod naraznikom. nechcem zakladat novu temu tak to dam sem...snad nevadiii. pred tyzdnom som mal stret s mackou a ten spojler je na jednej strane nejaky vysunuty ..skusal som to tam zasunut ale nejde to tam pretoze to pri podbehu a potom smerom k stredu drzi o naraznik..nevyzera to byt ulomene, iba vysunute..len neviem ako to cele uvolnit a spravne nasadit..dakujem za vsetky rady
X16SZR, 5dv., strieborna metaliza, r.v.: 98
-
- Kontaktovat uživatele:
tak ja jsem dneska po mém karambole se srnou, taky demontoval ten nárazník, ale ten jeden torx jsem nemohl povolit ani za boha . Tak potom co jsem na to vystříkal skoro celé WDéčko jsem zarval a protočil se mi tem kovový bazmek, v kterém je našroubovaný ten torx. Tím jsem zjednodušeně řečeno rozjebal ten přinytovaný platový držák (viz foto, modrá šipka). Teď mi někdo řekněte jak z toho ven. Teď už nemám lépe řečeno ten nárazník k čemu přichytit . Pro snadnější pochopení přikladám upravené foto z návodu...
v minulosti OPEL ASTRA 2,0 60KW, nyní SUZUKI SX4 1,6 GLX 4x4 79KW,
člen Carp Teamu Radegast Karviná
člen Carp Teamu Radegast Karviná
-
Dufam, ze som nasiel diskusiu obsahovo najblizsiu k predmetu mojej otazky. Nacuval do mojej doposial ziadnou nehodou nedotknutej Astry jeden SUV s taznym zariadenim. Okrem pokrivenia SPZ a prelomenia jej umelohmotnej podlozky zdemoloval aj vrchnu mriezku pod SPZ (nie hore pri kapote). Da sa tato vymenit aj bez demontaze naraznika ? Ak to niekto vie podrobne popisat, bol by som mu vdacny, ak by tak ucinil.